Det är Moderaternas fel att elen är dyr

ENERGIFÖRSÖRJNING. Aftonbladet ägs av den norska mediekoncernen Schibsted Media Group till 91 procent och Landsorganisationen i Sverige (LO) till 9 procent. LO har enligt ett avtal med Schibsted vetorätt gällande att tillsätta Aftonbladets politiske chefredaktör, alltså LO ansvarar för att socialdemokraten och desinformatören Anders Lindberg, som är politisk chefredaktör på Aftonbladet har en bra lön och ett jobb att gå till och herr Lindberg tackar och gör som husse säger.

Lindberg påstår att M och SD saboterar utbyggnaden av vindkraft och att de, helt riktigt, vill bygga ny kärnkraft även på platser där det inte funnits tidigare och att det ger oss högre elpriser.

Att Socialdemokraterna under de senaste mandatperioderna stängt fyra reaktorer verkar Anders ha glömt. Oskarshamn 1 och 2 stängdes 2015 och 2017. Ringhals 1 och 2 stängdes 2019 och 2020. Fullt fungerande rektorer som med normalt underhåll hade fungerat i många år till.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Det är Moderaternas fel att elen är dyr

 1. 9% styr över 91%? Om man är sosse eller ej så är matematik uppenbarligen inte er starka sida. Sen att LO tillhör sossarna är bara gammalt, det är fler SDare än sossar. Själv så är jag inte vinklad åt något håll längre, för ni sitter bara och smutskastar varandra. Ni håller med i allt som står så länge den som skriver tycker som er, oavsett sida. Både höger och vänster är vilsna i kriget mot varandra så vi glömmer och förstör vårt fina land SVERIGE!

 2. De eller den som inte någonsin kan ”se bjälken i sitt eget öga men grandet i sin broders öga” klagar alltid på allt och alla.

  Dåliga betyg, lärarens fel. Kommer för sent, bussens fel. Dåligt betalt, snåla kapitalister.

  Men att se vad våra politiker ställt till med, klagar de inte på utan säger ”ja vad kan jag göra ingen lyssnar i alla fall,”

  Om de får frågan ”vilka röstar du på?”
  Svaret blir, ”det har inte du med att göra.” eller alternativen Social Demokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna det har jag alltid gjort för det gjorde mina föräldrar.

 3. Om alla slutar stödja Aftonbladet genom att köpa tidningen eller läsa den på nätet kan Anders fortsätta sitt tyckande på sin fritid (hela dygnet) utan ersättning.

  14
  • Ann-Charlotte
   Min långa erfarenhet säger mig att vanligt folk alltid tycker att det är för dyrt. Och att deras lön är för liten.
   Om man inte har lagt manken till varken på jobb eller studier, så är man orättvist behandlad.
   De som anstränger sig i ungdomen och senare på arbetet, de skall inte ha det bättre än den som bara kräver
   De thailändska kvinnor som plockar och säljer blåbär och lingon på torget, de klagar inte, de arbetar.

   9
   14
   • Visst det är helt ok att på en mycket kort tid få betala 6 kr mer för drivmedlet, få högre skatt på bilen, få 5 till15 gånger högre pris på elen, få betala mycket mer för livsmedel, samt få en högre hyra + en del andra försämringar, tycker tydligen du.
    Du måste vara ett jäkla dumt motvallstroll som lever på att reta upp folk.
    Ingen normal människa, eller ens någon som har lön eller pension i nivå med ett statsråd skulle komma på tanken att håna folk som inte får vardagen att gå ihop p. g. a. regeringens vanskötsel av landet.
    Möjligtvis kan jag tänka mig att en del mlnistrarna i sosseregeringen skulle göra som du.

    25
    1
   • Jo men det är ju sant att lönen är för liten, när staten tar 65% av den, blir den för liten. Och när elräkningen kommer är det ju alldeles för dyrt på grund av skatten.

 4. Under oljekkrisen(74) så uppmanades folk spara på belysning osv.
  Det lös ändå som vanligt i fönstren.
  Folk är vana med att inte spara på el.
  Många är rädda för kärnavfallet och många är rädda för elbrist.
  Jag har väl sammanlagt kört cirka 200 000 mil och inte direkt tänkt på att jag gjort av med en massa bensin, haft koks, oljeeldning och eluppvärmd kåk.
  Haft det varmt och skönt,.
  Mina äldre släktingar, ingen bil, två kakelugnar och vedspis. De klagade inte.
  Det finns för mycket folk på jorden.

  21
  6
  • Kan bli problem här i landet om NATO och USA inför sanktioner mot Ryssland. I Dagens industri 10/2 kan man läsa på ledarsidan att hälften av Sveriges behov av aluminium levereras av en fabrik i Sundsvall, som har rysk ägare, koncernen Rusal. Sannolikt kommer denna att drabbas av sanktionerna, vilket betyder att den svenska fabriken måste stänga – och aluminium uteblir, vilket blir katastrofalt då det användes på många sätt, bl.a. i fordon, byggmaterial (t.ex. solceller), el-bilar etc, etc. Problemet med sanktionerna är att NATO tvingar bankerna att upphöra med betalningar till/från fabriken, varvid man inte får betalt för sina produkter och heller inte kan betala den stora mängden elström, som är nödvändig vid smältningen av metallen.

   9
   1
  • Din allra sista mening är den vettigaste jag någon gång sett dig skriva,
   men det problemet diskuteras inte av någon, framförallt inte av våra politiker.

 5. Om man river billiga byggnader för att bygga nytt, så blir boendet inte billigare, utan så mycket dyrare. Samma sak, när man stänger ner befintlig kärnkraft, för att bygga ny vindkraft! ENKELT!!!

  Elen IDAG, blir inte dyrare av hypotetiska framtida eventuella kärnkraftverk. Fantastisk fantasi, kostar inget i NUET, men det gör vindkraftnybyggnationer!!!

  30
 6. Sossarna följer den gamle socialistiske propagandamästaren Göbbels goda råd. Upprepa en lögn tillräckligt ofta så blir den en sanning.

  64
  1
 7. Läs inte Aftonslasken. Alfred E Neuman briljerar åter igen. Alla tre hjärncellerna är nu inkopplade och utfallet är imponerande.
  Inte ens han tror en sekund på det han rapar ur sig. Paniken bland de nyttiga idioterna, börjar öka!

  60
 8. Nej, det är mp:s fel att elpriset rusar efter att de stängt ner en massa pålitlig kärnkraft.
  Detta faktum har i sin tur spätt på inflationen och fått räntorna att stiga. Med högre räntor börjar börsen att svaja (sjönk med 12% bara i januari). När så efterfrågan är högre än tillgången på el så stiger de redan höga priserna ännu mer. Då energi även utvinns via olja och gas stiger även de priserna. Och eftersom höga el- och olje-priser även drar med sig en högre skattenivå så stiger priserna ännu mer. Snöbollen är i rullning och effekterna smittar av sig på ALLT som konsumeras…….Jävla Bolund !!!

  70
  • Men utan Stefan Löfvens ministär, Centern och V-kommunisterna så hade det inte varit möjligt.

   13

Kommentera