Ingen gratis entré för regionala museer trots S-löfte

VALET 2022. Socialdemokraterna har ännu inte uppfyllt löftet om att införa fri entré för regionala museer, som var en del av valkampanjen 2018. Kalmarpolitikern Jonas Hellberg (S), ordförande för Länsmuseernas samarbetsråd, tycker att det är hög tid att regeringen tar tag i frågan.

Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) tjänar 145.000 kronor i månaden. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Jag är själv socialdemokrat och har pratat för det här vallöftet, så det är klart att jag tycker att det skulle ha genomförts, säger Hellberg (S) till Dagens Nyheter.

Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) skriver i en kommentar till tidningen att mandatperioden har påverkats av pandemin och att regeringens fokus har legat på att stävja smittan och stötta verksamheter.

-Pettersson noterar att Jeanette Gustafsdotter är ännu en ljugande socialdemokrat. Regeringen tillträdde den 3 oktober 2018 och pandemin tog fart i mars 2020 och det dröjde ett tag innan det infördes restriktioner som belastade kulturdepartementet med arbete så pandemin håller inte som svepskäl…

Sedan är det en annan sak att det finns inga gratisentréer, de får alltid betalas av någon annan, i detta fall skattebetalarna så det är et onödigt löfte. Jag tycker att den som vill gå på muséum ska betala entréavgiften själv.

Minns ni det klassiska sosse-löftet från 1990 ”Det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för.”

Ingela Thalén (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ingen gratis entré för regionala museer trots S-löfte

  1. Jonas ska vara hemma o tand om sin o Lena Hallengrens hund o inte förtala det hunddagis som försökte ta hand om en orastad jycke . Sen skickade jonas hälsoskyddet på dem bara för att jävlas. Sen smet han visst från en påbackad bubbla om nätet har rätt. Naturligtvis en helt vanlig sosse fråga Thoralf T.!
    Rösta rätt inte rött

  2. Jag vet inte om sossarna aldrig lovar något de tänker hålla eller om de bara aldrig håller vad de lovar…
    Lita aldrig på en sosse.

Kommentera