164 döda i Kazakstan

UTRIKES. Minst 164 personer har dött i samband med de oroligheter som blossat upp i Kazakstan den senaste veckan.

Kazakstan

Det uppger landets hälsodepartement, rapporterar Sveriges Radio. Den tidigare siffran var 42.

Enligt myndigheterna har 103 av personerna dött i Almaty, landets största stad med sina 1,3 miljoner invånare. Över 5 000 personer har gripits av polis i samband med protesterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “164 döda i Kazakstan

 1. 164 döda var ändå ganska lite om man betänker att det var ett allvarligt försök till statskupp, med medlemmar av landets högsta säkerhetsorganisation inblandade, som slogs ner

 2. personligen vill ja veta vad som utlöst det hela. det har varit lubgt här och plötsligt ett ett krig på gång. jag köpet inte en förklaring dät bensinpriset gått upp några% som förklaring till hundratsls döda. liinade sker bara i religösa islamska stater närmare en konstig Tito stat som x Jugoslavien..
  det vore intressant att veta den faktiskt orsaken i detta fallet det är ju knappast stöld av gas ellwr kaning av flygplan i eu som sätter fyr på detta landet om det inte är en extrmt stor idiot till president?

  • Kazakstan är i grunden ett av världens rikaste länder men kommunism och korruption har förstört landet.

   Kazakstan har omfattande tillgångar av olja, naturgas och mineraler. I gruvorna bryts bland annat krom, koppar, guld och uran. Landet dras med enorma miljöproblem, ett arv från Sovjettiden (1920–1991). Uttorkningen av Aralsjön betraktas som en av världens största miljökatastrofer.

   Vidsträckta odlingsarealer har gjort Kazakstan till en stor spannmålsproducent. Vete är den viktigaste grödan. Kazakernas traditionella näring, djuruppfödningen har också betydelse.

 3. Pratas mycket om ’pga av de ökade bränslepriserna’ i flera media, men ingen säger vad det kostar, Någon som vet va 1l bensis,1l diesel, samt elen kostar nu, och hur mycket den ökat?

  2
  1

Kommentera