Fler än 4000 migranter drunknade på väg till Spanien

INVANDRING. Under 2021 dog eller försvann i snitt tolv personer om dagen när de försökte nå Spanien från norra Afrika, en fördubbling jämfört med föregående år, rapporterar The Guardian. Bland de totalt 4 404 döda migranterna finns 205 barn enligt siffror från organisationen Caminando Fronteras. – Det är fruktansvärt. Detta är de värsta siffrorna vi sett sedan vi började räkna 2007, säger organisationens chef Helena Maleno.

Enligt organisationen finns ett direkt samband mellan de ökande dödsfallen och de europeiska ländernas skärpta åtgärder för att hejda migranter. Bland annat väljer allt fler migranter nu att försöka nå Europa via Kanarieöarna, vilket betraktas som en av de farligaste vägarna.

Caminando Fronteras siffror är betydligt högre än de som FN:s migrationsorgan IOM presenterat. Enligt IOM är det 1 279 migranter som omkommit eller försvunnit när de försökte ta sig till Spanien.

-Pettersson säger att det enda sättet att stoppa döden på havet är att införa totalstopp för illegala invandring som Australien gjorde år 2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fler än 4000 migranter drunknade på väg till Spanien

 1. Vad kostar Frontex och vad har de gjort för att skydda gränserna? Ylva Johansson bromsar alla möjligheter för att stoppa flyktinginvandringen till Europa.

  15
 2. Jag har själv bott i Nordafrika (Marocko) några år. Mitt intryck av denna period var att det var ett bättre och tryggare land än detta land. Men om man inte vill jobba, utan har för avsigt att låta andra försörja en, förstår jag att man vill åka på en livslång all inclusive till Europa och Sverige.
  Under minn tid därnere blev jag tillfrågad av flera för att hjälpa dom att komma till vårat smörgåsbord.
  Har man inget asylskäl, så måste man betala själv för sin semester.
  Är man dessutom så idiotisk att man medtager barn på en sådan vansinnig resa till kanarieöarna, saknar jag ord för detta

  46
 3. Det är ganska enkelt att stoppa. Ingen migration godkänns utan att migranten sökt inresetillstånd från sitt eget land. Jaaa, det är migranter vi pratar om här.
  Flyktingar som ämnar söka asyl skall följa dom regler som redan finns, och Europa skall tillämpa de regler som finns. Allt annat skall beivras och sättas stopp på. Dessa organisationer som skor sig på flyktingar och migranter som är väl kända ljuger och lurar de utsatta människorna och skall jagas på samma sätt som Somalias pirater, ta hjälp av militären.
  Villkoren för att komma till Europa måste även komma ut till alla länder för kännedom.

  Australien fick stopp på sina problem, finns viljan här kan vi oxå göra lika dant.

  56
  • Det vore väldigt effektivt att stoppa ALLA bidrag till icke svenskar. Det skulle sprida sig snabbare än covid 19…….
   Vem vill bo här utan bidrag ?? Jo, bara dom som vill arbeta och göra rätt för sig.
   Det är så vi ska skilja agnarna från vetet

   41
  • Det är ngo erna som samarbetar med skrupelfria män. Det är droger,trafficking och människohandel. När de klättrar över stängslet i Ceuta och Melilla springer de direkt ner till röda korsets stånd och vrålar asyl. Där tas de om hand. Välorganiserat.
   Samma vid lybiens kust då de sätts i överfyllda båtar och ngo skeppet ligger på redden. De kör i skytteltrafik för att sedan släppa av dem utanför en kust Europa.
   Många algerier har drunknat under förra året.
   SVT kan ju visa dokumentären control de la frontera.

   12
   • Glöm inte att Reinfeldt skickade jasplan till Libyen för att störta Gaddafi, med stora flyktingströmmar som resultat. Senare står stollen och tackar för att de valde Sverige, dessutom lånade galningen ut 100 miljarder till Grekland för 0.1 procent ränta. Det är valår i år.

Kommentera