Vaccinpassen tas bort

PANDEMI. Socialminister Lena Hallengren (S) oroas inte över att färre svenskar kommer vilja vaccinera sig i och med att vaccinbevisen tas bort nästa vecka.

Lena Hallengren (S). Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet.

Hallengren säger till SVT Nyheter att det inte syntes någon omedelbar uppgång när vaccinintygen infördes i början av december.
Däremot har många vaccinerat sig och tagit den tredje dosen. Jag tror att någon halv miljon vaccinerat sig den senaste månaden, säger Hallengren.
Nästan 4,2 miljoner svenskar, varannan vuxen, har fått en tredje vaccindos. Runt 1,2 miljoner vuxna har inte vaccinerats alls mot covid-19.

Utan vaccinen hade vi inte varit här, skriver SvD.

Covid-19 är är inte längre någon ”mystisk” sjukdom utan kan hanteras med vanligt sjukdomsvett. Utan vaccinen hade vi inte varit här, men ännu är det 1,2 miljoner personer som inte tagit sprutorna.

Det vi däremot vet, och som visats med all önskvärd tydlighet under pandemin, är att vaccinen – särskilt mRNA-vaccinen – ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom och död, men också till viss del mot smitta, skriver SvD.

Därför är det, trots det gynnsamma läget, viktigt att inte minska på ambitionerna att få fler att vaccinera sig. Det är fortfarande 1,2 miljoner personer över 12 år som ännu inte tagit sprutorna och anledningarna skiljer sig åt mellan individer och grupper.

För vissa kan det handla om oro, för andra om tillgänglighet. Vissa kanske tänker att de i grunden är så friska att viruset skulle vara en baggis, medan andra har hemfallit åt mer alternativa beskrivningar av vaccinet – som att man skulle bli magnetisk eller få ett chip insprutat i armen.

De allra flesta är sannolikt inte hårdnackade vaccinmotståndare och när pandemin nu gått in i en något lugnare fas finns kanske mer tid till att lyssna in, förstå och anpassa vaccinerbjudandet till olika målgrupper.

Framför allt för den ovaccinerades skull men också för samhällets. Det är ett svårare jobb än att nå den redan vaccinerade majoriteten, men kan också leda till värdefulla insikter till nästa pandemi. För en sådan kommer garanterat, och allt vi lärt oss från denna kommer vi ha nytta av då.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vaccinpassen tas bort

 1. Till alla hjärntvättade i Sverige.
  Corona och framför allt antivax-kampanjerna i media har likhet med två andra hatkampanjer.
  Det första var hatkampanjen mot Jimmy Åkesson. Den andra hatkampanjen var emot Donald Trump. Den senaste hatkampanjen var mot oss som av olika anledningar inte ville vaccinera oss.
  Jag tror Pettersson kallar det agendajournalistik, där dom som driver på inte vill ha någon nationalism eller självbestämmande för enskilda länder och vill kontrollerar jordens medborgare som en skock får.
  Till vår förvåning vill inte EU-kontoret skrota vaccinationspassen, som blivet ett ypperligt sätt att kontroller befolkningen.
  Ps som ni vet är jag paranoid och konspiratorisk. Ds.

  10
 2. Gött att farsen är över. Återkommer om 6-8 år. Undrar hur många sprutor vi måste ta då?

  24
  1
  • Bern och Richards låter som en skiva som hakat upp sig. De lät likadant 2014 och 2017 som nu. Allt kommer att gå åt helvete och de är specialister på alla områden.

   6
   21
   • Jag tycker Lars Bern är lika logisk i sin retorik som Jimmy Åkesson. Bra på att ange källor, till skillnad från gammelmedia. Men, han kan inte ha rätt jämt.

    16
    2
   • Hellt rätt Pettersson
    En skiva som hakat upp sig Om hur bra sprutan är fast den inte hindrar någon att bli sjuk Heller inte att smitta andra?

 3. Covid-19 är är inte längre någon ”mystisk” sjukdom? Har blivit det i MSM
  ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom och död, Inte för dem som dog kort efter.
  värdefulla insikter till nästa pandemi. Nu med nedsatt immusystem så blir många sjuka, naturlig följd

  48
  1

Kommentera