Höjda elpriser väntas efter stoppet på Ringhals

ELPRISER. I onsdags kväll klockan 18:15 stoppades reaktor 3 i Ringhals av okänd anledning, troligen ett felaktigt larm. Efter noggrann felsökning producerar Ringhals 3 el igen. Det korta stoppet kommer troligen att höja elpriserna nästa vecka skriver Aftonbladet.

Ringhals kärnkraftverk hade 4 reaktorer. 2:an är stängd, 1:an är stängd. 3:an och 4:an ska drivas i många år. Pressbild Vattenfall.

Utifrån hur förutsättningarna ser ut nu kommer nästa vecka bjuda på högre elpriser än vad vi sett tidigare år. Dock inte lika höga som vi såg innan jul, säger elmarknadsanalytikern Christian Holtz till tidningen. Han gör bedömningen att priserna slutar på 1,5–2 kronor per kilowattimme i södra Sverige och att de kommer vara betydligt lägre i norr. Om vädret varit kallare och mer vindstilla hade priserna varit ännu högre, konstaterar Holtz.

-Pettersson tror någon ljuger. Ringhals 1 och 2 stängdes ned helt i förtid. Det skulle inte påverka tillgången eller priset på el alls. Nu påverkar ett tillfälligt stopp på ett par dygn under en storhelg priserna…

Vattenfalls analys om kärnkraften i Ringhals visar att verken stängdes i onödan. Troligen efter politiska påtryckningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Höjda elpriser väntas efter stoppet på Ringhals

 1. Skall Bolund och Svetsaren bara komma undan med detta, nu när folket upptäckt vad de åstadkommit?
  Eftersom Bolund försvann inser han själv vad resultatet blev.

 2. Men när kärnkraftreaktorn stod stilla så gick väl vindkraften för fullt…..eller ??
  Tur vi har vindkraften……den räddar oss gång på gång

  11
 3. Med ytterliggare 3 stängda kärnkraftverk i Tyskland så får vi se priser som vi aldrig skådat

  14
 4. Man säljer när det är bäst pris. Om vi i landet betalar när det är sämst pris är av underordnad betydelse. Skatt och moms ser till att det fylls på i invandringskassan.

  22
 5. Javisst. Efter att man lagt på en “kärnkraftskatt” som gjorde det omöjligt att leverera utan förlust så är det glasklart. Det var bara för den muppade regeringen att finna storleken på skatten så var MP’s önskan uppfylld. Då ska vi producera mer CO2 och mörda så många örnar det bara går men inte leverera el. Giljotinerna står som tur är stilla nu när vi behöver el och fåglarna behöver mar. Inte halshuggning. Grattis MP som fått oss tillbaka till 1600-talet då man skrotade väderkvarnar eftersom de var oeffektiva och drog mer energi än de gav.

  21
 6. Bort med skatt och moms och sanera efter Miljöpartiets terror.
  Elpriset är ett gigantiskt övergrepp på människors ekonomi.
  Miljöpartiet och Socialdemokraterna ska skämmas nu.
  Man skäms att vara svensk i dessa tider.
  Måtte eländet vara över i höst.

  29
 7. Samtidigt som MSM påstår att Tysklands tre nedstängda reaktorer inte kommer att påverka elpriset!!??

  Jag kommer ihåg en artikel i någon tidning för många år sedan som hävdade att det var synd om tyskarna för de hade så höga elpriser, och följaktligen så skulle vi svenskar vara glada för vi hade tillgång till billig el.

  Tittar jag på Nordpol idag så ser jag att tyskarna haft lägre kostnad för elen än vad vi har i Sverige. På nyårsafton så betalade de 0,012 EUR jämfört med Sverige driftområde 3, EUR 0,044/ KWh, alltså ca 13 öre jämfört med ca 46 öre/KWh.

  Vi exporterar el, bl a till Tyskland så hur faen går detta till???

  Det måste bero på att vi i dagens läge har politiker som inte är förankrade i verkligheten utan svävar runt i sin globalistiska, alltåtalla, frihandelsflumsanda.

  28

Kommentera