Hatretorik

Det florerar ett sms i sociala medier. Ett grovt sådant som borde intressera både Näthatsgranskaren och polisen. Läs själva.

 

Ulf i det här fallet är Ulf Karlström. Sverigedemokraten som IF Metall sparkade från uppdraget som fackligt förtroendevald på SSAB i Luleå.

Det är nog ingen vild gissning att avsändaren tillhör det socialdemokratiska lägret. Det finns självklart en avsändare av sms:et och därför är det inte svårt att konfrontera personen i fråga.

Näthatsgranskaren lär förstås inte lyfta ett finger då detta hat inte är i närheten av det hat gamla damer sprider när de använder n-ordet och andra grova uttryck. Däremot borde polisen intressera sig, då Ulf Karlström är folkvald politiker för ett riksdagsparti.

Vi får se var detta slutar och om detta hat är tillräckligt grovt för att avsändaren ska drabbas av konsekvenser.

11 thoughts on “Hatretorik

 1. Medlemmarna i den lokala fackgruppen har ju faktiskt valt honom. Kan väl inte avsättas hur som helst?

  34
  • I socialistiska organisationer är det alltid Partiets verkställande utskott och den store Ledaren som har sista ordet. Så även i alla LO förbund.

   14
 2. Luder är en äldre benämning av ett förgiftat lockbete (åtel) för rovdjur. Men även en benämning av en prostituerad, det finns ju både kvinnliga och manliga av det slaget.

  27
  1
 3. ”Det är nog ingen vild gissning att avsändaren tillhör det socialdemokratiska lägret.”

  Jag betvivlar det. Det är alldeles för mång två- och flerstaviga ord för det. Det är någon hitte-på-intellektuell som hittar på egna ord. https://svenska.se/tre/?sok=invaliderar

  Validera enligt SAOL;

  val·­id·­era verb ~de ~t
  1 bekräfta (giltigheten av) teori
  2 värdera kompetensen hos person som (ofta) saknar pappers­meriter

  19
  1
 4. Ingen risk pga att den som skrivit meddelandet anses ha gjort det baserat på rätt värdegrund.

  Polis och rättssystemet har viktigare saker att ta i tu med då det finns pensionärer som uttalat sig negativt om våldtäktsmän med fel härkomst på FB.

  50
  1
 5. ”Det bästa som hänt hela detta året.” Och det skriver fackmiffot 26 januari, det då det återstår 339 dagar till årets slut. Det kommer säkert mera av ”det bästa” under resten av året, fram tills valdagen. Det blir en ful valrörelse och det här sossedravlet ger ingen annan känsla heller.

  49
  1
 6. Säkert en värdegrundsidiot, en sådan ni vet som spelar att Han/hon är lite fiiinare
  när dom ska tycka offentligt, men visar här vilken liten människa som vedrbörande är!

  48
  1
 7. Personen bakom meddelandet verkar ha gått i skolan men helt missat att ett luder dock inte kan vara man.
  Naturligtvis är det någon av de rättänkande människorna verksamma inom det tidigare arbetarpartiet S, förmodligen en kandidat till platsen Ulf röstades fram till.

  Den svenska kungliga avundsjukan känner inga gränser!

  50
  2

Kommentera