Mikael Damberg (S) och Khashayar Farmanbar (S) visar hur oförberedda de är

Från Christian Sonesson (M) Facebook. Christian Sonesson, är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorps kommun sedan 1 januari 2013. Sonesson styr Staffanstorp med hjälp av Sverigedemokraterna.

Regeringen håller pressträff med anledning av elpriserna som drabbar folket.
Efter att ha lyssnat på ministrarna så är det uppenbart att de båda är helt oförberedda inför situationen. De säger att regeringen arbetat med förslaget under ett antal veckor. Det låter ju bra och får tittarna att tro att regeringen arbetat hårt med frågan och kan redogöra för sitt förslag.

Christian Sonesson. Pressbild Staffanstorps kommun

Men på journalisternas frågor blir det tydligt att det inte finns något förslag.
Ministrarna säger att varje hushåll som förbrukar över 2000 kwh/månad ska kompenseras med 2 000 kr i upptill tre månader.
Men de vet inte när kompensationen ska ske eller hur den ska gå till.
Energiministern svarar att de (först) nu ska ha samtal med energibolag och att det kan ta flera månader. Först därefter kan de ha en idé om hur hushållen ska kompenseras.
Så vad har regeringen gjort under de månader som de arbetat med förslaget? Antagligen ingenting.
Givetvis hade det varit bättre att sänka skatten på energi och drivmedel än att pungslå hushållen på höga skatter som vi sen artigt ska vänta ett halvår på att få en liten del tillbaka på.
Räkna inte med någon hjälp med kommande elräkningar.

Christian Sonesson

-Pettersson tvivlar på att regeringen tänkt alls. Enligt pressträffen är det mer än 2 000 kwh/månad för ett hushåll som gäller för att få kompensation, men 2 000 kwh/månad i norr är inte dyrare än normalt medan det i söder är mångdubbelt dyrare är vanligt.

Dessutom blir de utan kompensation som investerat i tilläggsisolering, snåla hushållsmaskiner, solceller med mera utan.

Det enda raka är att sänka skatten för alla. Snabbt, enkelt och minimalt med byråkrati.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 thoughts on “Mikael Damberg (S) och Khashayar Farmanbar (S) visar hur oförberedda de är

 1. Precis som Pettersson och moderaten konstaterar. Sänkt skatt hade varit mycket bättre och mer rättvist. Helst permanent men temporärt också…

  Men man vill väl inte låtsas om skatteproblematiken. Det är ju valår. Känns bättre att ”dela ut” pengar.

 2. Det är nog bara början, doften av valfläsk kommer att stinka som en doftgran i en raggarbil över Sverige fram till höstens val.

 3. De märks att det är valår, dessa pengar kommer retroaktivt vilken säkert innebär att pengarna kommer lagom till sommaren/hösten allt för att folk inte ska glömma vilka de ska rösta på.

  14
 4. Staten tar en transfereringsavgift i kraftnätet mellan de olika elområdena baserat på prisskillnaden mellan dessa. Normalt ger detta ca en halv miljard under ett år. Med de mycket höga priser som nu gäller kan staten kamma hem en halv miljard PÅ EN ENDA DAG!
  Källa: https://samnytt.se/staten-tjanar-miljarder-pa-elkrisen/

  Nu erbjuds husägare upp till 2000:- /mån i max tre månader vilket kostar staten ca 6 miljarder. Det är vad staten får in på ca två veckor!

  27
 5. När jag läst denna Grönköpings-politik över El-skatten,kom jag att tänka på några tjyvar,som tydligen ligger på samma nivå som Regeringen IQ-mässigt !!
  Dessa ”raketforskare” stal i natt en känd travtränares Hästbuss. Fyllde den med stöldgods och startade hemfärden. Nu var det ju så att Bussen hade Reklam o. Ägarnas namn stort skrivna på utsidan.
  Därför dröjde det inte länge innan man fann fordonet ”gömt”,på den gata som man misstänker tjyvarna är bosatta. (tydligen vid ett asylboende) ?

  28
 6. Förslaget blir klart ca 1 vecka innan riksdalsvalet i höst. Sanna mina ord.
  Då har Sossarna plötsligt lösningen på alla problem de inte lyckats göra något åt på 8 år.

  28
 7. Varför i hela världen ska vi subventionera folks elräkningar? Svensson får ligga som dom bäddat eftersom man har röstat fram en MP-regering med socialdemokrater som stödhjul.

  32
  3
 8. Vad skickar regeringen för signaler till alla elkunder , jo om dom lyckas med att förbruka över 2000 kwh så premieras dom med en rabatt på 2000 skr , och det går ”idioterna”ut med innan Januari ock Februari månad har passerat , vilket betyder att dom som ser på sin elmätare att dom ligger strax under gränsen innan dessa månader har avverkats , ser till att bränna av så mycket el som dom bara kan för att komma över gränsen ,Samtidigt som statstelevisionen uppmanar folk att spara el ,snacka om hönshus .Nej givetvis ska ALLA få en sänkt elavgift och det enda sättet som det kan göras på ett så rättvist sätt som det går det är att sänka elskatten , vilket är den enklaste vägen ,men några enkla lösningar verkar det inte vara på tal om utan gör det så krångligt och orättvist som bara en sosse kan .

  42
 9. Sänker de skatten så kommer det även gynna dessa hemska kapitalistiska företag som suger ut de stackars förtryckta arbetarna. Så det går inte!

  21
 10. Pettersson sossarnas affärsidé är att pungslå svensken på så mycket skatt som det är möjligt och betala ut bidrag till tacksamma undersåtar med mössan i hand.

  42
  • Intressant, hrm, förslag.
   Ett förslag som gynnar bostäder med hög elförbrukning men inte de som har mindre bostadsyta till exempel de med lägre inkomster eller pensioner. Större och sämre isolerade privata fastigheter med relativt hög elförbrukning gynnas. Kanske hushåll som ändå har råd att betala uppvärmning av en pool? Strandhäll?

   32

Kommentera