Tidigare Saabchef: Vidrig behandling med rättsprocess

LAG & RÄTT. ”Rättsprocessen finns alltid där, som en del av min historia, fast jag är helt oskyldig.” Den tidigare Saabchefen Jan Åke Jonsson säger till Dagens Industri (betalvägg) att rättegången år 2017, där han bland annat stod anklagad för grovt svindleri och slutligen friades helt, har påverkat honom djupt.

Att under 4-5 år betraktas som en brottsling utan att kunna påverka skeendet var en vidrig behandling, säger han.

Det tog sin tid att komma tillbaka till näringslivet, men i dag är Jan Åke Jonsson aktiv i flera bolag. Han är bland annat styrelseordförande i Easymining Sweden, Sintercast, Datachassi Larm och Västkustens Affärsänglar. På frågan om sitt bästa affärsråd är svaret kort: Tro på affärsidén och tro på bolaget.

-Pettersson har växt upp med Jan-Åke och har upplevt honom som genomhederlig och en sympatisk människa…

Petterssons klass 6F, den uppmärksamme kan hitta både Jan-Åke och Pettersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Tidigare Saabchef: Vidrig behandling med rättsprocess

 1. SAAB kronjuvel det var väl ändå att ta i, deras liksom Sveriges ledare trodde sig vara en stor spelare på marknaden när de överlevde edast med bidrag från Scania.
  Att småpojkarna Wallenberg sålde ut Scania till Tyskarna det var ett stort svek och skitdålig affär från vår nation.

  5
  1
  • Vi får inte glömma att det var EU som förbjöd samgående Volvo och Scania. Men med tyska stortillverkare så var det OK. I sig en skandal.

   Det är alltid EU som bestämmer hur vi ska ha det. Med lastbilar, elkraft, dammar, skog, utsläpp, löner, domstolar, vaccinpass, invandring, skatter till Bryssel ………..

   4
   1
 2. SAAB en svensk kronjuvel – sjabblades bort av politiker och olämpliga ägare.

  17
  1

Kommentera