Paraguay det enda landet i världen med 100 % ”ren och förnybar” elproduktion

Paraguays regeringen, följer sin energipolicy och miljöåtagande och inviger idag, genom den nationella elförvaltningen, ett vattenkraftverken, som konsoliderar Paraguay som världsledande inom produktion av hållbar el.

Dett sätter stopp för eran av fossila bränslen för att generera el i landet, och kommer att ge större tillförlitlighet, säkerhet och kvalitet till elförsörjningen i området, direkt till fördel för fler än 735 familjer, det vill säga cirka 5 000 landsmän, i staden Bahía Negra, inklusive urbefolkningen i området, i departementet Alto Paraguay, och indirekt till befolkningen på 25 000 invånare i hela departementet.

De oljedrivna generatorer som för närvarande försörjer staden kommer att finnas kvar som backup för alla händelser som kan uppstå antingen som ett resultat av en olycka, väderhändelser eller andra som kan påverka tjänsten.

LÄNK

2 thoughts on “Paraguay det enda landet i världen med 100 % ”ren och förnybar” elproduktion

  1. Alla sunt tänkande människor försöker ha vettiga backup. Dock inte Sveriges regeringspolitiker. Vad säger man, 140.000 l olja i timmen när man kör Karlshamns verket, vilket startades upp redan i september. Blir många liter per dag och utsläpp.
    I ett land där samma politiker beslutat lägga ner ren kärnkraftsel.
    Samtidigt som man sett till att ha skyhöga priser på drivmedel. Allt för att få folk att dra ner på bilkörandet

Kommentera