Algerier dömd till åtta månader och utvisning för misshandel

BROTTSLIGHET & UTVISNING. En 28-årig man från Algeriet dömdes i måndags av en domare vid domstolen i Sønderborg, Danmark till åtta månaders fängelse och utvisning med inreseförbud i sex år för grov misshandel. Detta trots att han kom till Danmark för drygt 22 år sedan, rapporterar BT.

Pressbild

28-åringen har dömts i ett fall av grovt våld i Renbæk-fängelset i Tønder kommun. Bedömningen bygger bland annat på att mannen är ogift och saknar barn. Rätten har också framhållit att 28-åringen fått varningar om utvisning i två tidigare domar, och att den grova misshandeln begicks medan mannen avtjänade ett av straffen där han fått varningen.

Ytterligare två män, 19 och 20 år, dömdes också i fallet och fick åtta respektive sex månaders fängelse. Straffet på sex månaders fängelse var ett tilläggsstraff till ett tidigare straff på två års fängelse.

Händelsen, som de tre männen nu är dömda för, inträffade den 3 mars 2021 i fängelset där alla tre personerna avtjänade fängelsestraff.

De utsatte en 30-årig medfång för knytnävsslag, slag med glas och sprayburkar och kastade sedan samma föremål mot honom också.

Alla tre åtalade har erkänt sig skyldiga under fallet, dock kunde 20-åringen erkänna enkelt våld och de överklagade alla domen på plats.

-Pettersson säger att Sverige har mycket att lära, dels varningar utvisning och utvisning av en arab som kom till Danmark som sex-åring.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Algerier dömd till åtta månader och utvisning för misshandel

  1. Hoppas att han efter utvisningen inte kommer till Sverige med nytt namn och en historia om flykten från kriget. Då är ju risken att han får UT och kanske även ett svenskt pass.

  2. detta är ju såna här kåkfarar dom ställer bara till problem och kostar en masa pengar inte bara att ha dom inlåsta skadorna dom åstakomer mot andra när fomm rymmer är enorm.
    vatför tillåter man en sån att vara kvar i landet?

    25
    1

Kommentera