Från flyktingar till migranter – media har blivit bättre

INVANDRING. Socialdemokraten Ulf Bjereld är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han var åren 2015 till 2020 ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet (tidigare Sveriges kristna socialdemokraters förbund – Broderskapsrörelsen) och därmed också adjungerad ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott.

Ulf Bjereld tycker tydligen att migranterna fortfarande ska kallas flyktingar fast de är ekonomiska migranter. Anledningen är naturligtvis att riktiga flyktingar får asyl och socialdemokraten har inga problem med att asyl ges på lögner.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater har bytt namn

De troende sossarna vek ned sig för muslimerna när de gjorde om sin jämlikhetsparagraf för att inte röka ut muslimerna. I den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Den före detta Broderskapsrörelsen uppträder ynkligt, varför inte tala om för muslimerna att vi inte accepteras deras människosyn, varken i Sverige eller i övriga världen. Jag vet att Broderskarörelsen vill ge dem tid men för i helvete, de har haft 1400 år på sig och det blir inte bättre. Varför hörs inga protester i vårt land mot den etniska rensningen som muslimer bedriver över hela den islamska världen.

-Pettersson minns när Broderskapsrörelsen kristna Socialdemokrater bytte namn till Socialdemokrater för tro och solidaritet, namnbytet skulle öppna upp för fler trosinriktningar. Något namnbyte var aldrig aktuellt innan vi fick en massa muslimer i vårt land, detta trots att vi haft judar här i hundratals år.

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Från flyktingar till migranter – media har blivit bättre

 1. Det vi ser är bara början! Snart faller väst världens ideal samman och ersätts med ett teologiskt samhälle där böner blir svaret på allah samhällsproblem.

  Tack allah ni godhjärtade idioter som gjort detta möjligt.

  12
 2. I sydeuropa lär det vara många som kommer för att jobba i jordbruket, byggsektorn eller i enkla turistjobb. Dvs man undgår asylprocessen och går direkt in i skuggsamhället. Mönstret är dock det samma; genom att tolerera smugglare som opererar som räddningsfartyg och att inte göra inre kontroller så skapar man pull-faktorer som underhåller en flyktingindustri som varje år skördar flera tusen människoliv på medelhavet. Allt för att vi skall få lite billigare gurkor och för att politiker skall slippa göra sitt jobb. Synismen är enorm.

  20
 3. Någon som flyttar till ett nytt land skall klara sin egen försörjning och skaffa arbete, bostad för sig och familj alltså en vinstlott.

  Nitlotterna, opportunisterna som påstår sig vara asylsökande, skall vänligt men bestämt avvisas direkt vid ankomst.
  Vi kan inte, kunde inte klara vad vi redan släppt in.

  24
 4. Enkelt uttryck, same shit, different name.

  Lika sminka grisen.

  Bara ordbajseri för att det ska låta bättre, så importen kan leva vidare.

  23

Kommentera