Säpo ser över statsministerns säkerhet

INRIKES. Säkerhetspolisen publicerade under söndagen ett pressmeddelande med anledning den städare som greps i statsministerns bostad i december. Säpo kommer efter incidenten att se över om om det finns nödvändiga regeländringar som måste genomföras för att stärka skyddet kring statsministern.

Pressbild Säpo

Säpo sorterar direkt under regeringen och ansvarig minister är justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S). Morgan Johansson brukar vara flitig på Twitter, om detta är han dock tyst, helt tyst.

Pressmeddelandet.

Säkerhetspolisen skyddar centrala statsledningen

Säkerhetspolisen ansvarar för personskyddet av den centrala statsledningen, däribland statsråden. Det är ett ständigt pågående arbete där det löpande görs bedömningar av hotbild och säkerhet.

De senaste dagarna har media rapporterat om en händelse som rör statsministerns tidigare bostad.

Jag kan förstå att så som det har rapporterats om händelsen väcker det frågor. För Säkerhetspolisens del är det inte möjligt att gå in på detaljer när det rör säkerheten kring våra skyddspersoner, men självklart är statsministerns säkerhet av högsta prioritet, säger säkerhetspolischef Charlotte von Essen.

Skyddet kring en skyddsperson dimensioneras utifrån löpande bedömningar som Säkerhetspolisen gör.

Hur skyddet kring enskilda skyddspersoner utformas kan Säkerhetspolisen inte gå på eftersom det skulle kunna påverka deras säkerhet. Det innebär att det inte heller är möjligt att kommentera de säkerhetsåtgärder som vidtogs kring statsministern innan hon flyttade till sin tjänstebostad.

Att ha ansvar för skyddspersonernas säkerhet är ett av Säkerhetspolisens grunduppdrag. När det gäller säkerheten kring statsråden i regeringen har Säkerhetspolisen också en kontinuerlig samverkan med Regeringskansliet.

Beträffande den händelse som rapporterats om i media, så omhändertar Säkerhetspolisen givetvis den utifrån faktiska omständigheter. Vi kommer också att se över om det finns behov av regeländringar som vi i så fall kommer att återkomma med, säger Charlotte von Essen.

***

-Pettersson säger att det pressmeddelandet tillförde ingenting.

Steget Efter. Morgan Twittrar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Säpo ser över statsministerns säkerhet

 1. Ännu en sosse har ertappats med svart städhjälp, vem låtsas vara förvånad?
  Svart städhjälp finns hos allihop.

  4
  1
  • Invandrarna har importerats för att de vänsterblivna också vill kunna anlita svart arbetskraft, det blir billigare så.

 2. Jag har bara en åsikt. JAG TYCKER ATT HON STÄDADE FÖR DÅLIGT, hos Magda! Det är för mycket skit kvar, både hos henne, och i regeringskansliet!

  21
  1
  • Och när Expressen ville ha en kommentar till affären med städerskan, ja då svarade Magdalena Anderssons pressekreterare Toni Eriksson: “Vad har det med Magdalena Andersson att göra?”. Visserligen jobbar han i vanliga fall för försvarsministern “Hulta” från Borlänge – men man undrar ju ändå om vederbörande har någon liten analysförmåga.
   F.ö. kan ju sägas, att skulle detta hänt i Ryssland eller USA, då hade motsvarande Säpochef fått sparken inom en timme.

   12
 3. Som man bäddar får man ligga.
  Magdalena Anderssons framtid lär inte bli lätt, särskilt inte nä man samarbetar
  med Miljöpartiet vänstern och Centern.
  Vi behöver ett maktskifte med sverigedemokraterna vid rodret, bara hårda tag som gäller

  29
  1
 4. “Men självklart är statsministerns säkerhet av högsta prioritet, säger säkerhetspolischef Charlotte von Essen.”

  Inte bara stassministerns utan alla viktiga personer. Det är lite märkligt, jag har arbetat med säkerhetsklassade system och varje gång utrymmena skulle städas var en säkerhetsklassad person ur egna personalen med. Ingen förutom säkerhetsklassad personal som tillhörde gruppen fick uppehålla sig ensam i utrymmena. Jag hade fått sparken om jag släppt in obehöriga. Så vad i h-vete sysslar SÄK med?

  26
  • Jaha Charlotte. Varför såg du då inte till att det blev så? I annat land så hade du blivit avsatt direkt för där finns ministrar som känner ansvar för landet och som agerar därefter.

   21
 5. “Jag var den förste i släkten som fick högre utbildning ” ? Ja vad nu det nyttade till,
  Det finns gott om Morgan Johanssare i samhället som skrävlar om sin utbildning
  men som verkat att bli dummare ju mer dom studerat, vanliga människor är födda
  med ett visst mått av sunt förnuft, men detta verkar saknas hos många av dem som
  dessutom styr samhället idag?

  29
  • kanske inte är så dumt med Arbetslivserfarenhet? Jag har jobbat i 43 år Man ser saker på ett annat vis när man jobbat Liten tuva stjälper ofta stort lass.

 6. Morgan Johansson den mest överskattade personen i vårt land, han skulle förmodligen ej klara ett enkelt jobb som P-vakt.

  29
  1
 7. När myndigheter och politiker säger att dom ska se över och ta tag i problemen som dom har skapat , kan man vara tämligen säker på att det inte händer ett skvatt ,eller som Löfven sade “vi såg det inte komma”. Så när man är så självgod är det ju tämligen logiskt att man svävar i ovisshet över allt som sker i samhället .

  21
 8. Ja vad vet man om Säpo, det har ju redan avlivats en statsminister.. i Sverige. Trodde vi skattebetalare betalar för skydd av ledningen i vårt land. Men om man inte ens kan kolla vem som promenerar in genom ytterdörren hemma hos statsministern, då undrar i alla fall jag, IGEN, vad får vi för pengarna.

  26

Kommentera