Ryssland förvarar blod och sjukvårdsmateriel vid gränsen

UTRIKES. Ryssland har utrustat sina trupper vid den ukrainska gränsen med blodförråd och sjukvårdsmateriel, uppger tre amerikanska militära källor för Reuters.

En satellitbild visar tält och bostäder för ryska trupper i Yelnya, Ryssland 19 januari 2022. Bild Maxar

Uppgifterna är en stark indikator på att Ryssland förbereder sig för våldsamma sammandrabbningar, enligt experter.

Det är ingen garanti för ett anfall, men man anfaller inte utan att ha det till hands, säger den pensionerade amerikanske generallöjtnanten Ben Hodges.

Varken Kreml, Pentagon eller Vita huset har offentligt kommenterat uppgifterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryssland förvarar blod och sjukvårdsmateriel vid gränsen

 1. Ja de amerikanska militären vet allt och sprider det vitt och brett
  Ibland kallas det propaganda, men det är i USA intresse och för världsfreden

 2. Finnarna håller på med intressanta saker, Hämenmaa ligger i åländska vatten ( när börjar ålänningarna tjuta om att finsk militär på Åland ? ), reserverister håller övningar tillsammans med beväringar runt om i landet, bla huvudstadsregionen, finnarna publicerade material som visar att de har luftvärn i Helsingfors skarpladdat samtidigt publicerades material som visade att Ilmavoimat övade med JDAM …

  2
  1
  • Vi kanske ska börja bekymra oss lite. Ryssland är känd för sina maskirovka – maskerader när de ska attackera ett annat land. Vilket innebär bland annat att de skramlar massor i ett område och gör en tyst uppbyggnad för överraskningsanfall i ett annat.
   Medan alla tittar på den offentliga massansamlingen kan Kreml gå vidare med och få total överraskning på sitt egentliga mål.

   Om finnarna börjar ”öva” i Åland kan det tyda på att man misstänker en attack mot Sverige eftersom annars hade Ålands försvar överlämnats åt Sverige så de finska stridskrafterna kan koncentrera sig på den östra sidan.

  • Intressant faktum är att ”Biden” inte verkar känna till eller bry sig om de samtal som pågår i Pars mellan Frankrike/Tyskland/Ryssland/Ukraina, dvs gruppen bakom Minsk-avtalet.

   9
   1
   • Han är väl närmast intresserad av blöjbytet innan han svamlar det han hjälpligt läser på sin teleprompter.

 3. Ukrainas president Volodymyr Zelensky har fått kalla fötter:

  ”I dag ser vi ingen större upptrappning än vad det har varit tidigare. Ja, antalet militärer har ökat, men jag talade om det i början av 2021 när de pratade om Ryska federationens militärövningar, säger Zelensky.”

  ”Från mediabevakning ser det ut som att vi redan är i krig, att trupper redan är på väg, att det finns mobilisering, att folk går någonstans. Det är inte fallet. Vi behöver inte den här paniken.”

  LÄNK

  14
  2
  • Ukrainas president har att välja mellan två onda ting. För sitt folk väljer han det minst onda, som för mig är, Putin får komma bara han inte gör som Lenin och Stalin gjorde efter Ryska Revolutionen respektive IIWW. Ukrainska folket har lidigt oerhört med svält och avrättningar, Om ryssarna invaderar, så har NATO ingen skyldighet att intervenera. Vad som skett hittills är att NATO-länder bidrar med materiel och utbildning. NATO-länder belägna närmast Ryssland, Esland. Lettland, Litauen och Polen är inte intresserade av en utökning av konflikten och att Tyskland ligger lågt av energiskäl. Schack Matt till Putin då Biden är inlåst på brädet med en woke-drottning.

   P,S. Jag har mött en äldre kvinna som då hon var 3-4 år flydde framför Röda Armen under offensiven våren 1945, Hennes mamma drog sin gamle svärfar på en kärra, Hennes man kom aldrig tillbaka som tvångansluten till Wermacht. Väl i väst fanns det inte plats i Tyskland och mor och dotter fick respass till Paraguay som då var ett helvete på jorden. De två lyckades hitta anhöriga i Canada och blev canadensare. Den kvinna som jag träffade hade fått allt med modersmjölken – aldrig mer krig,

   10
   1
   • Saxat och översatt: ”Presidenten berörde också telefonsamtal med sin amerikanska motsvarighet Joe Biden, som ägde rum tidigare under dagen. Zelensky avfärdade mediarapporter om att de inte gick bra och insisterade på att det inte fanns några meningsskiljaktigheter med USA:s president.

    ”Vi har inga missförstånd med USA:s president. Jag förstår helt enkelt djupt vad som händer i mitt land, och han förstår väl vad som händer i USA,” förklarade Zelensky”

    2
    2
 4. Yelnya ligger utanför Smolensk ganska nära den Vitryska gränsen.
  Där huserar den 144 motoriserad divisionen.
  Inte så konstigt att där står en massa militära fordon, har så gjort I många år.

  15
  2
 5. Hmm, amerikanska militära källor är givetvis högst trovärdiga beträffande vad som sker i Ryssland.

  18
  3

Kommentera