Inkompetenta och trögfattande S-politiker

VALET 2022. Jag blir minst sagt upprörd och förbannad när socialdemokratiska riksdagsledamöter ljuger och undanhåller sanningen när man skriver debattartiklar som publiceras i nationell media eller i andra medier med stor spridning. Nu tror jag dock att Dagens Industris läsare inte är lika lättlurade som Aftonbladets läsare men det begriper sannolikt inte socialdemokraterna Åsa Westlund (S), ordförande finansutskottet och Jennie Nilsson (S), vice ordförande näringsutskottet, skriver Thoralf Alfsson.

Debattartikeln i DI är egentligen ett riktigt magplask med flera självmål för den som har sin egen tankeförmåga i behåll och läser mening för mening kritiskt. Läs mina kommentarer till debattartikeln.

”Elpriserna är just nu alldeles för höga och vi förstår att många oroar sig för sin ekonomi. Därför avsätter vi nu sex miljarder för att kompensera dig som har fått en hög elräkning. Vårt stöd träffar vart tredje hushåll och gäller i hela landet, skriver Åsa Westlund (S), ordförande finansutskottet och Jennie Nilsson (S), vice ordförande näringsutskottet.”

Om elpriserna är för höga så är det ju just elpriset som skall kompenseras och inte elförbrukningen. Det är ju ett sånt självmål så jag tror knappt att det är sant och samtidigt visar det på socialdemokraternas inkompetens. Ovan en graf på elpriset SE1/SE2 i jämförelse med SE4.

Södra Sverige har haft det dubbla elpriset eller mer sedan i september och i december var priset nästan det tredubbla i södra Sverige. Inom elområde SE1 och SE2 har spotpriset aldrig varit över 66 öre/kWh. Där behövs ingen kompensation. Elkonsumenter i södra Sverige hade varit jävligt glada över ett elpris på endast 66 öre/kWh. Så lågt elpris har man inte haft i södra Sverige sedan april och maj.

Det är priset som skall kompenseras inte förbrukningen. Men det begriper inte trögfattade socialdemokrater!

”Vi föreslår sex miljarder för att stödja till de hushåll som fått kraftigt höjda elpriser.”

Har elkunder i elområde SE1 och SE2 fått kraftigt höjda elpriser? Jag kan inte se det i de verkliga elpriserna. I oktober var elpriset 26 öre/kWh i norra Sverige, samtidigt var det 87 öre/kWh i södra Sverige, Tre gånger så högt.

Dessa höga socialdemokratiska politiker vet inte vad de pratar om. De begriper inte ens vad de skriver om. Inkompetenta s-politiker!

Läs vidare hos Thoralf Alfsson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Inkompetenta och trögfattande S-politiker

 1. Det var Göran Persson som beordrade stängning av Barsebäcksverket i Skåne. Efter dold förhandling med Miljöpartiet. Glöm inte det.

  16
 2. Tro inte annat än att även de med låg elkonsumtion få betala för höga elpriser.
  Höjda elpriser betyder högre framställningskostnader som vi kunder råkar ut för.

  17
 3. Det har funnits smarta (S)-politiker. Senast var det Palme.som drev igenom en reform som berövade skogsägare rätten till sin egen skog. Palme ägde också skog så reformen innebar att alla utom han skulle drabbas. Palmes skog var exakt lite för liten för att omfattas. Det saknades några M² Hur kunde det bli så nära gränsen? Alla undrar…

  19
 4. De som laddat Elbilen hemma får nu åter en reducering – rättvist nej
  Grattis Sveriges bensin & Diesel bils ägare lurade igen.

  25
 5. Om nu inte den s.k. regeringen vid tidpunkten efter ”kärnkraftsomröstningen” hade stoppat utbildning och forskning om kärnkraft, hade vi kanske varit betydligt längre framme med ex. användande av uttjänt kärnbränsle. Detta för att ”suga” ur mer energi ur avfall? På detta sätt flyttade forskningen utomlands. På tal om minikärnkratverk – varför stoppade ASEA ATOM forskning och utveckling av just minikraftverk? Kan det vara så att ”klåfingriga ” politiker stoppat detta? Här har vi ett annat ”hårresande uttalande av en f.d. MP-politiker? ”Vi ”bytte ut” Vattenfalls styrelse för att kunna avveckla kärnkraften”. Detta uttalande kommer ifrån Lise Nordin tidigare energipolitisk talesperson, för Miljöpartiet? DEtta uttalande i en tidigare ouppmärksammad poddinspelning: https://twitter.com/i/status/1477744942227365889 Det hon säger skiljer sig från vår s.k. regerings officiella linje? Vad de vill att vi ska tro är att stängningen beror på ”affärsmässiga skäl” – dälig lönsamhet. Kan det vara skattemässiga skäl? Vår nye energiministern tycker inte att kärnkraften är grön. Han ska veta – inte tycka!! Dessutom tycker han att dieselpriset är en ”viktig signal”. Vet inte karln att vi har något somkallas ”Just in time”. Detta betyder att allt gods ligger ”på vägen”, och föståss att fördyra för konsumenten och driva på inflationen. Svenska folket har inte röstat på honom – varför har vi honom?

  29
 6. Ren dumhet, inkompetens, bristfällig kunskap och oförmåga att förstå orsak och verkan, räknas tydligen som merit i vänsterblocket. Man upphör aldrig att förvånas över uttalanden, som avslöjar avsändarens okunskap. De kommer numera nästan dagligen. Till en början, drar man på läpparna, sedan blir man både beklämd och förbannad. Förmodligen är det delvis ett avtryck från den hårt vinklade och bristfälliga skolundervisningen, under de senaste decennierna.

  27
 7. Inkompetenta och trögfattande politiker är inget unikt för S; dom inkompetenta politruckerna finns inom hela vänsterblocket och dess pampvälde inkl FI/MP, med förgreningar i den sk rörelsen, LO/TCO, ABF, PRO, Hyresgästföreningen mm. Vänsterväldet och dess förgreningar är låg-/nollproduktiva, en bra sektor för misslyckade byfånar att göra ”karriär”, som tex Isabella Löwin, Märta Stenevi, Bosse Byfåne och Lorentz Tokfnatt. Så länge det här sällskapet styr landet tillsammans med medlöparna i den 3;e statsmakten, så är hoppet ute för Svea Rike.

  65
  2
 8. Höjningen av utsläppsrätter lär vara Isabella Lövins förslag till EU kommissionen enligt SvD. Som blir väldigt entusiastiska. Som kallade det för the Swedish proposal.
  Att stänga ner effektiv och planerbar kärnkraft som dessutom är avskriven är dumt bortom allt förstånd.
  Miljösekten är bara ett stort moras av idioti som har kostat Sverige hundratals miljarder hitintills och kommer att kosta tusentals i framtiden då räknar jag in nedläggningen av industrier och den totalt katastrofala invandringen i huvudsak då från Mena.

  70
 9. Vad händer när rättssamhället slutar fungera? Den Syd Koreanska TV serien TAXI DRIVER på TV 4 play ger en ledtråd

  49

Kommentera