Afghan våldtog kvinna på finlandsfärja, döms till fängelse men slipper utvisning

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Mannen, som är skriven i Norrköping och är afghansk medborgare, träffade kvinnan i samband med en konsert på Finlandsfärjan. På film från övervakningskameror framkommer att han tog med henne till sin hytt och att de gick in tillsammans vid 00.40-tiden den 23 oktober, skriver Expressen.

Kvinnan var berusad, och när mannen började ta av henne kläderna sa hon nej flera gånger, berättar hon i förhör. Trots det höll han fast henne och genomförde samlaget. Under tiden låg en av hans släktingar och sov i en överslaf i hyttens våningssäng. – Jag hörde inte om de hade sex, hävdar släktingen i förhör.

I polisutredningen framgår att mannen var på färjan tillsammans med flera familjemedlemmar, bland annat sina föräldrar.

När färjan anlände till Stockholm dagen därpå greps 31-åringen. Och i slutet av förra veckan kom domen.

Stockholms tingsrätt anser att kvinnan berättat om händelsen på ett ”klart, sammanhängande, detaljerat och resonerande sätt”. 31-åringen döms till två års fängelse och 55 000 kronor i skadestånd, jämte ränta, för våldtäkt.

I domen går att läsa: ”Sammantaget är det ställt utom rimligt tvivel att NN uppsåtligen genom användande av våld genomfört samlag med målsäganden som inte deltog frivilligt. Gärningen är att bedöma som våldtäkt.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle utvisas från Sverige med förbud att återvända på tio år. Så blir det inte.

-Pettersson undrar varför inte två års fängelse ger obligatorisk utvisning på livstid? Varför är skadeståndet inte större än en muslim får vid en vägran att skaka hand?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Afghan våldtog kvinna på finlandsfärja, döms till fängelse men slipper utvisning

 1. Så vida han inte var en av de två tusen som kommit hit på UD:s inbjudan finns det ingen anledning för honom att vara i landet eftersom det är hans klan som styr Afghanistan idag.
  Förr så flydde alla från Afghanistan eftersom det inte var talibanerna som styrde då dessa skulle skydda dem. Nu styr talibanerna så då är det inga problem för dem att återvända.

  33
 2. Om kvinnan frivilligt gick med in i hans hytt så var det ”samtycke”. förstod hon inte att det var en Afghan?

  27
  2
  • Samtycke…jag trodde att det inte längre var populärt att skylla på offret. Expressens artikel är förminskande och medvetet fattig på detaljer. Finska bloggaren på Pt-media.org utger en annan bild…

   Expressen skriver: ”Mannen tog med kvinnan till sin hytt, höll fast henne och genomförde samlaget trots att hon flera gånger sa nej.”

   Pt-media skriver: ”Kvinnan var så pass kraftigt full att hon kunde inte riktigt stå upp, utan föll på golvet varje gång som hon reste sig”… ”Afghanen stödde och eskorterade henne till sin hytt.”… Afghanen hade mer blod i underlivet än i huvudet och kvinnan fick ta emot några slag som förpliktigade henne till handling. Sedan våldtog afghanen kvinnan.”

   Pt-Media’s skildring är troligen mer sanningsenligt eftersom Expressen ändå skrev: ”I domen går att läsa:Sammantaget är det ställt utom rimligt tvivel att NN uppsåtligen genom användande av våld genomfört samlag med målsäganden som inte deltog frivilligt. Gärningen är att bedöma som våldtäkt.”

   Länge sedan hade jag en annars god vän som gillade lite för mycket för mycket berusade tjejer. Den sista gången jag såg honom var på akut mottagning. Jag var där för att få två stygn till min knoge. Han var där för att få sitt ansikte ihopsydd.

   19
 3. Så Magdalena och Ygeman ljög helt öppet!!!!

  Utländska brottslingar skulle ju utvisas. Nu vet vi vad de orden var värda.

  Rättsväsendet verkar helt ha fallit ihop vad det gäller att bli av med kriminella migranter.

  Men fy om du som svensk skulle använda ”fel ord” i en insändare. Då får du känna på lagens långa arm och du kommer att straffas.

  TACK allah ni ”goda” som möjliggjort den här utvecklingen!!!

  56
  • Sala
   Det är inte regeringen som dömer.
   Det är domstolar som dömer efter lagar som beslutats av riksdagen.
   Och i riksdagen är sossarna en minoritet.

   1
   36
   • Det är regeringens medlöpare som dömer. De sitter nu i samtliga intuitioner och myndigheter.
    Helt enligt avtalet.

    57

Kommentera