USA skickar 3000 soldater till Europa

UTRIKES. USA:s president Joe Biden placerar över 3000 soldater i Polen, Tyskland och Rumänien, rapporterar Wall Street Journal.

Det är USA:s första stora drag i Ukrainakonflikten, enligt tidningen.

2000 av soldaterna skickas från USA. Omkring 1000 soldater är baserade i Tyskland och flyttas nu till Rumänien. Förflyttningen ska ske under de närmaste dagarna.

Dessutom väntas Pentagon förflytta fler trupper i Europa inom kort.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “USA skickar 3000 soldater till Europa

 1. Kina kanske skulle skicka 100 000 till 200 000 man för att förstärka Rysslands gränser mot NATO.
  Då skulle nog Biden smyga hem med svansen mellan benen.

  • Jag hoppas du är medveten om att Rysslands gräns mot Nato är väldigt kort.

   Några mil längst uppe i norr mot Norge och sedan de baltiska staterna. Det är allt plus att den av Ryssland/Sovjet stulna delen Kaliningrad ligger inklämd mellan Polen och Litauen.

   2
   2
 2. Det kanske vore bättre om Biden skickade hit lite soldater så vi kunde få hjälp med det Sossarna byggt upp sedan de slutade bygga folkhemmet.

  9
  2
 3. Biden har gett sig fan på att starta ett krig. Han vill inte vara som Trump som for omkring och skapade fred mellan Israel och ett antal muslimska stater. Trump startade en dialog med Nordkorea. Men Biden, som sann demokrat måste visa sig från sin starka sida. Jag är bara orolig att USA kommer att använda ”Tonkin-bukten” för att få sitt krig. Sedan kan bloggare, press, radio och TV hylla Biden, Men minns att jag sa det först, att USA genom Ukraina kommer att starta kriget och då skiter Hultqvist i kallingarna.

  18
  1
 4. Har Polnen Rumänien och Tyskland skickat en förfrågan millitär hjälp med förstärkning av stritsutbildad trupp? Om inte!! Måste man kalla det Ameriansk okupation!!!

 5. Var inte oroliga detta är bara ett vanligt PR-trick,och de 3.000 soldaterna kommer inom kort att återvända hem ! Detta påstod i varje fall ARD i sina nyheter.
  Otroooligt vad vuxna människor kan syssla med.allt för att bevara sin ”gloria”.

  • USA har 60-70.000 i Europa så det är mest en viljeyttring. Totalt med övriga Nato-länderna så darrar nog inte Putin av skräck men förhoppningsvis funderar han ett extra varv

   7
   11
   • Ja USA har stora ockupationstrupper kvar i Europa och Japan sedan andra världskriget. USA släpper inte sina krigsbyten.

 6. Ja det är klart att Biden gärna vill starta ett krig , kan han behöva för att flytta focus ifrån alla problem som han har i sitt egna land .

  40
  6
 7. Undrar om Tyskland låter amerikanerna ta med sig sina vapen ?
  De har ju den ryska gasen att tänka på…

  31
  • Putin vill ta tillbaka tidigare tidigare kolonier i Europa, då ingår naturligtvis halva Tyskland.

   3
   8
 8. Demokraten Biden, han skall absolut starta 3:e världskriget. Han kommer inte att ge sig. Föv har han o familjen markintressen att försvara och kanske annat?

  35
  7

Kommentera