Kärnvapenövning kan vara varning till Nato

UTRIKES. Amerikansk militär och säkerhetstjänst befarar att Ryssland planerar att genomföra en kärnvapenövning inom kort, rapporterar Financial Times, bakom betalvägg.

Budskapet menar man är en varning till Nato att inte ingripa om den ryske presidenten Vladimir Putin beslutar att genomföra en ny invasion av Ukraina.

Försvarschefen Mark Milley och underrättelsechefen Avril Haines har enligt en rådgivare i kongressen informerat politiker i representanthuset om oron.

Enligt uppgifterna planerar Kreml övningar i mitten av februari i stället för på hösten då övningarna brukar hållas.

-Pettersson säger att Ukraina kanske gjorde ett stort misstag. När Ukraina blev självständigt 1991 fanns där 1.900 strategiska kärnladdningar och 2.500 taktiska kärnvapen. Där fanns ett stort antal interkontinentala missiler och strategiska bombplan. Dessa tillhörde Sovjetunionen men fick övertas av Ryssland mot löftet om erkända och säkra gränser, men Ryssland svek sina löften…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kärnvapenövning kan vara varning till Nato

 1. “Försvarschefen Mark Milley och underrättelsechefen Avril Haines har enligt en rådgivare i kongressen informerat politiker i representanthuset om oron.”
  Så länge du inte har namn på “en rådgivare i kongressen”(brukar kallas lobbyister) så är det bara rykten. Och overifierade rykten bör Pettersson inte föra vidare.

  12
  19
 2. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade sent igår kväll att Ryssland redan invaderar Ukraina. Efter en halvtimme togs “nyheten” bort från hemsidan; man beklagade misstaget och sade att det berodde på att färdigskrivna nyhetsrubriker finns om olika scenarios, och att en sådan av misstag hade publicerats. NY Times berättade snabbt om historien, liksom andra utländska media, men oklart om man fått läsa om detta i svenska pk-media.

  29
  3

Kommentera