Dystert för oppositionen i Ryssland

UTRIKES. Det har gått precis ett år sedan den ledande ryske oppositionskritikern Aleksej Navalnyj dömdes till fängelse – och det har varit ett blytungt år för landets regimkritiker, rapporterar AP.

Aleksej Navalnyj

En lång rad aktivister, journalister och människorättskämpar har gripits eller terrorstämplats under året. Enligt Navalnyjs tidigare medarbetare Irina Fatjanova har den politiska oppositionen i Ryssland nästan helt försvunnit.

Den politiska analytikern Abbas Galljamov säger att gripanden mer användes som komplement till valfusk och propaganda tidigare. – Situationen förändrades drastiskt förra året, säger Galljamov.

-Pettersson säger att Putin följer traditionen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “Dystert för oppositionen i Ryssland

 1. Väl värt att kolla upp vad Navalny sagt och stått för över årens lopp. Han får faktiskt Zirinovsky att framstå som älskvärd. Misstänker att med Navalny vid rodet så skulle man ha ett verkligen aggressivt Ryssland …

  Har inte en aning om vem av politrukerna i Ryssland skulle vara ett bra alternativ till Putin, men Navalny är det inte.

 2. Än sen! Hade Navalnyj varit Sverigedemokrat, eller regimkritiker här, så hade denne kölhalats av media som en näst intill terrorist, och INTE ALLS ömkas om som nu, därför att Navalnyj är PK-sinnad. Då ska han gullas med! FÖR SÅN USEL DUBBELMORAL RÅDER!

 3. Enligt Wikipedia ska, i en väl fungerande demokrati, politiska partier tillhörande oppositionen kunna organisera sig på samma villkor som regeringspartier.

  Det var ju tråkigt att den före detta ledande ryske oppositionskritikern Navalnyj aldrig kunde skrapa ihop väljare nog för att ens bilda ett politiskt parti. Vart tog alla dessa väljare vägen? Hur många var de?

  Nu har han fått veta att ett nytt mål mot honom snart kommer upp i rätten. Ett annat ärende står även på tur där Navalnyj anklagas vara extremist och terrorist så nu, sorgligt nog, måste han väl lära sig sticka vantar i Sibirien. 🙁

  • På samma sätt är det tragiskt att ni antivaxxare inte lyckas bli mer än 13 proc. av landets befolkning. Det är inte tyranni att utsätta er 13% för vaccinpass och restriktioner, som du påstår i en annan kommentar. Du är bara en gammelkommunistisk fjolla som bara åberopar rättigheter när dom passar dina åsikter. Konsekvent är du inte, virrpanna.

 4. Nu är det inte så att Navalny är den ryska oppositionen, han är dock en väststödd provokatör.
  Dessutom är han två gånger dömd för förskingring, ett av fallen gällde det franska företaget Yves Rocher.
  Den ryska oppositionen består främst av kommunistpartiet, Zjirinovskis Nationaldemokrater samt det pro västliga Jabloko (som tidigare slängt ut extremisten Navalny).
  Dessa parter är i opposition mot Enade Ryssland men dom är inte utlandsfinansierade förrädare.

  11
  3
  • Enhetspartiet fick bara dryga hälften av rösterna. OSSE tilläts inte övervaka valet; men däremot duger OSSE;s Istanbulprotokoll utmärkt tydligen, att dra fram det som passar en bäst är er paradgren. Med dom förutsättningarna kan man inte med trovärdigheten i behåll hävda att det finns någon oppotisition i Ryssland. Alla marscherar när Putin gapar för full hals. Och då står du och dina kommunistkompisar i givakt här bland kommentarerna.

 5. ja man är litte tuffare i Ryssland staten gör sitt eget smutsjobb.
  här i Sverige läger staten ut jobben på entreprenad som Åberg den berömda nät hatar polisen !
  och fegheten är slående då målgruppen är senila kärringar dom rånats av skäggbarn och jihadister .det gäller att hålla trycket jämt

  22
  2
  • Ja dom använder till och med dom stora plattformarna Google, Facebook, och fler för att hålla efter folket så att dom inte säger något som bryter mot dom fastställda
   normerna!

 6. USA vill ha ett nytt världskrig för att rädda sin ekonomi och bästa stället att starta ett är i Europa, de kan välja vilka de krigar emot och de slipper all förstörelse som ett krig med för, risken att kina blandar sig i är också minimal.

  26
  8
 7. Nu blir det många gamla kommunister som kommer att skriva på din blogg Pettersson när du skriver något ofördelaktigt om Putin.

  28
  19

Kommentera