Ryssland vill ha respektfull relation till USA

UTRIKES. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov går nu ut och säger att landet vill ha ”ömsesidigt respektfulla” relationer till USA, rapporterar AFP. Samtidigt understryker han att man inte vill ha en situation där Rysslands ”säkerhet kränks varje dag”.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Bild: Norges Utenriksdept.

Uttalandet kommer kort efter det att Storbritannien gått ut och meddelat att man förbereder nya sanktioner mot Moska. Storbritannien har också erbjudit Nato att skicka trupper, fartyg med mera till östra Europa. Nato har dock gjort klart att man inte tänker skicka soldater till Ukraina.

Lavrov upprepar också det ryska budskapet om att Nato ”fortsätter att expandera österut” och nu är väldigt nära Ukraina. Lavrov säger även att Ryssland inte utgör något hot mot Ukraina.

-Pettersson säger att Sergej inte skäms för att ljuga ”Lavrov säger även att Ryssland inte utgör något hot mot Ukraina”, detta efter att ha invaderat Krim och stödjer separatister i Donesk med soldater och utrustning samt omringat Ukraina med trupper…

Ryska trupper runt Ukraina
Väster och Öster om Krim går det även att landsätta trupper från sjön. Från Belarus gräns till Ukrainas huvudstad Kiev är det endast c:a 80 km.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryssland vill ha respektfull relation till USA

 1. Krim nämns ovan i artikeln, och att det invaderades. Men i en folkomröstning efter invasionen valde en stor majoritet, över 95 %, att stödja den nya ordningen. En så stor majoritet måste väl ändå vara avgörande – eller menar man att Sverige skulle ha behållit Norge 1905, trots att 99,95 % av norrmännen (i en folkomröstning då) röstade för att unionen med Sverige skulle upplösas?

  11
  1
  • Sverige och Norge var överens om att dela på sig och gjorde upp om detaljerna i förhandlingar. Norge var dessutom under hela unionstiden en självständig stat med eget parlament och egen grundlag. Endast utrikesdepartementet och kungen var gemensam.

   Ryssland invaderade i strid med internationell lag och egna löften till Ukraina.

   Jag har inte hört att det varit någon folkomröstning om Krim i hela Ukraina.

   Om den principen skulle gälla varför lät inte Ryssland Tjetjenien bli självständigt när en stor del av befolkningen ville det.

   5
   3
   • Nej, det var ingen folkomröstning om Krim hela i Ukraina år 2014; och det var heller ingen folkomröstning i hela Norsk-Svenska unionen vid upplösningen av denna 1905 – inga svenskar utan endast norrmän tilläts delta i omröstningen, som också arrangerades från den norska sidan. Vad gäller Tjetjenien fick detta land en konstitution med ett omfattande självstyre år 2003, vilket godkändes av befolkningen i en folkomröstning samma år, där över 95 % röstade ja.

 2. Ryssland vill ha en respektfull dialog med USA och NATO, då borde de inte sända en kravlista såsom de gjorde.
  Har under många år varit inne på linjen att de stora bovarna kommer att vara Kina och att USA och Ryssland skulle bli motpolen.
  Vi får väl se vad sker efter det som nu skett lugnar ner sig, för det gör det säkert.

  5
  7
 3. Mikael
  Vi behöver inte äta så mycket som vi gör.
  Vi behöver inte vara rikast i världen så att ”alla” vill komma hit och leva gratis.
  Vi behöver inte åka tiotusentals mil med bil.
  Mina far och morföldrar åkte inte bil och ytterst sällan tåg, de flög aldrig, och ändå trivdes de med livet.

  3
  7
 4. Tokena på norra sidan av Potomac floden har gjort sitt yttersta för att driva ryssen i kinesrrnas famn när de i stället borde gjort sitt yttersta för att driva en kil mellan ryssen och kineserna.

  Ryssens råvaror, energi samt teknologi kombinerat med kinesernas teknologi och industriella resurser -> västerlandets aftonrodnad …

  Allt ryssen och kineserna behöver göra är att tålmodigt vänta samt se på hur västerlandet förstör sig självt.

  15
  1
 5. V i kan strunta i Ryssland, vi behöver inte dem. De kan handla med sina satelitstater, de tillverkar inget som vi behöver. Kina behöver deras naturtillgångar,låt kineserna köpa dem.
  Sen ska vi försöka låta bli att köpa de kinesiska varorna.
  Problemet är att ryssarna blir arga och fattigare. Arga och fattiga är farliga.

  6
  23
  • Vi är mer i behov av Ryssland än dom av oss.
   Vet du hur mycket råvaror vi I väst importerar från Ryssland?
   Det handlar inte bara om olja och gas även om vi köper mycket av den varan också.
   Kol, timmer, allehanda metaller, spannmål etc.
   Med tanke på våra egna idioter till politiker så blir vi än mer beroende av råvaruimport.
   Nästa år kan vi t.o.m ha livsmedelsbrist här i landet.
   Våra bönder dignar under diesel och gödningspriser, fler bönder kommer att sluta odla sina arealer om inte kostnaderna sjunker.
   Då lär vi behöva ryssen än mer.

   24
   2

Kommentera