Brand i dansk frisersalong där ”svenskar” sköts

VÅLDSVÅGEN. Den frisersalong där två svenskar skottskadades förra året har nu utsatts för en anlagd brand. Danska polisen tror att branden har ett samband med skjutningen. 3 december förra året tog sig minst en man in i en frisersalong i Rødovre i västra Köpenhamn och avlossade en skottsalva som dödade en 17-åring och skadade två svenska män som befann sig i salongen. Dansk polis tror att den här skjutningen är en del av en blodig dansk gängkonflikt där en svensk gruppering från Malmö också är delaktig.

Frisörsalongen med den ”svenske” ägarens namn

Natten till fredag anlades en brand i frisersalongen och Köpenhamns västregionspolis tror att branden har ett samband med skjutningen i salongen och en skjutning som skedde dagen innan på Nørrebro då en man miste livet efter ha fått ett skott i ryggen.

”Utredningen pekar i nuläget på att det rör sig om en avsiktlig händelse, och det är rimligt att anta att det kan finnas ett samband med ärendet från december”, säger vice polisinspektör Peter Malmose i ett pressmeddelande om branden.

I samband med branden sågs två mörkklädda män nära brottsplatsen som de senare lämnade i en mörk bil. Branden var under kontroll tidigt på fredagsmorgonen och ingen människa uppges vara skadad.

Tre personer sitter fängslade misstänkta för inblandning i skottlossning i frisersalongen i Rødovre.

-Pettersson ser att Aftonbladet och TT skriver att det varit svenskar inblandade men det nämner inte Köpenhamnspolisen.

***

TIDIGARE 2021-12-07. Fyra skjutningar i Köpenhamn på fem dagar

VÅLDSVÅGEN. ”Svenskar” härjar och mördar i Köpenhamn skrev vi på bloggen den 4:e december. Om ”svenskar” är inblandade denna gång vet jag inte men det är inte otroligt. Den danska huvudstaden upplever just nu en våg av allvarliga skjutningar, rapporterar EkstraBladet.

I natt skjöts två mån i Herlev, i nordvästra Köpenhamn. Deras tillstånd är inte känt, inte heller om det finns någon misstänkt gärningsperson.

Skjutningen i natt är den fjärde på bara fem dagar. Enligt Köpenhamnspolisen har skjutningarna sannolikt kopplingar till stadens gängkriminella miljöer.

-Pettersson säger att frisörsalongen ovan har ”svensk” ägare enligt media och där skedde en skjutning med en död och två skadade. Bilden nedan föreställer en ”svensk” mördad i Herlev, Köpenhamn vid ett tidigare tillfälle.

En skjuten ”svensk” är ingen trevlig syn. Den gripna och misstänkta hade samma solbränna.

***

TIDIGARE 20211-12-05. Skottlossning i Köpenhamn för tredje dagen i rad

VÅLDSVÅGEN. En person har skadats allvarligt i en skottlossning i stadsdelen Frederiksberg i Köpenhamn, skriver Ekstrabladet. Enligt polisen är personen allvarligt skadad.

Skottlossningen är den tredje på lika många dagar i den danska huvudstaden. I torsdags sköts en 17-åring till döds och under fredagen dödades en 29-årig man. Vid de tidigare skottlossningarna har ”svenskar” varit inblandade.

Den danska polisen har gått ut med det signalement man har.

”Han beskrives som ’ung mand med fuldskæg, der er cirka 175 cm. høj, han bar mørkt tøj, sort jakke, sorte eller blå bukser, har mørkt hår, sorte sko, sorte handsker og sort mundbind”

Bild: Köpenhamns Polis

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera