Hälften av tågen genom Stockholm ställs in

INFRASTRUKTUR. Hälften av alla tåg som på lördagen går från, till eller genom Stockholm ställs in. Det uppger Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trafikverket

De påverkade tågen har avgång eller ankomst i Stockholm mellan lördag 14.00 och söndag 04.00. Resenärer som kan komma att påverkas hänvisas till respektive tågbolag.

Trafikverket har aldrig tidigare behövt ställa in så här många avgångar på grund av sjukdomsfall inom personalgruppen. Detta trots nästan två års pandemi, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

-Pettersson menar att Trafikverket är en statlig myndighet och inte en kiosk som man stänger hur som helst. Detta är regeringens fel och högst ansvarig är infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Det är inte vädret, inte underhåll eller haveri utan brist på folk i trafikledningen.

Fjärrtåg, regionaltåg, pendeltåg och godståg omfattas av stoppet.

Tomas Eneroth (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hälften av tågen genom Stockholm ställs in

 1. Kan dom inte ta i lite sydsudaneser eller afghaner i ledningen för att styra upp trafiken?

  • Det tror jag inte. Vladimir Putin är i det här fallet en klok man som anser att folk ska vaccinera sig för att undvika att bli allvarligt sjuka…

   3
   2
   • Gå in på Google och sök på orden ”lauren ryska tåg”, så kan man läsa artikeln som DN:s ofta mycket rysslandskritiska Moskvakorrespondent A-L Laurén skriver om ryska tåg. Stämmer med mina erfarenheter från ryska tåg, både under sovjettiden och nu senaste åren – tågen nästan alltid i tid enligt tidtabell, även under kalla/snöiga vintrar; bra service och mycket personal ombord på tågen, god mat som ibland ingår i biljettpriset; lugnt i vagnarna och utan de ordningsproblem, som är vanliga på svenska tåg (poliser medföljer på ryska tåg).

Kommentera