Nato, Finland och Sverige i möte

FÖRSVAR. Det är viktigt för säkerheten kring Östersjön att Sverige har utökat den militära närvaron på Gotland. Det säger Nato-chefen Jens Stoltenberg på en presskonferens med utrikesminister Ann Linde (S) och Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Bild från Nato

Militäralliansen har just nu fem fartyg i Östersjön och har dessutom utökat styrkorna i östra Europa, något som Stoltenberg menar är befogat efter kraven från Ryssland.

Danmark, Spanien, Nederländerna och Frankrike bidrar med fartyg och flyg.
Det är defensivt. Nato hotar inte Ryssland. Det är proportionerligt, säger Stoltenberg enligt Expressen, och fortsatte med att samarbetet mellan Nato och Finland-Sverige ska fortsätta och stärkas.

Ryssland och Ukraina ska träffas på onsdag i Paris.

-Pettersson minns när Gotland hade ett rejält försvar med pansar, infanteri, luftvärn, flyg och marin. Men det var länge sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nato, Finland och Sverige i möte

 1. Ja där fanns ju en dårei den Svenska Regeringen som uttalade att försvaret var
  ett särintresse, och således inget att bry sig om?

 2. Stenbock har slutat förvånas hur lätt det är att indoktrinera Abzurdistans urbefolkning.
  Först ”pandemin” dag o natt i över 2 år via Statsmedia,och andra förståsigpåare.
  T.o.m ”klimatuppvärmningen” fick ge vika för denna stora affär.
  Och nu detta ältanden om skurk-landet Ukraina o Putin. Nog måste väl folket själv börja tänka och inte bara matas med styrd propaganda dygnet om !

  25
  3
  • Jag tycker jag tänker en hel del och jag tror inte Ukraina är mer korrupt och skurkaktigt än Putins Ryssland och när det gäller orsaken till den akuta krisen så provocerar 127.000 ryssar vid Ukrainas gräns en hel del.

   Putin invaderar andra länder som han själv erkänt, han slår ner och fängslar oppositionen och ändrar lagar för att kunna sitta kvar. Putin är en äkta skurk som leder en skurkstat.

   9
   16
  • Och en av de ”ryska” drönarna vid Sörmlandskusten och Saltsjöbaden häromdagen – visade sig vara ett svenskt ambulansflygplan på väg från Gotland till ett sthlms-sjukhus.

   17
   1
 3. Visst är Ukraina krisen allvarlig. Men än så länge är det en intressekonflikt och då finns förhandlingsmöjligheten.

  Vad värre är att MSM och SVT i synnerhet förleder folket om var det är riktigt ordentliga problem och det är i USA. De släpar fram gamla och nya sk bankekonomer som skall förklara varför börsen dök idag. USA höjde räntan med några punkter å så är det krisen i Ukraina som ligger bakom detta säger dom.

  Sanningen är att Wall Street håller på implodera. Gigantiska banker sitter med risker som vida överstiger nivån vid 2008, massor av pengar riskeras att förloras i Kinas fastighetskris. Stora hedgefonder löper risk att likvideras pga riskfylld spekulation. Rent fusk håller på att blottläggas på finansmarknaderna.

  Det här sägs det inget om och till på köpet sitter det mitt i detta en herre som heter Biden. En president som inte rosats särskilt mycket för sin hittillsvarande politiska gärning. Klarar han av att hantera flera saker samtidigt?

  Ser ut som om det blir en ny ”vi såg det inte komma…”

  24
  1
 4. Känns som situationen eskalerar dessvärre.
  Skulle inte förvåna mig om Putin går in i Ukraina.
  Då blir det jobbigt för ryska folket, sanktioner lär inte låta vänta på sig då.
  Men Putin har nog bestämt sig för att bli inskriven i historieböckerna.
  Finns det fortfarande människor i Sverige som sympatiserar med Putin och hans
  diktatoriska förtecken, om så är fallet så börjar man fundera om Vänsterpartiet
  tar makten i höstens val i Sverige också…… skrämmande utveckling.

  17
  20
  • Lyckas Putte sparka igång ett större krig med Ukraina och dra på sig riktigt svidande sanktioner lär han gå till historien som den tjuv han är, krig är inget annat än väpnat rån i större skala.

   12
   22

Kommentera