Trumps tal i natt: ”Vi ska ta tillbaka Vita huset”

UTRIKES. Ex-presidenten Donald Trump höll årets första politiska stormöte i delstaten Arizona i natt. I talet hävdade Trump återigen att 2020 års val stals från Republikanerna, ett påstående som det saknas belägg för.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Trump riktade också in sig på attacken mot Kapitolium den 6 januari förra året. Han kritiserade kongresskommittén som granskar händelsen och fördömde vad han påstod var inhuman behandling av de som dömts efter stormningen, skriver The Hill.

Trump har inte sagt om han kommer ställa upp i presidentvalet 2024. Men hans inblandning i delstatspolitiska kampanjmöten och det faktum att han inte tycks släppa valförlusten oroar många republikaner i Washington, skriver New York Times.

Vi kommer ta tillbaka Vita huset, vi kommer ta tillbaka senaten och vi kommer ta tillbaka Amerika, sa Trump i talet.

-Pettersson säger att det är dags för Donald Trump att gå vidare. Han förlorade presidentvalet 2020 med över sju miljoner röster till Joe Biden, och har efter det förlorat flera överklaganden i domstolar, fortsätter han att felaktigt hävda att valet var riggat och att segern stulits från honom. Ingen av de utredningar som gjorts i olika instanser har visat på något utbrett valfusk eller andra oegentligheter. Jag tror att USA konstitution och rättsväsende är fullt kapabla att ta han om eventuellt valfusk och Trump måste inse att han förlorat, men ibland låter han som en muslim, allt är någon annans fel.

Ni behöver inte länka till några ”bevis” om valfusk, jag har sett det mesta och USA:s republikanska domstolar också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Trumps tal i natt: ”Vi ska ta tillbaka Vita huset”

 1. Att ni svenska trumpsters bara orkar med ert prat om ’rigged election’, ’stolen election’, bla bla bla.
  Inga amerikanska domstolar – lokala, delstatliga eller federala – har funnit bevis för något omfattande eller organiserat valfusk.

 2. Svenskar som tror att valfusk gällde vid presidentvalet, har läst AB, Epressen och SVT och olika lokaltidningar och därefter dragit sina slutsatser.
  Jag är verkligen inte nöjd med valresultatet vid vårt svenska vai 2018, men det gör inte heller det valet till fusk, är det så att en mycket liten del av svenskarna vill ha MP i riksdagen så får man respektera denna olägenhet.

  1
  5
 3. Valdeltagandet i USA är allmänt lågt. I genomsnitt röstar 39% i presidentvalet. 2020 uppges 47% ha röstat, en ökning med 7 procentenheter från 2016. Joe Biden uppges ha fått 81 268 924 röster, 12 miljoner fler än Obama 2008 och 15 miljoner fler än Clinton 2016. 22% av amerikanerna röstade på Trump en andel som endast Reagan toppat 1984 med 23%. Innan 2020 (25%) hade flest amerikaner röstat vänster 2008 (Obama 23%). Befolkningsökningen mellan 2016 och 2020 var 8,3 miljoner. Om alla nya amerikaner röstat på Biden skulle det inte förklarat siffrorna utan det skulle till inte fullt dubbla befolkningsökningen till det. Med andra ord sticker valet 2020 ut ordentligt vad det gäller andelen vänsterröster.

  If it looks like a duck, quacks like a duck and walks like a duck, it is a duck

  4
  1
 4. ”Självklart var det inget valfusk som påverkade valet. Varken i Sverige eller USA. Det är en myt som byggts upp genom att ljuga tillräckligt många gånger om manipulerade rösträkningsmaskiner, döda väljare, kommunister och en massa annat.”

  Nej, Pettersson, självklart är det en myt. De som under de senaste fem åren följt SVTs reportage från USA vet allt detta.
  För de ”internationella” följare som ser på BBC, CNBC eller CNN eller läser The Guardian vet också detta.
  Finns ju ingen anledning, what so ever, att kräva legitimation för att rösta i ett demokratiskt val.
  Biden, Demokraterna, Clinton Foundation, BLM, Soros, Twitter, Facebook och Youtube höll sig lika neutrala inför det amerikanska valet som SVT, Aftonbladet och DN inför det svenska valet 2018.

  Joe Biden är även den amerikanske president som erhållit flest röster någonsin i ett amerikanskt val. 81 miljoner!
  12 månader senare har den omåttligt populäre Joe Biden hela 32 procents stöd av den amerikanska valkåren.
  Nästan lika stort stöd som Socialdemokraterna har i Sverige idag enligt opinionsundersökningarna.

  ”In Vino Veritas.”

  9
  20
 5. Demokraterna i USA eller Sossarna i Sverige är lögnens okrönta mästare, dom
  nästlar sig in överallt.

  Om nu Donald Trump tänker ställa upp i Valet nästa gång då får väl Carina Bergfeldt
  släppa sina tramsprogram i SVT och flytta tillbaks som corre i USA, så att hon kan
  tala om för både Jänkarna och Svenskarna att hon vet hur USA ska skötas?

  28
  • Tony skriver:
   16 JANUARI, 2022 KL. 18:09

   ”Om nu Donald Trump tänker ställa upp i Valet nästa gång då får väl Carina Bergfeldt
   släppa sina tramsprogram i SVT och flytta tillbaks som corre i USA, så att hon kan
   tala om för både Jänkarna och Svenskarna att hon vet hur USA ska skötas?”

   Med SD-påverkar regering i Sverige och Trump i USA kan det bli ett tuft val för SVT:s chefskommunist om vart hon ska ta vägen för att spy ur sig sina härskartekniker.

   13
 6. Det hände mycket märkligt denna valdag och inte minst under valnatten!
  Trump hade med god marginal ledning dom flesta stater, när plötsligt något hände!
  Vallkokalerna stängde och senare under klvällen och natten anlände täckta lastbilar som lastade av säckar vid vallokalerna. Trots att lokalerna officiellt var stängda!
  Dom som försökte filma blev brutalt bortkörda av demokraterna!
  Lokalerna i dom demokrat dominerade staterna mörklades, fönster täcktes för och inga republikaner tilläts komma in!
  Det finns filmklipp, eller det FANNS åtminstone filmklipp förut innan dom plockades bort, som bevisar det mycket grova valfusket/bedrägeriet mot Trump och hela USA:s befolkning!
  Trump var en nagel i ögat för globalisterna, därför tvingades han bort, dom accepterar som bekant inte fakta och sanningar!
  Men, vi får hoppas att Donalt Trump kommer tillbaka, han är en stark man, en riktigt kämpe som USA och världen behöver!

  45
  3
  • Håller helt med! Något skumt är det! Och vem tror på PK-demokraternas propagandamaskineri!

   Hur var det t ex, när Trump vann 4 år tidigare? Vilka dillade inte om valfusk, och Rysslands inblandning då, om inte demokratuslingarna. De ställde t o m Donald Trump inför riksrätt! MEN DETTA HAR MÅNGA GLÖMT!!! SÅ

   DE ÄR INTE ETT DUGG BÄTTRE SJÄLVA!!! Snarare så mycket sämre, då alla anklagelser mot Trump, och Ryssland, visade sig vara falska, medan detta nog är sant! Jag litar hellre på Trump, än den genomfalske krigshetsaren Biden!

   HOPPAS VERKLIGEN TRUMP KOMMER IGEN TILL NÄSTA VAL OM 2 ÅR!!!

   14
   1
   • LIBERAL-REPUBLIKANER!!!

    Hur som helst, finns två olika perspektiv.

    Och sanningen kommer nog fram tids nog! Men som Janne nämner finns det mycket som är tveksamt kring valet! Och jag är mycket skeptisk till demokraternas bild av det hela. De har ju haft så mycket fel förut! Och det finns mycket dolt och skumt hos demokrat-socialisterna. En bakomliggande agenda råder där.

    För det är bara att se på den förkastligt utvecklingen de senaste 40 åren, som de trixat sig till. Det har ju BARA gått deras väg i allting, och fortsätter så! ALLT blir bara ALLTMERA socialistiskt, hur mycket andra än försöker något annat. Det är vänstern som diktatoriskt ytterst bestämmer, och har bestämt de senaste 40 åren!

    4
    1
   • De senaste 40 åren har långt ifrån allt gått demokraternas väg.

    Republikanen Ronald Reagan 1981-1989.
    Republikanen George H.W. Bush 1989-1993.
    Demokraten Bill Clinton 1993-2001
    Republikanen George W. Bush 2001-2009
    Demokraten Barack Obama 2009-2017
    Republikanen Donald Trump 2017-2021
    Demokraten Joe Biden 2021—

    Republikanerna har haft makten 24 av de senaste 40 åren.

    2
    1
 7. Jag tycker att Petterssons har en analytisk syn på Trumps tal, covid och Rysslands agerande..

  4
  29
  • Självklart var det valfusk.
   Fem delstater där rösträkningen stoppades samtidigt på kvällen amerikansk tid alla med Trump i stor ledning.
   När rösträkningen återupptogs hade Biden från ingenstans fått mer än 130000 röster i både Michigan och Wisconsin medans Trump stod kvar på exakt samma röstantal.
   I Pennsylvania hade Trump en ledning med nästan 500000 röster innan stoppet, när sedan poströsterna anlände som var omkring 2,5 miljoner till antalet trots att postverket där bara hanterade 1,8 miljoner vände Biden staten mirakulöst.

   Jag uppmanar folk att se på Swebbtv:s intervju med Clas G Ryn där han redogör för alla matematiska orimligheter som gav Biden segern.

   Ger Trump och republikanerna upp detta då kommer aldrig någonsin ett val genomföras demokratiskt igen i landet i väster.

   Lyckligtvis inser dock merparten av deras väljare att valet stals.
   Dom ger inte upp.

   42
   3
   • Tack Mikael! Jag hade inte ork att dokumentera allt som skulle kunna göras för att visa att valet stals av demokraterna. Det finns alltför många vittnesmål om oegentligheter till Bidens favör för att avfärda det som lögner. Tråkigt att Pettersson som annars är skärpt inte ser detta.

    31
    3
   • Självklart var det inget valfusk som påverkade valet. Varken i Sverige eller USA. Det är en myt som byggts upp genom att ljuga tillräckligt många gånger om manipulerade rösträkningsmaskiner, döda väljare, kommunister och en massa annat.

    Domstol efter domstol har provat val och inte hittat annat än enstaka felaktigheter. Även republikanska domstolar.

    USA:s dåvarande justitieminister William Barr, republikan tillsatt av Donald Trump säger också att det inte förekom något fusk.

    https://www.vadvivet.se/inget-valfusk-usa/

    https://svenska.yle.fi/a/7-10010262

    5
    38

Kommentera