Dom efter stort klanbråk i Lund

BROTTSLIGHET. Lunds tingsrätt, Mål: B 5760-21, har idag meddelat dom i ett mål med anknytning till det som kallats ett storbråk i Lund mellan medlemmar i två släkter, den ena släkten är El-Zein från Malmö med bakgrund i Libanon och den andra klanen är kurder, Gültekin. Polisutredning pågår kring fler händelser i anslutning till storbråket och därför kan flera åtal komma.

En 24-årig man döms för grovt vapenbrott till fängelse i två och ett halvt år, en 21-årig man frikänns från åtal för försök till mord och 21-åringens bror frikänns från åtal för skyddande av brottsling

Tre personer har varit åtalade i det aktuella målet. Tingsrätten dömer en 24-årig man för grovt vapenbrott till fängelse i två och ett halvt år men frikänner den 21-årige man som åtalats för försök till mord, liksom hans bror som åtalats för skyddande av brottsling. Den dömde mannen ska stanna kvar i häkte.

Mannen som döms för grovt vapenbrott har haft med sig en skarpladdad pistol när han tillsammans med en grupp andra personer kommit till en restaurang på Bangatan i Lund och där tumult uppstått.

Tingsrätten anser att det är bevisat att 21-åringen i tumultet utdelat ett knivstick som träffat en av de män som kommit till restaurangen i magen. 21-åringen frikänns emellertid eftersom han anses ha handlat i nödvärn och hans agerande i den situation som uppstått inte varit uppenbart oförsvarligt.

Tingsrätten framhåller bland annat att angriparna varit numerärt överlägsna och beväpnade och att de påbörjat en allvarlig misshandel av 21-åringens farbror. Risken för allvarligt våld riktat mot 21-åringen och hans bror har därför varit överhängande.

Eftersom 21-åringen frikänns kan hans bror inte dömas för skyddande av brottsling.

 • Muhammed Gültekin, född 1997, skriven i Landskrona döms till 2 år och 6 månader för grovt vapenbrott.
 • Firas Zein, född 2000, skriven i Höör, frikänns från försök till mord.
 • Sirasch Zein, född 2002, skriven i Höör, frikänns från skyddande av brottsling.

***

TIDIGARE 2021-09-06. 50-60 invandrare i slagsmål på måndag förmiddag i centrala Lund

BROTTSLIGHET. Ett bråk mellan ett 50-60 personer har brutit ut i Lund, rapporterar TV4. Videoklipp visar hur de inblandade männen sparkar och slår mot varandra. De ger sig även på poliser som försöker stoppa bråket. Ett vittne: ”De var extremt uppjagade och fruktansvärt aggressiva”

Polisen ska ha fått använda både batonger och pepparsprej, säger TV4:s reporter på plats.

Enligt Sydsvenskan är det personer från ”två grupperingar” som samlats vid sjukhuset och gett sig på varandra, och en del har använt tillhyggen. Minst fem personer har skadats.

Tidigare under dagen larmades polisen om ytterligare två bråk i centrala Lund och tre personer fick föras till sjukhus. Ett av bråken utspelade sig nära järnvägsstationen.

Där möts vi av ett flertal vittnen som sett delar av händelseförloppet. Där ska ha kastats möbler på en uteservering, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Privat film

Polisen

-Pettersson säger att ”grupperingar” betyder invandrare och då i första hand afghaner, araber eller somalier. De verkar varken ha arbete eller skola att tänka på en måndag förmidag…

Polisen säger att det är en konflikt mellan två familjer. Den ena släkten är El-Zein från Malmö med bakgrund i Libanon och den andra klanen är kurder, Gültekin. Mellanöstern som vanlig. Neandertalarna är inte utdöda.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Dom efter stort klanbråk i Lund

 1. Dom värsta Neandertalarna finns bland dom styrande i Sverige som låtit detta
  vansinne breda ut sig, och som inte vågar att sätta ner foten och slänga ut dom
  som uppenbarligen inte har förmågac att uppföra sig som folk.

  10
 2. När myndigheterna har chansen tar man den inte,förbannade uslingar
  det är ju bara att samla ihop dräggen och utvisa dom direkt då kommer
  det att göra verkan när detta har hänt några gånger.Vakna little Mogge.

  15
 3. Snygga klaner vi tar in. Vi ger dem skydd, boende, sjukvård o pengar.
  De svarar med att riva ner det tidigare
  generationer slitit ihop. Samt vår elit
  samtycker. Arma land.

  43
 4. En fråga till vår statsminister och de två fd statsministrarna,
  Vad är det för mening att flytta muslimernas krig till Sverige? Skicka hem dom igen så kan dom kriga på hemmaplan.
  Och till alla väljare, rösta på Sverigedemokraterna så slipper vi denna idioti.

  47
 5. Sala skriver:
  30 DECEMBER, 2021 KL. 11:31

  Likhet inför lagen gäller bara för sossar som tafsar, struntar i sina räkningar, skiter i sina egna coronaregler, står och heilar på skoj på ungdomsfester, du vet sånt som andra tvingats löpa gatlopp för genom åren.

  45
 6. Varför kommer flera av de inblandade undan???

  Sveriges rättssystem verkar helt ha kapitulerat för invandrarbrott/huliganism.

  Men om du är svensks kan du bli straffad för minsta förseelse. Kan räcka med ”fel” ord i en insändare eller i en debatt/diskussion.

  Vem tror längre på likhet inför lagen????

  52

Kommentera