Dagens tankeställare 64

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 64

Det är närmare 20 år sedan jag gick i kyrkan senast. En vanlig söndagsgudstjänst som blev mitt sista försök, och som bara bekräftade det jag redan visste om den Evangelisk-lutherska kyrkan. Prästfröken gjorde säkert sitt bästa, men i predikan nämnde hon inte Jesus en enda gång, inte heller Gud vad jag kan minnas. I stället gav hon församlingen ett småljummet tal om allmän godhet och kärlek till nästan, insiktsfullt och tankeväckande som en kolumn i en damtidning.

Det är sorgligt att se hur kulturmarxisterna har infiltrerat också kyrkan, hur de har ställt undan Bibeln och i stället förvandlat kyrkan till en rödgrön tankesmedja, som på många punkter går tvärt emot den heliga skrift. Allt under förevändningen att vi numera lever i ett annat samhälle än i bibliska tider. Slår man in på den vägen, så kan man i slutändan motivera vilka irrläror som helst.

Rune Holmström

Några hundra meter från denna kyrka med anor från 1100-talet bor Pettersson och den oäkta hustrun. Vi är inga flitiga besökare men det har blivit någon advents-gudstjänst och julotta för traditionens skull.

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Dagens tankeställare 64

  1. Kyrkan existerar bara som benämning på en byggnad. Allt annat är manipulerande av en förening som skall stödja sossesverige till fortsatta valsegrar……. är det verkligen nån som tror nåt annat?
    Politiken, läs (S), har hur öppet som helst indoktrinerats i hela samhället för att hålla liv i ”socialdemokratin”.

    Som tänkande person har jag aldrig blivit kristen trots alla skolåren med rejält gudfruktiga lärare.
    Står utanför kyrkan och tycker alla som tror är idioter. Gäller alla s.k. läror.

  2. Det är inte vänster som i filtrerat tror jag.
    Själv gick jag ur kyrkan för cirka 60 år sen.
    Jag tror att kyrkan istället försöker anpassa sig till samhället och inte har mycket mer än en allmän godhet.
    ”låt kvinnan tige i församlingen”.

  3. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Såsom kyrkan Pettersson besöker så skulle alla kyrkor se ut.
    Enkla, en samlingsplats för de kristna, och inte de vräkiga katedralerna som är mer likt ett tempel till Mammon.

    När vi nu med vetenskapens hjälp har klarlagt evolutionen från embryo till människa så är det hög tid att säga tack och adjö till vidskepligheten.
    Det som först skulle raderas är halvfnoskiga teorier, hörsägen från de kristna som vantolkats.

  4. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    – ”motivera vilka irrläror som helst” – Det finns ju ett skäl till att de idag kallas ”Svenska Islamska Kyrkan” och har ombildats till en kulturmarxistisk/Islamsk ”frontorganisation”!
    Organisationen bygger på troendes arbete, men alla i ledande nivåer kör över sina gräsrötter. De biskopar som inte visar upp PK övertygelse utsätts för politisk uthängning och förföljelser för att hitta skäl för att avsättas. Det var Biskopen i Härnösand för något halvår sedan. Nyss var det biskopen på Gotland, som formellt avsattes eftersom han varit otrogen. Kyrkan är dock inte konsekvent – om befattningshavaren tillhör PK, så är det OK att bl a vara otrogen, skilja sig etc.
    Kyrkan motarbetar också internationell kristendom, samt understödjer Islamsk terror. Och de följer samtidigt Påvens påbud, trots att denne är Romersk Katolik. Undantagen inom Romersk Katolisisman är Ungerska resp Polska kyrkorna som går sin egen väg och stöttar kristna i t ex Syrien, Libanon, Armenien m fl. Den enda kristna ”kyrka” som ställer upp på världens kristnas sida är faktiskt Ryska Kyrkan, vilken i grunden är Grekisk Ortodox.

KommenteraAvbryt svar