Ryska trupper nära och i Ukraina

UTRIKES. The New York Times har en uppdaterad karta över ryska truppers positioner nära Ukraina i de ockuperade delarna av Ukraina. Det inkluderar den senaste ryska utplaceringen i Belarus där Ryssland påstår att det pågår övningar men enligt USA kan vara förberedelse för en attack mot Ukraina.

Ryssland fortsätter att samla styrkor vid den ukrainska gränsen, och har nu trupper som omger Ukraina på alla sidor, inklusive i Belarus och Transnistrien, en ryskstödd utbrytarregion i Moldavien.

Väster och Öster om Krim går det även att landsätta trupper från sjön. Från Belarus gräns till Ukrainas huvudstad Kiev är det endast c:a 80 km.

En uppbyggnad av ryska styrkor nära gränsen till Ukraina har väckt oro bland västerländska och ukrainska tjänstemän för att Kreml förbereder sig för betydande militära aktioner, möjligen en invasion. Kartan ovan, sammanställd av The New York Times, visar trupper, stridsvagnar och tungt artilleri som flyttar in i positioner som hotar att vidga konflikten i östra Ukraina och potentiellt öppna en ny front vid Ukrainas norra gräns, närmare huvudstaden Kiev. Därifrån kan de även hota länderna på Natos östra flank.

Ryssland har för närvarande cirka 130.000 soldater vid gränsen till Ukraina, enligt Ukrainas militär. Amerikanska underrättelsetjänster har bedömt att Kreml har utarbetat planer för en militär operation med upp till 175.000 soldater som kan påbörjas under de kommande veckorna. Även om det inte är klart om Rysslands president Vladimir V. Putin har beslutat att inleda en attack. Moskva har upprepade gånger under de senaste veckorna sagt att de inte har några planer på att göra det – menar analytiker att landet är på god väg mot att konstruera arkitekturen som behövs för en betydande militär intervention i Ukraina.

Ukraina har en yta på 603 000 km². Det gör landet till det näst största landet i Europa efter Ryssland – när Frankrikes, Danmarks och Turkiets utomeuropeiska delar inte räknas in – och det största landet helt och hållet beläget i Europa. Ukraina har ungefär 45 miljoner invånare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryska trupper nära och i Ukraina

 1. USA letar efter en ”Tonkin” som ger dem en anledning att gå till anfall mot Ryssland. Men jag tror att om nu det blir ett krig i Europa så kommer kineserna att utnyttja tillfället och startar en invasion av Formosa.

  6
  2
 2. Kanske vi gräsrötter bör tänka ”tvärtom”!

  Ryssarna kanske VET mer än allmänheten, t ex att Ukraina är hetsat till att attackera Ryssland/Vitryssland. Sista som en kupp av ”Krim-karraktär”. Vad kan ske?
  1. Ukraina attackerar utbrytarna i öst?
  2. Ukraina fortsätter avrättningarna/fördrivningarna av ryssar från Ukraina. Ukraina har inte längre 45 miljoner inv, då 4 bor i öst, 3 miljoner flytt till EU-länder som gästarbetare (får inte klassas som flykting i EU), ett par miljoner flytt till Vitryssland, Ryssland resp Krim. En hel del Ukrainare har också flytt till utbrytarstaten.
  3. En Ukrainsk attack (kupp) mot Vitryssland

  Förmodligen ”längtar” Rysslands ledning efter att Ukraina attackerar via en ”False Flag”-operation. USA är synnerligen dåliga på sådana och avslöjas regelmässigt. Ryssarna kommer då att snabbt erövra Odessa och kusterna mellan Krim och Moldavien, samt behålla dessa områden. Det var så Turkarna en gång agerade. Med detta behärskar Ryssarna Ukraina. USA har inget att sätta emot.

  11
  2
   • Ryssarna har samma spelbok oavsett om det sitter kommunister i Kreml eller inte. Vi kan bara se till vår egen historia och Rysslands anfall mot Sverige 1808 utan krigsförklaring efter uppbyggnad vid gränsen.

    5
    5
   • Håkan Dahlberg skriver:
    28 JANUARI, 2022 KL. 12:06
    Den kommunistiska nationen försvann 1991.

    Jaha, du menar som det här tex:

    2
    6
   • Kommunistpartiet är det
    näst största partiet i Duman så knappast försvunnet. Det fick fler röster senast än i valet innan, trots påstått valfusk från Putin och hans anhang.

    Flera partier som är motståndare
    till Putin har inte
    fått vara med i valet.
    Putins mest kända motståndare
    är Aleksej Navalnyj.
    Han är i fängelse och hans
    organisation är förbjuden.

    3
    7
 3. ja det gäller stt kasta ut NATO ! jänkarna förflyttar ju hela tiden dina positioner närmare Moskva både i Kalkonlandet md jihadister och
  baltstaterna ställer man upp robot system så det är väll självklart
  att Putin blir irriterade när Sovjetunionen föll skulle inte nato läggas ned då nato har gort sig mest känt när man skjöt x Jugoslavien i bitar

  17
  5
  • Håkan Dahlberg:
   Tack för din länk äntligen lite balans på bloggen….
   Krigshetsarna i USA sänder ju dygnet ut sina fantasier om hur det hela kommer sluta.
   Bortsett från uppdragsgivarna i Washington,eldar deras norske NATO-marionett på så gott han kan ,för att skapa elände. Norge tycks nu överträffa Abzurdistan som världens centrum i klokskap.
   Ena dagen Ukraina,näst inbjudna Talibaner i Oslo !!

   14
   3
  • Ja vad annat kan ryssarna säga och skriva?
   Rent barnsligt att tro, de inte skulle försöka placera Svarte Petter hos USA.

Kommentera