Nummer 7 fälld i Rinkeby

VÅLDSVÅGEN. En man i 20-årsåldern har dött efter en skottlossning i Rinkeby i nordvästra Stockholm på lördagskvällen. Han sköts med flera skott och hittades i ett trapphus efter att larmet till polisen kommit in klockan 22.16.

Bild Socialdemokraterna

Polisen har upprättat en förundersökning om mord och har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen. Tidigt på söndagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

Vi inhämtar information, håller förhör, tittar på film från de kameror som finns i området och försöker förbättra lägesbilden, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen.

Om Rinkeby på bloggen…

-Pettersson säger att vi går mot en rekordmånad för mångkulturen. Förra året fälldes 7:an den 18 april. Jag har inte exakt statistik men tror att januari 2022 är den värsta/bästa någonsin.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har bekämpat brottsligheten sedan den 3 oktober 2014. När ska han inse att han gör ett dåligt jobb och avgå.

Antal skjutna till döds nedan, från 2014 är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med, det har varit några fler skjutvapenmord som inte är kopplade till gängkriminalitet, dom är inte medräknade. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

  • 2022: 7 st hittills, det är bara i början på året men det verkar vara rekordfart i år.
  • 2021: 45 st tangerat rekord. Totalt ligger dock antalet mord en bra bit över 100 st
  • 2020: 43 st
  • 2019: 41 st
  • 2018: 45 st
  • 2017: 43 st
  • 2016: 28 st
  • 2015: 28 st
  • Stefan Löfven (S) vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson (S).
  • 2010–14: 14 st sammanlagt
  • 2005–09: 9 st sammanlagt
  • 2000–04: 8 st sammanlagt
  • 1995–99: 7 st sammanlagt
  • 1990–94: 4 st sammanlagt

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Nummer 7 fälld i Rinkeby

  1. Ett gemensamt har de som håller i vapnen. De är alla i 20-årsåldern, (läs importerade barn) var svart el. mörk-klädda när det lämnar mordplatsen. I övrigt har Polisen inte några kommentarer !!

    15
  2. Vi går sannerligen mot ett nytt rekordår med stormsteg.

    Förra året, som ändå var tangerat rekord, sköts i snitt 3,75 babbe i månaden ihjäl. Tänk på att det dessutom är lågsäsong just nu.

    26
  3. TUNGA STENAR, INKOMPETENTA POLITIKER, RÄTTSVÄSENDE I FÖRFALL

    ALDRIG någon som grips / ALLTID en ursäkt från polisen i efterhand att förövaren är känd av polisen (om hen grips vilket blir mer och mer sällsynt)

    ————-

    Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

    ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

    Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

    Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

    Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan.

    Och var vi kommer befinna oss då.

    —————-

    Vad behöver göras

    1. Stoppa migrationen
    2. Utvisa de som inte har uppehållstillstånd
    3. Kriminella utlänningar skall utvisas utan pardon
    4. Slopa amatör nämndemännen
    5. Granska domar som skiljer mellan tingsrätt och hovrätt
    7. Inga nya medborgarskap
    8. …

    NÅGOT MÅSTE GÖRAS!!!!!

    31
      • Ledarsidornas Johan Westerholm skrev artikeln som SALA citerar några rader ur. Westerholm skriver idag följande: ”Denna artikel skrevs ursprungligen i maj 2016. Den tål att läsas igen i och med de senaste konfrontationerna mellan livsstilskriminella i Hjällbo. När den publicerades möttes den med allt från tystnad till rasistanklagelser. ”
        Artikeln heter ”Ett råd i all välmening”, och kan läsas här:
        https://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/

        15
  4. Utvecklingen är ju klart oroande. Med tanke på den brottsutveckling och den polisiära utvecklingen, där man inte ens fyller platserna till polisutbildningen längre så bådar det inte bra inför framtiden. Om det nu blir ett regeringsskifte vid valet så kommer den nya regeringen att ställas inför problem som det kommer att ta flera år att bara få våra brottsbekämpande myndigheter på fötterna igen.

    24
  5. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Självsanering bland för många knarklangare, eller vad.
    Effektivare än polis i varje fall verkar de vara.
    De till synes av arbete ointresserade ungdomarna, har ändå en tydlig inneboende talang.

    27
    1
    • Någon självsanering kan vi glömma att det handlar om !
      Aldrig så länge den medvetna påfyllnaden av nya element är större än saneringsgraden.

      19

KommenteraAvbryt svar