Förbjud kusinäktenskap

INVANDRING. Regeringen bör förbjuda kusinäktenskap. Det skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och partiets talesperson i barnrättsfrågor, Juno Blom, i en debattartikel i Expressen.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

L framhåller att kusinäktenskap är en central del av hederskultur, och omgärdas av tvång och social kontroll som särskilt drabbar flickor och kvinnor.

”Genom familjens kontroll är kusinäktenskap en större garanti för att flickan är oskuld, en förutsättning för att upprätthålla sammanhållningen och kontrollen likväl som att egendomen blir kvar inom släkten”, skriver Liberalerna.

-Pettersson säger att det är inte ofta det kommer något bra från det hållet men nu håller jag med. I Norge är kusinäktenskap förbjudet och i många andra länder bedrivs kampanjer emot men i Sverige är det kanske kränkande att lyfta på den stenen, som på så många andra stenar…

Länder med kusingifte

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Förbjud kusinäktenskap

 1. Jag skulle inte ens drömma om att gifta mig med min syssling, vilket för övrigt var förbjudet på vikingatiden.

  21
 2. Det är lite märkligt hur saker och ting som inte varit problem tidigare blir jättelika problem. Vi ska naturligtvis inte ta efter den sista sovjetstaten. Problemet är och förblir istället asylinvandringen. Det finns, som jag sagt många gånger tidigare, inget skäl för Sverige att ta emot förmenta flyktingar från länder ett kvarts varv runt jorden. Vi ska inte heller skrota rätten att söka asyl utan helt enkelt begränsa till vårt närområde.

  Asyl är en tillfällig lösning och därför ska inte flyktingar tillåtas att rota sig i Sverige. Inskränk rätten istället att importera släktingar, gifta sig och skaffa barn men öppna samtidigt för möjligheten att genom idogt arbete och anpassning bli medborgare och därmed få samma rättigheter som svenska folket. När du bott tillräckligt länge, klarat språktest och bidragit till samhället, först då får du möjlighet att få permanent uppehållstillstånd. Devalvera inte medborgarskapet.

  28
 3. Låt muslimerna pippa runt med varandra dom är redan inavlade och
  fortsätter dom så blir det som med vargen på 1800 talet pest och självsanering.

  26
  • Är det någon som tror att sossarna skulle göra ett sådant ingrepp i sin största röstgrupp ett valår.

   34
 4. Räkneexempel. Kusin 1. 0,5 % av normalt IQ i Sverige. Kusin 2. 0,5 % av normalt IQ i Sverige. Ett Incestbarn mellan två kusiner 0,25 %.

  18
  • Så är det väl ALLTID!!!

   Medan de vill släppa mycket vansinne helt fritt!!!

   Fast Liberalerna under NS, är betydligt mer moderata än dårpartiet centern, av idag, som det blivit under YRLÖÖFETS inverkan!

   21
 5. Den som hade sagt detta högt för säg 2 år sedan hade blivit hudflängd och steglad !
  För detta hade ju varit höjden av slem RASISM !!
  En RASISM som bara hade gynnat ett visst ”slemt” parti !

  39
 6. Ungerns ambassadör säger att många av romerna (ni vet vad de egentligen heter) idkar umgänge med kusinerna. Resultatet blir ”inte så bra”.
  Det parti som har ordet miljö i sin beteckning ansåg att Soraya Post var en värdig representant för partiet.
  Kan möjligen någon av Pettersons läsare nämna en integrerad skattebetalare från en sådan familj?
  Jag avser då inte häst- eller bilhandlare.

  43
 7. Det är inte det som är problemet! Det är islam och blandäktenskap! Förbjud detta istället, så löser det andra sig av sig självt, liksom det mesta av våld i hemmet!

  33
 8. Det är redan förbjudet, förbudet gäller alla i Sverige. Äktenskapet upphör när de kommer till Sverige.

  21
  2
  • Kusinäktenskap är tillåtet i Sverige sedan år 1845 och det är tillåtet i de flesta Europeiska länder. Dock inte i Norge, men i Europa har det inte varit något problem mer än kanske bland kungahusen.

   29
 9. Det man vet är att flickor och kvinnor åker till ursprungslandet och gifter sig med släktingar, tar dem till Sverige under anknytningslagen. Sedan skaffas barn och äktenskapet varar några år, sedan följer skilsmässa och flickan/kvinnan skickas till ursprungslandet för ny hit-tagning av släkt. Skolpersonal vittnar om att tex indiska och afghanska barn har av mkt högre grad allt från milda till grava störningar/diagnoser. Skolverket har beordrat att lägga det under tystnadsplikt!

  64
  1

Kommentera