USA:s dödssiffra sticker ut: ”Det är så att ögonen tåras”

PANDEMI. USA har fler dödsfall per 100 000 invånare än alla andra motsvarande länder efter två år av pandemi, skriver New York Times i en stor genomgång där man jämför med länder som Storbritannien, Australien, Tyskland, Japan och Sverige.

Det som utmärker sig är att även omikronvågen har slagit hårt mot USA. Sjukhusen är fulla och över 2500 amerikaner dör fortfarande varje dag.

Dödssiffran är så hög i USA att ögonen tåras, säger experten Devi Sridhar.

Vaccinationssiffran är lägre i befolkningen i allmänhet och i den äldre gruppen i synnerhet jämfört med liknande länder – och färre har tagit sin påfyllnadsdos. En förklaring är att många amerikaner känner stor misstro mot regeringen. En ny studie i The Lancet visar en tydlig koppling mellan låg tilltro till regeringen och höga smittotal.

Utöver detta har USA också världens mest överviktiga befolkning, vilket är en tydlig riskfaktor för att bli svårt sjuk eller dö i covid-19.

Dödsfall per capita under pandemin. Svart linje är USA, sedan kommer Belgien, Storbritannien, Frankrike, Sverige, Tyskland, Nederländerna, Kanada, Japan och Australien. Nedre kurvorna är Omikron-vågen. Svart USA, sedan Tyskland, Frankrike, Belgien, Storbritannien, Nederländerna, Kanada, Australien, Sverige och Japan. Mer info här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “USA:s dödssiffra sticker ut: ”Det är så att ögonen tåras”

 1. The “overwhelming number of Covid deaths,” according to the CDC director, had four or more comorbidities.

  Dr Rochelle Walensky revealed on Good Morning America that the “overwhelming number of deaths, over 75%, occurred in people who had at least four comorbidities.”

  Walensky was speaking about a recent CDC research that indicated that 77.8% of vaxxed patients who caught Coronavirus died as a result of their comorbidities.

  https://newslinks.news/2022/01/13/the-overwhelming-number-of-covid-deaths-according-to-the-cdc-director-had-four-or-more-comorbidities/

 2. Dödssiffran är inte alls hög i USA vid jämförande av Sverige och USA folkmängd!

  United States Population (Folkmängd)
  (1950 – 2020) * 334,115,277

  Sweden Population (Folkmängd)
  (1950 – 2020) * 10 449 381

  14
  2
 3. Här är något att fundera över,

  Samtidigt är statistiken kring coviddöda i Sverige osäker. Alla som testats positivt för smittan 30 dagar innan de avlider räknas nämligen in i statistiken, även om dödsorsaken kanske var nåt annat, skriver Kvällsposten. Så har det varit under hela pandemin.

  Förmodligen samma i USA.

  26
  2
  • ja det är därför man myntade uttrycket med eller av! faktum är att det är troligen ingen som avlidit av cov19. utan det krävs någon annan form av sjukdom och då gärna gruppen kallad KOL ett antal lungsjukdomar och hög ålder .samt fetton

   16
   4
   • Eller också är det svårt att fastställa dödsorsaken.

    Om du får cancer för att du är gammal och dör, dör du då av cancer eller ålderdom?

    6
    1
 4. Skrev några rader tidigare som försvann i etern…
  Nåväl det rörde sig endast om konstaterandet att de tidigare årliga ”Bonnförkylningarna” ,och svårare Influensor är som bortblåsta,sedan mer moderna ”pandemier” nu hemsöker oss !
  Är det bara jag som drabbats av en sådan gammalmodig,nu i modern tid ?

  25
  3
  • Folk har hållit sig isolerade och vidtagit alla möjliga åtgärder för att slippa smittas av Covid. Bonnförkylning smittar troligen inte lika lätt som covid19 och undviks således för det mesta när folk inte umgås på samma sätt som innan pandemin.

 5. ja det är intressant jag reode ju inte att fettknopparna i usa skulle lyckas peta ned Sverige ledande ställning på folkmord på pensionärerna. det var ju väldigt effektivt bstt lägga in cov19 pasigenter på åldringsvården. dödligheten på åldringar över 80 var ju 95% .. det är alltså minder än fem hundra personer som dött i cov19 den största gruppen tycks vara pensionärer och dom vägrades sjukhusvården.

  26
  3
  • Glöm inte att hemtjänsten i de flesta kommunerna är bemannad av ”nyanlända” som har mycket lägre vaccinationsgrad än svenskar, alltså perfekta smittspridare till de gamla.

   11
   3
 6. Självklart så är ju inrapporteringen i USA helt sanningsenlig, sådant trams som statligt covidstöd per patient påverkar ju inte.
  Om jag inte minns fel så fanns det fall där personer omkommit i bilolyckor som hade covid rapporterades in att de död av covid.

  41
  7

Kommentera