Vänstern ska gå till val på höjd skatt på aktievinster och lyxvillor

VALET 2022. Skatteuttaget måste sammantaget höjas, säger Ali Esbati, ny ekonomisk-politisk talesperson i Vänsterpartiet. Partiet ska nu gå igenom skattepolitiken, och andra delar av den ekonomiska politiken. “Sverige är ett rikt land, mycket rikare i dag än för ett antal decennier sedan. Men vi fördelar resurserna på ett sådant sätt att det finns en kronisk underfinansiering av mycket av välfärden”, säger Ali Esbati (V), enligt Sveriges Radio.

Ali Esbati. Bild Vänsterpartiet

Vänsterpartiet ska vässa sin skattepolitik inför valet. Det säger partiets nyvalde ekonomisk-politiske talesperson Ali Esbati. – Vi tittar på både skattepolitiken och andra delar av vår ekonomiska politik för att de ska vara så skärpta som möjligt och passa in på de behov som finns i samhället.

I Vänsterpartiets valplattform, som debatteras på kongressen under lördagen, står det att partiet vill höja skatten på mångmiljonarv, lyxvillor och stora aktievinster som man inte ens behöver jobba för – men inte för vanliga löntagare.

Skatteuttaget måste sammantaget höjas, säger Ali Esbati, som tidigare i veckan efterträdde Ulla Andersson som ekonomisk-politisk talesperson. Nya förslag på det här området är alltså att vänta i valrörelsen.

Sverige är ett rikt land, mycket rikare i dag än för ett antal decennier sedan. Men vi fördelar resurserna på ett sådant sätt att det finns en kronisk underfinansiering av mycket av välfärden och det måste vi ändra på.

Partiledaren Nooshi Dadgostar har sagt att det är naturligt för Vänsterpartiet att sitta i en regering, om tillfälle ges efter valet.

Men Centerpartiet – som ingår i ett tänkt regeringsunderlag – har i dag en ekonomisk politik som är direkt olämplig för Sverige, säger Ali Esbati.

-Pettersson säger att som vanligt är socialism stöld. Vad är en lyxvilla eller stora aktievinster? Att spara på utgiftssidan för att finansiera välfärden är inte aktuellt.

Vänsterpartiets mål är att ”stjäla” arbetarväljare från Sverigedemokraterna, det tror jag blir svårt. Däremot kan V ta väljare från S men det gör inget med tanke på regeringsbildningen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Vänstern ska gå till val på höjd skatt på aktievinster och lyxvillor

  • Ja du vet det importeras ju uppemot hundratusen varje år, och för att dom ska
   rösta vänster så får dom kvotera in ett antal. Stora i näbben blir dom fort, det är ju
   bara att läsa vad denne kommunist skriver, har han bidragit med något viktigt för
   landet ?

   10
 1. Håller helt med Argus skicka hem varenda en som inte arbetar så kommer pengar att finnas till alla hål.Man blir så förbannad när en utlänning kommer och talar om vad jag ska betala i skatt…fy fan.

  19
  1
 2. Att få bättre balans skall naturligtvis bidrag till föreningar, partier och till de som inte jobbar tas bort.
  SIDA skulle skäras ner till 10% av nuvarande budget och storlek, sänkta löner till GD, Riksdagsledamöter mm.
  Inga tolkar till någon, inga subventioner till näringsliv, läs rennäringen.
  Varför skall tidningar ha bidrag? Skär ner på SVT, SR ordentligt.
  Har en av oss inte råd då måste vi se till att budgeten görs om, lev aldrig över dina tillgångar!

  49
 3. Tänk att skatterna ständigt måste höjas i världens högst beskattade land. Och ändå finns det knappt något som fungerar här. Varför inte istället täta läckorna på ekonomin som befinner sig i fritt fall. Kapital och fastigheter är ju redan hårt beskattade. Och en villa genererar inga inkomster så länge man bara bor där. Bara utgifter. Däremot vid en ev. försäljning, men då finns ju redan reavinst-beskattningen.
  Ett råd till kommunister och andra beskattnings-ivrare : Man får inte landet på fötter igen genom att knäcka dess hårt arbetande befolkning.

  49
 4. Ett argument nog för att människor avskyr kommunist packet.
  Vänsterpartister borde klippa sig och raka sig och försöka försörja sig själva.
  Kriminella tjuvpolitiker som ska bort från den civiliserade spelplanen omedelbart.
  Vänsterpartister har alltid varit slummiga människor det verkar bli värre.

  51
 5. Om svenska folket hade sluppit ett par miljoner sådana som Esbati hade inte regeringen behövt brandskatta oss. Skicka hem drönarna och sänk skatterna för vanligt folk.

  60

Kommentera