Sverige skrotade utsläppsrätter för 101 miljarder

EKONOMI & SKATTER. Sveriges regering har kasserat utsläppsrätter för 101 miljarder kronor åren 2015-2021. Utsläppsenheter i stället för att sälja dem till andra länder. – Svenska folkets klimatansträngningar ska inte vara förgäves, sade dåvarande miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).

Per Bolund och IsbellaLövin, Miljöpartets språkrör. Licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Sverige släpper ut mindre växthusgaser än den kvot som vi har tilldelats av EU. I stället för att sälja överskottet till andra länder, har regeringen bestämt att utsläppsrätterna ska annulleras. 

MP+S-regeringen vaskade utsläppsrätter idag värda 101 miljarder kronor under åren 2015 – 2021. Dessa pengar kunde istället gått till vård, skola, omsorg och trygghet och tillhörde egentligen skattebetalarna, men spolades ner i avloppet utan att ha gett någon som helst klimatnytta då det bara tvingade industriproduktion bort från EU och över till Kina med ökade transporter som följd, skriver Lars Wilderäng på Cornucopia.

-Pettersson säger att 100 miljarder är c:a 10 000:- kronor per svensk, eller 50 000:- för en barnfamilj med tre barn. Det kan också vara två nya kärnkraftsreaktorer eller en hel del välfärd. Det godkände socialdemokraterna efter påtryckningar från Miljöpartiet. 100 miljarder hade också kunnat gå till att utveckla ni klimat och miljövänlig teknik.

Men S+MP valde likt överklassen på Stureplan att hälla pengarna i vasken…

Steget efter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige skrotade utsläppsrätter för 101 miljarder

 1. Så att köpa en ”utsläppsrätt” och betala för att få släppa ut mer skit gör således skiten mindre oangenäm, luktar mindre och blir renare?
  Är det så enkelt?
  Ju mer man betalar dessto blåare blir himlen??
  Och ”grön el.” …..har någon sett grön el??
  Men sitter man i Bryssel som välavlönad och onyttig uttråkad byråkrat så kan man tydligen häva ur sig precis vad som helst, den ene är värre än den andre!
  En slags kapplöpning i dumhet!
  Som att påstå att vi går mot en global uppvärmning, när det i själva verket är precis tvärt om!
  Eller när svenska byråkrater hävdar att massinvandringen till Sverige är en mycket lönsam äffär, men verkligheten är den motsatta!
  Det har blivit mode bland makthavare att ljuga, förleda och hjärntvätta.
  Och vänster media hänger på som vanligt och sprider villigt fablerna vidare!

  12
 2. Har någon MP minister någonsin gjort en god affär för Sverige?
  Möjligen för sig själv, men för oss folket/staten aldrig.

  15
 3. Det är förunderligt att bo i ett land där det anses mer moraliskt dåligt att tanka sin egen bil än att elda upp andras.
  Så finns det sådant som är än mer förunderligt t.ex. Mp:s uppfattning om att representera svenska folket. Knappt 5% (av svenska folket) är en förunderligt liten andel och påminner om myran som, under alkoholens inverkan, skrek ut ”jag är en älg”.

  22
 4. Bra video av Dr. Shiva Ayyadurai, uppfinnaren av email och MIT dr, som ger en bra förklaring på hur allt hänger ihop med IPCC, klimat, greta och andra organisationer.

  Who profits from ”climate change”?

 5. utsläpp rätter är en konstruktion skapad av dioter ! av den enkla sanningen att ett vulkanutbrott eller en skogsbrand bryrvsig inte om några utsläppsrätter. hela mpnbyger på fria fantasier . mest framgångsrika har dom varit när dom stängde byggindustrin på gotlan och då med hela Sverige fetta i hård konurans med att man gorde hela landet strömlöst så industrin stängde . frågan är viket stöngde mest arbetsplatser el brist eller arbetsförbudet med cov 19 ?
  det kommer stt ta år att laga den skada denna regering åstadkommit

  16
 6. ”- Pettersson säger att 100 miljarder är c:a 10 000:- kronor per svensk, eller 50 000:- för en barnfamilj med tre barn.”

  Massinvandringen, enligt Jan Tullberg, kostade 2014 (innan tsunamin) 250 miljarder om året. Varje år. Detta är, trots det stora beloppet, som att urinera i en tsunami.

  Sedan ska man (läs EU) inte hålla på med utsläppsrätter och annat postkommunistiskt skit. Dags att backa alla avtal och förordningar som kommit från Bryssel det senaste kvartsseklet.

  25

Kommentera