Varför satsar “vi” skattepengar på trams men sparar på IVA-platser, BB och annat viktigt?

BYRÅKRATI & KORRUPTION. Värdegrundsvansinnet är funktionell dumhet, skrev vi på bloggen för en tid sedan. Det skulle vara intressant om Public Service, TV4 eller någon stor tidning med resurser kunde granska varför vi har så få intensivvårdsplatser.

TV4

I en demokrati har media en rad olika uppgifter, bland annat nnedanstående:

 1. Informera korrekt och opartiskt om aktuella händelser och sprida kunskap om dessa.
 2. Kommentera och analysera aktuella samhällsfrågor.
 3. Granska makthavare och deras beslut.

Det skulle vara intressant om någon granskade alla beslut som gett oss så få intensivvårdsplatser men massor med värdegrundsarbete, genustrams, policys, varför fylls politiken med tomma reformer och meningslösa klyschor? Varför har offentlig sektor ett sådant överflöd av administratörer, konstiga projekt och utbildningar som sällan utgår från verksamhetens verklighet?

Vi har en hel samhällsklass som sysslar med skattefinansierat trams.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför satsar “vi” skattepengar på trams men sparar på IVA-platser, BB och annat viktigt?

 1. Markus Allards intervju i Samtal med samhället belyser det bra Även Alexander Bard
  Går att se på Riks youtube sändningar

 2. Pengarna försvinner i den gigantiska byråkratin som finns inom varje region. Denna byråkrati växer och kostar mer år efter år efter år.

  34
 3. Som av en händelse läste jag precis följande artikel i Axess. Den handlar i princip om det Pettersson frågar:
  https://www.axess.se/artiklar/det-loser-sig-inte/

  “Oavsett vilka styrformer vi har, måste vi lita på något. Frågan är vad. Det märkliga är att NPM [new public management] utgår ifrån att vi inte kan lita på de yrkesverksammas egna normer och prioriteringar. Inte heller kan vi lita på den interna yrkesetiken och kriterierna för ett välutfört arbete som byggdes upp under decennier av relativt autonoma professioner. Nej, vi ska överhuvudtaget inte förlita oss på sådant, utan vi ska blint lyda den ständigt växande kadern av kommunikationsexperter och managementkonsulter som under de senaste 30 åren har vuxit fram, som lupiner längs landsvägarna som har slagit ut den naturliga växtligheten.”

  33
 4. Med tanke på att vi har lika många läkare per Capita som Tyskland och faktiskt näst flest i hela EU, så kan man ju fundera på vad en doktor lägger sin arbetstid på. Men ett svenskt sjukhus huvudsakliga uppgift är administration.

  39

Kommentera