Ruben Appelblom dömd för mord på sin sambo i Nacka

VÅLDSVÅGEN. I dag dömdes Ruben Appelblom, 23, till fängelse för mordet på sin 20-åriga sambo som bara hunnit vara mamma i tre veckor när hon mördades med 33 knivhugg. Bredvid henne låg den nyfödde sonen.

Ruben Appelblom, tolererade inte att flickvännen ville göra slut för att han var för kontrollerande.

Rätten har funnit Ruben Appelblom skyldig för mordet och den rättspsykiatriska undersökningen visar att Appelblom inte lider av en allvarlig psykisk störning vare sig nu eller vid tiden för gärningen och att inget därmed hindrar att han döms till fängelse. Åklagaren yrkar på livstids fängelse. Våldet är omfattande och har orsakat mycket allvarliga skador och det var ett utdraget förlopp. Hennes lidande går inte att mäta. Hon måste haft mycket stor dödsångest. Gärningen har även skett inför det gemensamma barnet, säger kammaråklagare Ronak Råbe. Åklagaren menar även att Appelblom inte försökt hjälpa till i utredningen. Dels väntade han med att ringa 112 tills det redan var för sent att rädda sambon, dels har han inte varit behjälplig i förhören enligt åklagaren.

Hur långt straffet blir meddelar Nacka tingsrätt B 2803-21 den 25 januari.

-Pettersson skulle gärna kalla in…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

TIDIGARE 2021-11-22. Ruben Appelblom åtalad för mord på ung kvinna i Nacka

VÅLDSVÅGEN. Åklagaren har i dag åtalat en 23-årige Ruben Appelblom för mord på sin 20-åriga sambo den 15 april i år i parets gemensamma bostad i Älta, Nacka kommun.

Enligt åtalet dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.– Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm.

Appelblom anhölls den 16 april och har sedan den 19 april varit häktad. – Det finns god teknisk bevisning i form av DNA-spår, blodbildsanalys, skadebild och applikationsanalys av den misstänktes telefon. En brottsplatsundersökning är också gjord och det finns dessutom vittnen som är sakkunniga inom ortopedi och minnesforskning som kommer att höras i rätten, säger Ronak Råbe.

Ärendet har utretts av Polismyndighetens experter inom relationsvåld.

Ärendet initierades hos polisen efter att misstänkt ringt 112 och uppgett att hans sambo knivskurit sig själv. Personal på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att det fattades misstanke om mord. I vår fortsatta utredning har ett fokusområde varit att utreda huruvida målsägandens skador kunnat vara självförvållade eller inte. En viktig framgångsfaktor i utredningen har varit nära samarbete mellan engagerad personal i ärendet, såsom kriminaltekniker, utredare och it-forensiker, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 2803-21. Rättegången startar den 3 december och planeras ta 5-6 dagar.

***

TIDIGARE 2021-04-19. Fotbollsspelare begärd häktad misstänkt för knivmord på ung kvinna i Nacka

VÅLDSVÅGEN. Den 15 april, på torsdagskvällen, hittades en ung kvinna knivmördad i en bostad i Älta, Nacka kommun, sydost om Stockholm. En man född 1998, som ska vara bekant med offret, greps på kvällen och anhölls senare på natten, misstänkt för mord. – Den anhållne nekar till anklagelserna, säger kammaråklagare Ronak Råbe.

Polisen larmades till radhusområdet i Älta vid 19.30-tiden på torsdagskvällen, om att det fanns en livlös kvinna i en bostad. Först misstänkte polisen grovt våldsbrott, som sedan under natten ändrades till en förundersökning till mord.

Kvinnans anhöriga underrättades under natten. En teknisk undersökning inleddes också i bostaden under natten av polisen – och ska slutföras efter helgen. Under tiden finns väktare på plats utanför bostaden.

På fredagen förhördes den misstänkte och kammaråklagare Ronak Råbe meddelade att flera förhör ska genomföras i helgen. – Jag har måndagen på mig att bedöma om jag ska lägga fram en häktningsframställan. I nuläget finns är den en person som är misstänkt, den anhållne, säger Ronak Råbe.

-Pettersson säger att i dag har åklagaren lämnat in häktningsframställan på sannolika skäl, den starkare graden, till Nacka Tingsrätt Målnr: B 2803-21 på Ruben Appelblom, född 1998, som nog får lägga fotbollskarriären på hyllan ett tag framåt.

Det är märkligt att samma politiker som nu gapar om hårdare straff för mäns våld mot kvinnor är samma politiker som fyller på med tusentals män med en medeltida kvinnosyn utan att ställa krav på dem…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ruben Appelblom dömd för mord på sin sambo i Nacka

 1. Konstigt om mördarens föräldrar får vårdnaden om bebisen när dom misslyckats totalt med sin uppfostran av mördaren. Skall historien upprepas?

 2. Kultur? Det handlar om islamsk indoktrinering. Och kontrollen handlar om det sharia zozzeriet fortsätter att sakta smyga in i lagstiftning. Det framgår inte om kvinnan är etniskt svenska eller somaliska. Men ingen somaliska skulle våga ”göra slut”, så alltså bör det ha varit en stackars kulturmarxistiskt indoktrinerad ung flicka. Någon hjälp från samhället kan inte flickor som blir sambo (läs – enligt islam är sambo samma som giftermål och då kan inte flickan lämna mannen eftersom hon i princip är hans egendom liksom barnet. Det värsta är att barnet kommer av Soc att överlämnas till mördarens släktingar för fostran och när mördaren släpps så kommer barnet att få mammans mördare som vårdnadshavare.

  9
  2
 3. Tyvärr har vi inga anstalter passande för sådana här typer, det borde vara en kolarkoja med minst 20 mil till närmaste bebyggelse.
  För att få mat skulle han tvingas att hugga minst fyra kubikmeter ved om dagen. Maten skulle bestå av sill potatis och sur mjölk.

  29
  2
 4. Tur att jag såg bilden. Först tänkte jag, vafan en svensk som beter sig såhär? Men sen såg jag ju att unge Ruben var somalier (eller annan neger) så då blir det mer logiskt. Fortsatta bidrag? Sannolikt JA. Utvisning sannolikt NEJ. Sådana vidriga ska bara bort.

  47
  • Finns i och för sig svenskar som beter sig såhär också då och då. Ibland med hammare i Skåne.

   6
   17
 5. Namnet stämmer inte med utseendet. Detta kräk hör ju hemma i afrika och borde släppas från ett flygplan där utan fallskärm…..

  58
 6. Fruktansvärd händelse. Hoppas ändå att dagens kvinnor lär sig av andra kvinnors misstag. Det finns tyvärr flertalet exempel på att kulturskillnader sällan gör de bästa förhållanden.
  Från min uppväxt på Söder i Stockholm minns jag endast en tragisk händelse. I en lägenhet på Hornsgatan använde mannen i familjen gasugnen för att ta livet av samtliga familjemedlemmar.
  I övrigt fanns endast de alkoholiserade männen (och en enstaka kvinna) som vi yngre varnades för.
  Dessa var dock helt ofarliga för oss. Däremot kunde de sinsemellan slåss om en pilsner eller efter att ha inmundigat något för mycket dessertvin ramlat och skrapat panna eller kind.
  Då i slutet av 50-talet, när socialtjänsten ännu inte förbrukade mer än någon enstaka procent av BNP fick de törstiga ställa sig i kö vid det lokala gatukontoret redan vid 6-tiden på morgonen för att få ett påhugg. Med kvast, skyffel och liten vagn med soptunna städade de kvarteren runt Hornstull för att när bolaget öppnade vid 9-tiden stå i kö med en femma i handen för att få sitt livselixir.
  Men, nota bene, de arbetade för sin alkohol.
  Det ska vi respektera dem för.

  39
 7. Hoppas att det lilla barnet får det bra i livet trots traumat att mista sin Mamma så tidigt i livet.Vad fadern beträffar så hoppas jag att han får en mycket otrevlig vistelse på det statliga hotellet….

  51
  1
  • Det är nog många likasinnade inne på fängelset så det blir nog en trevlig vistelse med ryggdunkar och ”brorsan”

Kommentera