Var är BLM:s demonstrationer när hundratals svarta barn mördas?

DUBBELMORAL. Black Lives Matter bryr sig om svarta liv på exakt samma sätt som Greta Thunberg bryr sig om klimatförändringarna, skriver Michael Shellenberger på Twitter.

Phoenix McCray, 3, står tillsammans med sina föräldrar, Shalanda McCray, höger och Donald Akins, vänster, under samhällsmarschen. (Stacey Wescott / Chicago Tribune)

En liten marsch på South Side fredag ​​syftade till att uppmärksamma det växande antalet Chicago-barn som har skjutits mitt i en pandemi av pistolvåld. Cirka 30 personer deltog i ”No Kids Die in the Chi”-marschen som löpte längs 79th Street i ungefär en mil från Dan Ryan Expressway till Cottage Grove Avenue i Chatham-kvarteret. Demonstrationen organiserades av flera samhällsorganisationer, inklusive Violence Interrupters, House of Hope Foundation och Hug a Child Make a Change, rapporterar Chicago Tribune.

Gruppen fredliga demonstranter skanderade ”Låt dem leva!” som barn marscherade samhällsorganisatörer och USA:s rep. Danny Davis medan förbipasserande bilar tutade till stöd.

”Det är lätt att stå bakom ”inga fler vapen”, säger Shawn Childs, en evenemangsarrangör. ”Vi är här för att berätta för barn att de har en framtid.”

Till och med den 26 december hade 415 barn i åldern 17 år och yngre skjutits i Chicago i år, en ökning med mer än 50 % sedan början av covid-19-pandemin, enligt statistik från Chicago Police Department.

Staden närmade sig 800 mord för året, de flesta på årtionden. Till och med den 25 december hade 793 människor dödats , 106 av dem 19 år eller yngre.

Majoriteten av dessa yngre invånare är svarta och män. För det mesta dog de på västra och södra sidan av staden. Bara i Chatham har fyra personer 19 år eller yngre dött i år.

Med neonskyltar där det stod ”Låt mig bli 12”, ”Vänta, vi gick bara” och ”Låt oss ta examen”, drog demonstranterna blickar och filmande mobiltelefoner från nyfikna förbipasserande till sig. Andra kom ut från nagel- och frisörsalonger, för att vinka, nicka eller bara titta.

”Barn lär sig vad de lever”, sa Davis på en presskonferens före marschen och sa att striktare vapenregler skulle kunna hejda flödet av illegala vapen.

-Pettersson undrar var Black Lives Matter och deras vänsterblivna medlöpare är när 415 barn mördas på ett år i en stad i USA? De vände upp och ned på världen när en yrkeskriminell svart knarkare dog vid ett polisingripande men är tysta nu. Beror det på att mördarna är svarta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Var är BLM:s demonstrationer när hundratals svarta barn mördas?

 1. Jämför folkmängd så skulle Sverige 1526 mördade ungdomar årligen.
  Det kan politikerna använda som bevis för att det är ett mycket säkert land vi bor i.
  Jag är säker p att de är det de gör klantskallarna!

  14
  2

Kommentera