Sandor om den politiska domen för förolämpning

YTTRANDEFRIHET. Här kommer domen angående förolämpningen. Vad det gäller böterna har jag inga invändningar eller synpunkter på, det är bara att betala.

Staten behöver varenda krona för att finansiera välbefinnandet för våra nysvenskar.

Eftersom dessa utgör en berikning för vårt land så betalar jag med glädje. Var det någon som trodde något annat?

 Det jag tycker är bedrövligt är att inte ens sanningar och fakta tydligen accepteras när man skall motivera och försvara det man skrivit ,som i mitt fall, i mailet till den somaliske ordföranden.

Ett annat liknande exempel på detta är ju fallet med Bertil Malmberg.

Jag har tagit fram fakta angående somaliernas arbetslöshet och långvariga bidragsberoende, användningen av drogen KAT av somalier här i Sverige och hänvisade till en studie från Mälardalens högskola i Eskilstuna och Västerås där det bl a står att läsa somalierna anser att KAT tillhör deras kultur såsom alkohol tillhör den svenska kulturen. På vilket sätt är det då kränkande att skriva om en KAT – tuggande kultur? Helt relevant att göra det enligt min mening.

Eftersom Somalia är det landet där det finns mest kameler på denna planet så anser jag det helt relevant att i ämnesraden i mitt mail skriva kamelkultur. Av världens 14 miljoner kameler så finns ca 7 miljoner i Somalia.

Är dessa fakta något man blir förolämpad av? Om Sverige kan man utan vidare skriv att vi här har en hundkultur eftersom det i många hem finns en eller flera hundar. Vi har en själva och inte fan blir jag förolämpad om någon påstår att vi har hundkultur här.

Det var några saker till jag tog fram fakta om när det gäller Somalia och somalier och även dessa är faktabaserade och inte något påhittat av mig.

Jag ville inte tro det men tydligen är det på det sättet att i liknande mål som mitt och Bertil Malmbergs så kvittar det vad man lyfter fram och hur mycket dessa är med sanning och fakta överensstämmande så är man dömd redan när man stiger över tröskeln till rättegångssalen.

Svenskar som framför kritik i någon form  mot en nysvensk skall tystas och dömas med den för ändamålet framtagna lagen som går under benämningen hets mot folkgrupp, hatbrott eller om det inte passar så blir det tydligen förolämpning som används.

Så du svensk, du skall hålla käften och jobba och utan knot betala skatt och avgifter i alla dess möjliga och omöjliga former samtidigt som du måste älska och tycka om att ditt land blir mer och mer förstört för varje dag. Detta är din skyldighet samtidigt som det är en av dina få kvarvarande rättigheter i ditt eget land.

Det som alltså en gång var ditt eget land och som nu är bortskänkt av dina egna makthavare som du av någon konstig anledning fortfarande lägger din röst på.

 Sandor Herold, Malmö

***

TIDIGARE 2022-02-09. Sandor om gårdagens politiska rättegång

INSÄNDARE. För det första vill jag tacka alla dom som var närvarande i Malmö tingsrätt och som på annat sätt visat sitt stöd för mig. Eftersom jag fått både mail, SMS och telefonsamtal från folk som vill sända pengar till mig för att betala böterna på 11.000 kr som jag fick så får jag tacka även för detta.

Jag har tagit det beslutet att jag inte vill att någon skänker pengar till mig utan den som eventuellt vill stötta med pengar så dela upp summan i två delar och skicka detta till Pettersons blogg samt Nya tider.

Dessa två har varit behjälpliga och stöttat mig med artiklar och annat och det är mycket viktigt att alternativa medier som dessa två kan fortsätta sin verksamhet för det är bara genom dessa som vi får reda på sanningar som PK – media mörkar. Ett stort tack till båda.

Eftersom jag nu blev dömd så blev jag faktiskt positivt överraskad över att bötesbeloppet inte blev högre utan jag hade förväntat mig ungefär det dubbla, vilket jag också tackade och påpekade för domaren innan jag lämnade salen.

Vad det gäller överklagande så kommer jag som jag känner nu inte att göra detta. Jag är faktiskt ganska trött på hela denna j-a parodi. För en parodi är det när målsägande Maslah Omar Ahmed inte ens behagar att dyka upp för att delta via länk och inte ens svarar i mobilen när rätten försöker få tag i honom och rättegången fortsätter ändå. Man kan faktiskt ifrågasätta hur en ordförande i en politisk nämnd kan visa sådan respektlöshet inför svenskt rättsväsen. Men han låg kanske fortfarande och sov kl 11.00 efter en arbetsam natt eller inte var tillgänglig av andra orsaker som jag gör bäst i att inte skriva. Min spontana reaktion när han uteblev var att nu ställs rättegången in men så blev det inte.

Vad det gäller Göran Forsling som polisanmälde mig så var han inte ens kallad till rättegången och det var ju synd eftersom jag mycket gärna hade ställt några frågor till honom, bl a varför och med vilken rätt han kallar mig för rasist i artikeln som fanns i Nya tider. Vad jag kallar honom för idag efter hans heroiska insats behåller jag för mig själv men jag hoppas att han verkligen är stolt och känner sig som en verklig svensk viking. Det är tack vare sådan modiga vikingar som Sverige är vad det är idag.

Jag tror inte att varken domaren eller den kvinnliga åklagaren begick något fel när rättegången fortsatte trots målsägandens uteblivande men är det någon som vet något annat angående detta så hör gärna av er.

Till sist så får jag väl försöka finna mig till rätta och acceptera att jag numera finns i belastningsregistret som en förhärdad brottsling som begått det fruktansvärda brottet som registreras som förolämpning.

Jag befinner mig i gott sällskap bland mördare, bedragare, mordbrännare, våldtäktsmän från allehanda nationer och nu finns även en ungrare bland dom.

Jag avslutar detta med Reinfeldts bevingade ord, öppna era hjärtan och plånböcker och skicka pengar enligt ovanstående anvisningar.

Sandor Herold, förolämpare av den grövre sorten

***

TIDIGARE 2022-02-08. Sandor Herold fälld för förolämpning i en politisk dom

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Idag fälldes Sandor Herold av Malmö tingsrätt för förolämpning mot den Socialdemokratiske politikern Maslah Omar från Borlänge. Straffet blev 11.000 kronor i böter. Sandor Herold försvarade sig själv utan hjälp av advokat.

Varken somaliern Maslah Omar eller personen från Jussi Björling-muséet som polisanmälde Sandor Herold hade orkat ta sig till Malmö tingsrätt.

***

Från Eva-Marie som var på plats:

”Det är var värre än så. Målsägaren skulle vara med i rättegången via länk från Dalarna, men han dök aldrig upp. Där satt vi i rättegångssalen och tittade på storbilds-TV, det enda vi såg var 2 tomma stolar. Maslah Omar (S) svarade ej heller på telefon. Detta var en politisk dom där Sandor Herald var dömd på förhand. Rätten var enhällig i sin dom.

De tre nämndemännen var Henning Norén (Mp) Esma Gicic (S) samt Rolf Solgevik (SD)

Till rådmannen föreslog jag att titta på ifall det förelåg jäv, då en nämndeman var socialdemokrat liksom målsägaren”.

***

-Pettersson menar att detta är ännu än politisk dom i vårt land…

Vi får se om Sandor överklagar, annars kommer jag att lägga ut en insamling till Sandors böter.

***

TIDIGARE 2022-02-06. Påminnelse om rättegång mot Sandor

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Rättegången mot mig, Sandor Herold, som avser förolämpning av den från Somalia kommande ordföranden i fritids och kulturutskottet i Borlänge kommer att hållas i Malmö Tingsrätt den 8 februari 2022 kl. 11:00. Adressen är Kalendegatan 1 i Malmö och lokalen är sal 06, Plan 2. Tidigare om Cirkus Herold på bloggen.

Det är tydligen inte omöjligt att mitt hemska brott kommer att ändras och att jag blir dömd för dom så populära benämningarna hatbrott och hets mot folkgrupp som ju numera används flitigt när det gäller att tysta svenskar som vågar protestera och opponera sig mot det som pågår i landet.

I det andra polisförhöret så blev jag tillfrågad hur jag ställer mig till att acceptera ett s k strafföreläggande vilket hade inneburit att jag i princip erkände stämningen. Det hade naturligtvis varit det bekvämaste sättet att bli av med rättegången men eftersom jag inte erkänner det hemska brottet så får det bli en rättegång med allt vad det innebär.

Mål nr B 7891 – 21 Förundersökningsprotokoll

Det är offentliga handlingar.

Hälsar alla hugade åskådare välkomna!

Till sist så önskar jag alla en God Jul och ett Gott Nytt År och detta innefattar givetvis även den somaliske ordföranden samt Göran Forsling som är ledamot i Jussi Björling sällskapet.

Sandor Herold, Malmö

Här finns en film med Sandor Herold efter ett storbråk i Lund mellan medlemmar i två släkter, den ena släkten är El-Zein från Malmö med bakgrund i Libanon och den andra klanen är kurder, Gültekin.

Dom efter stort klanbråk i Lund

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Sandor om den politiska domen för förolämpning

 1. Bloggen borde ha en kurs i vad rättssäkerhet betyder.
  Många av kommentatorerna har missuppfattat det.

  1
  3
 2. Jag ser ett samband mellan folk som förnekar covid och folk som tycker att vi inte har ett rättssamhälle.
  Min fråga?
  Vilket land är bättre på att ha ett rättssamhälle.?
  Alltid konspiration, nej vi svenskar har skapat ett bra samhälle, tyvärr så missbrukas det av en del nytillkommna som inte har uppfostrat som vi har.

  4
  4
 3. Det börjar finnas många paralleller till Sandors dom. Tidigare mot Pettersson. Nu på väg mot dom Katerina.

  När Katerina jämför Sverige med Tjeckoslovakien om yttrande- och pressfriheten under Sovjetockupationen så vet hon vad hon skriver. Hon är född och uppvuxen där innan familjen måste emigrera därför att hennes far som var kärnfysiker stödde tanken att Sacharov skulle få Nobelpriset.

  Regeringens lagar för att tysta yttrandefriheten för svenskar tar sig groteska former i domslut. Det är tyst från oppositionen. Även den är lika rädd och ängslig som överheten vill skrämma gemene man till.

  https://katerinamagasin.se/nar-journalistik-blir-grovt-fortal-lever-yttrandefriheten-farligt/

  11
 4. Förstår om Sandor inte överklagar men hoppas att han vill göra en prövning i en domstol med jurister istf nämndemän domstol. Ett otyg, borde aldrig kommit till. Jurister är skolade att tolka lagar. Nämndemän tycker och tolkar ngt som är känslomässigt pjuck.

  13
  • En av nämndemännen som fällde Sandor var SVERIGEDEMOKRAT (SD)!!!

   VILKEN SIGNAL GER DET INFÖR VALET 2022??

   Varför sparkar inte (SD) ut nämndemannen ur partiet??

   20
   1
 5. Det gäller att stå på rätt sida åsiktskorridoren, annars kan det bli konsekvenser vilket vi nu sett. Svenskt rättssystem är helt fantastiskt. God fortsättning Sandor och Pettersson!

  21
 6. Vad jag har förstått tänker Sandor inte överklaga domen. Det är synd. Det är skillnad på tingsrätt och hovrätt. Tingsrätten är mer politisk styrd i och med sina nämndemän. Hovrätten består av jurister. Det är inte alls ovanligt att högre rätt ändrar tingsrättens domar.
  Ett praktexempel var den tingsrätts dom i Solna tingsrätt där en man (utländsk härkomst så klart) friades då han ansågs komma från en bättre familj. Nämndemannen körde där över den juridiske domaren, vilken blev sur och gick till pressen. Domen överklagades så klart och mannen fälldes och de 2 nämndemannen som körde över domaren fick inte bara lämna sina uppdrag i tingsrätten utan också sina politiska uppdrag i centern.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-fran-bra-familj-doms-i-hovratten

  Så allt hopp är inte ute då det gäller rättssamhället.

  25
 7. Hej Michael Pettersson!

  Jag anser:
  Att vi haft politiska domstolar i Sverige under decennier.
  Sverige har inte varit någon rättsstat under de senaste 120 åren. Förmodligen aldrig.

  Sverige är inte en rättsstat ty vi har ministerstyre och saknar maktdelning mellan lagstiftare och det så kallade rättsväsendet.

  Jag känner till ett Regeringsbeslut som visar det.

  Jag har närvarat vid sex rättegångar och sedan läst domarna som har falskt nedtecknade domskäl.

  Jurister och politiker anser att det är viktigt att medborgarna har förtroende för det så kallade rättsväsendet.

  Rättsväsendet är till för troende medborgare.
  Inte för tänkande medborgare.

  Det är teaterverksamhet.
  För att låtsas vara ”myndiga”, ”sakliga” och ”rättrådiga” så brukar de vänta två veckor innan domen meddelas. I Sandors fall så fick han visst domen samma dag.

  Det indikerar för mig att domen var skriver redan före (teater- ) föreställningen.

  Det är utmärkt att Michael och förhoppningsvis många fler slutar vara troende.

  Det vill säga mister sitt ”förtroende”, för troende, för Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna).

  Sverige tillämpar hemliga rättegångar.
  I Sverige har domare rätt att begära mutor.
  Också Region Skåne har ett system med mutor.
  Svenska myndigheter använder våld för att jobba utanför lagen.

  Vad Sandor Herold gör härnäst tycker jag är intressant.

  En kommentator tycker att Sandor är en pajas och tiden visar om han nöjer sig med ett sådant epitet.

  Hälsningar till alla läsare från
  Tomas.

  21
 8. Det kan inte vara sånt här domstolar ska användas till i dagens brottstyngda samhälle. Rättssystemet tycks ibland sakna nödvändig integritet och saklighet. Önskar att Sandor Herold slipper liknande saker i fortsättningen.

  29
 9. Alla domar är politiska, det är människor som skapar lagar, inte Gud. Det är politik, ”vårt land” är demokratiskt. Att ogilla vissa lagar ärv varken fel eller rätt.
  Sandor ligger ofta på gränsen i sin lagtydning.

  6
  35
   • Förvisso, men vi är inte muslimer.
    Sandor tillhör på sätt och vis den så i vårt land populära icke våldsrörelsen som tycker sig ha rätt att bryta lagar tex kedja fast sig i träd, som lagligt skall fällas eller vägra sätta på sig säkerhetsbältet så att flyg inte kan starta.
    Man kan tycka vad man vill om sådana metoder men jag ogillar dem.

    7
    26
   • Du har fel. Sandor kedjar inte fast sig, hindrar flygplan att lyfta eller hindrar andra människor.

    Han använder tangentbordet för att uttrycka sin mening och jag menar att tillämpningen av lagen är felaktig. Jag tycker Sandor ska ha rättshjälp och överklaga men det bestämmer han själv.

    47
    2
 10. Då har vi alltså politiska rättegångar också. Grattis Sverige, rättstaten är död.

  43
 11. Och dom som sitter och plockar bort imsändare som inte passar det styrande
  frälset och trycker dit tummen ner för sunt tänkande borde ha ett pris med
  oerhört negativ klang, till exempel kloakpriset!

  33
  1
 12. Sandor och en dalmas har en konflkt. Att somaliern inte kom är därför inte så konstigt, vad skulle han vara med för.

  7
  33
  • @Öskute.
   Hedrande är att du ärligt berättat att du bytt pseudonym och i övrigt delas din åsikt till viss del avseende att du har helt rätt i att alla domar är politiska, vilket är oundvikligt i Sverige för lagen är skapad av politiker och i Domstolarna är Juristdomare och amatördomarna politiskt tillsatta och därav är det många år sedan ”vårt land” var demokratiskt.
   Avseende människor ”ogillar vissa lagar” förstår jag inte din andemening tillika uppfattas att du med ”ogillar” möjligen menar att människor inte tänker på att lagar är fria att tolkas av jurister, åklagare, domare och försvarare på fritiden medlemmar i lokala politiska föreningar och i rättssalen möter sina politiska fränder i dömande församling, vilket i politiska åsiktsmål utgör att försvararens lojalitet mot klienten är lindrigt sagt, vacklande.

   Jurister oavsett i vilken rättssfär de är verksamma skall vara oberoende, har tystnadsplikt, skall undvika intressekonflikter, samtidigt som de skall tillvarata och skydda klientens intressen, uppträda sakligt och korrekt så att förtroendet för advokatkåren upprätthålls, är komplicerat med insikt i att Advokatsamfundet dåvarande och nuvarande ytterst ansvarig via medierna eklaterar vilket politiskt parti åsikter samfundet sympatiserar med, synes avhängigt kvarvarande spillror av råttsäkerhet, åsikts och yttrandefrihet.

   Din åsikt avseende ”Sandor ligger ofta på gränsen i sin lagtydning” respekteras tillika uttrycker sig inte alla efter att figurerat ut om ett av flera sagda orden strider mot lagen samtidigt som alla människor förlitar sig på i lagar och konventioner påbjuden yttrande och åsiktsfrihet.
   Javisst ”kan man kan tycka vad man vill om metoder” och jag ogillar också viss metoder, ibland så till den grad att i Petterssons forum är nämnt att det sedan en tid pågår utredning avseende i alla fria medier ”ordval”, till favör för chefredaktörer och journalister i gammelmedierna, men efter att de i parti och minut själva anmälts för ”vissa metoder och ordval, synes de till viss mån insett egna följder.

   Avseende ”men vi är inte muslimer” nämns att i alla folkslag praktiserande och icke praktiserande religioner, finns av dig benämnt ”våldsrörelser som tycker sig ha rätt att bryta lagar tex kedja fast sig i träd, som lagligt skall fällas, vägra sätta på sig säkerhetsbältet så att flyg inte kan starta” och avseende ”Sandor och en dalmas har en konflikt, att somaliern inte kom är därför inte så konstigt, vad skulle han vara med för – är med insikt i handlingarna rätt uppfattat av dig, men det finns så många märkligheter i detta ärende att alla svenska medborgare och utomnordiska personer bosatta i Sverige bör engagera sig i motstånd mot i staten allt oftare arrangerade politiska åsiktsrättegångar.

   Rättegångar är kostsamma för skattebetalarna och Domstolarna klagar konstant på att ekonomiska resurser saknas så till den grad att Sverige om och om igen dömts av i stort sett samtliga Europeiska kontrollinstanser för brott mot konventioner till och med att antal gånger dömts för Brott mot FN Tortyrförbud, innefattande att för grova dåd hålls häktade i åratal innan rättegång motiverat ”pengar och domstolstider saknas.
   Med insikt i de facto nämns att i detta ärende har målsägande Maslah Ahmed ignorerat flera kallelser, ignorerat påminnelse och ignorerat bokad sal i Falu Tingsrätt för medverkan via Videolänk, till ytterligare kostnader för skattebetalarna och av vikt är att aldrig glömma bort att tilltalade och eller försvarare fråntagits sin lagliga rätt att bemöta åklagaren och förhöra målsäganden för att denne ignorerat att inställa sig.

   Dessutom erinras om att dömande församlingar i Domstolarna tar inte del av förundersökningar utan de dömer efter vad som framkommer i förhandlingen, men visst ”kan man tycka vad man vill om av dig beskrivna metoder” men oavsett ogillande bör alla inse att de kan vara dem som av åsikt yttrar sig blir åtalade och därav medverka till att anmäla åklagare och domstolens dömande med begäran utredning misstanke grova rättegångsfel i målet mot Sandor Herold.
   Mvh.

   • GG
    Du skriver ett väldigt långt stycke, men tack för att du läst så noga.
    Det är sent på natten, jag får läsa igen imorgon när jag är piggare.

   • G54
    Dalmasen ser svensk ut och har ett svenskt namn.
    Somaliern ser somalisk ut och har(verkar det som) ett somalisk namn.
    Var de är födda vet jag ej.
    Dock betraktar jag, dalmasen som varande just en dalmas.

 13. @Sandor Herold.
  I Diktaturer sker politiska rättegångar varje dag och de tilltalade är dömda och Dom är klar långt innan innan rättegång, precis som i EU medlemsstaten Sverige.

  Ser att du publicerat benämnd Dom men innehållet är så bedrövligt at risken är uppenbar att dem som inte är vana att ta del av domar får uppfattning att den är korrekt nedtecknad, vilken den inte på något sätt är.

  Rättegång utan rättslig grund, grova rättegångsfel och Domvilla är faktum och det kan alla till och med alla utan enda juridisk insikt fastställa genom att ta del av Domstolens Dagbokslista, här endast komprimerad men citerat redovisad.

  * 2021-07-29 Dagbokslista.

  2021-07-30 STÄMNINGSANSÖKAN – Sandor Herold
  Stämning med kallelse skickat med lösbrev till Sandor Herold (delges). Kopia av aktbilaga 1, Information om förenklad delgivning, Så går brottmålsrättegången till (tilltalad) och Underrättelse – ej offentlig försvarare översänt till Sandor Herold.

  2021-07-30 Kallelse skickat med lösbrev till Maslah Ahmed (delges).
  Information om videokonferens och Så går brottmåls rättegången till (måls/vittne) med lokal info om vittnesstöd vid Malmö tingsrätt översänt till Maslah Ahmed.

  * 2021-07-30 Videolänk för Maslah Ahmed bokad med Falu tingsrätt: Rum 11 (IP 23150). /AC.
  * 2021-07 -30 Kallelse skickat med lösbrev till Maslah Ahmed (delges)

  * 2021-08-09 Påminnelse skickat med lösbrev till Maslah Ahmed.

  Gallringsbara aktbilagor 3 – 6, 8
  * Utskrift av belastningsregisterutdrag Sandor Herold.
  * Kallelse skickat med lösbrev till Maslah Ahmed (delges). Information om videokonferens och Så går brottmålsrättegången till (måls/vittne) lokal info om vittnesstöd vid Malmö tingsrätt översänt till Maslah Ahmed.Expedierat meddelande om förenklad delgivning. /AC

  Åklagaren och Domstolens juridiska domare agerande strider mot lagen också avseende att Målsägande Maslah Ahmed har delgivits flera gånger, se Dagboksblad citat: Påminnelse skickat med lösbrev till Maslah Ahmed.

  Politisk skedrättegång genomdrevs utan Målsägande och med insikt i Dagbokslistan med Expedierings datum: 2022-02-10 ”Anteckningar huvudförhandling” bör du Sandor Herold kontakta en jurist som oavsett vem det är anmäler grova rättegångsfel Domvilla och du blir friad utan ny förhandling och dem det vederbör som i skydd av tjänsteställning begått oegentligheterna ställs till svars.
  Mvh.

  61
 14. Om Somalier i Göteborg 2007 (!!) 10 28
  Redan alltså för nästan 15 år sedan visste man mycket…

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

  Somalia – En Khat-k o kamelultur !

  ”…Flera andra somaliska tolkar bekräftar den bilden, att familjer väljer bidragsfusk för att bättra på ekonomin. Ibland därför att kvinnan vill kunna skicka mera pengar till behövande släktingar i hemlandet, ibland därför att mannen behöver pengar till drogen kat, som blivit ett gissel för den somaliska folkgruppen i Göteborg….”

  ”…Even Magnusson, stor och trygg polis som arbetar som samordnare av ungdomspoliserna i Göteborg, berättar om sina möten med de somaliska pojkarnas mammor:
  – Jag är en luttrad polis, men de här mammornas berättelser gör mig nästan gråtfärdig. Mannen har ibland flera fruar, han arbetar inte utan sitter på kafé eller i någon somalisk förening, tuggar kat och kommer hem på morgonen och vill tillverka flera barn. Är inte frun med på det så får hon stryk….”

  ”…Pojkarna från Hjällbo rånade för att dryga ut månadspengen, för att kunna köpa pizza och gå på fotboll. För andra kan det handla om att skaffa pengar till drogen kat, som trots att den är narkotikaklassad sedan 1989 tuggas av en betydande del av Göteborgs somalier.
  En kartläggning gjord i våras av två studenter på det folkhälsovetenskapliga programmet vid Sahlgrenska akademin visade att av 122 intervjuade göteborgare som var mellan 17 och 55 år och hade somalisk bakgrund, så hade en tredjedel testat kat och var tionde tuggade kat vid undersökningstillfället….”

  ”..- När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. ….
  … När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?..”

  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

  58
 15. Rättsröta!!! Och sen så klagar man på domstolsväsendet i Polen???

  När människor idag kan dömas politiskt, för sina åsikter skull, HAR VI INTE LÄNGRE DEMOKRATI, utan är en totalitär enväldesstat!!!

  ORDET MÅSTE VARA FRITT, annars är vi farligt nära diktatur av Stalins och Hitlers modeller.

  DETTA ÄR BARA INTE ACCEPTABELT I EN RÄTTSSTAT!!!

  VI MÅSTE KÄMPA MOT DETTA TYRANNERI!!! Annars är vi förlorade som fria levande och tänkande människor!!!

  69
 16. Domstolarna i Sverige borde byta namn till Dumstollarna
  Det är ju inte första gången de visar på sin uduglighet att försöka följa vad lagen påtalar

  61

Kommentera