Vladimir Putin: ”Nord Stream 2 är redo att tas i drift”

UTRIKES. Gasledningen Nord Stream 2 är färdigställd och Ryssland är redo att börja pumpa gas till Europa genom den, meddelade Vladimir Putin på onsdagen enligt Bloomberg.

Nu hänger det på våra partners och konsumenterna i Europa, säger han i kanalen Rossiya 24 TV.

”Trycket är tillräckligt för att starta gasleveranser framöver”, uppger bolaget i ett uttalande.

Men den tyska myndigheten Bundesnetzagentur har tidigare uppgett att ett godkännande av gasledningen kan dröja till andra halvan av 2022.

Bakom bygget av av Nord Stream 2 står förutom ryska Gazprom även stora energibolag från EU-länder: franska Engie, österrikiska OMV, brittisk-nederländska Shell samt tyska Uniper och Wintershall.

-Pettersson undrar lite över att det nu finns stora och extra volymer att leverera. Det fanns inte för några dagar sedan.

Har det något med alla gastankers som är på väg att göra?

Eftersom Putin är inblandad är det politik och om Nord Stream 2 öppnar ökar det Putins möjligheter att påverka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Vladimir Putin: ”Nord Stream 2 är redo att tas i drift”

 1. Putinfjäskarna går på högvarv i dag igen ser jag. Pettersson mfl som tydligt tagit ställning mot denne icke-demokratiske diktator har självklart fel i allting. Allt är i sin ordning i det stora landet i öster. Alla får yttra sina åsikter, homosexuella riskerar inget straff och ingen skampåle. Föreningsfriheten är enorm, faktiskt mycket bättre än i Sverige. Ett öppet samhälle som Ryssland spelar såklart med öppna kort om covidsmittans utbredning och naturligtvis har man aldrig genom historien annekterat självständiga länder och territorier. Men vänta lite nu. Nu vart jag tvungen att ljuga för att säga allt det här om den (ex)kommunistiska patraskledningen i Moskva. Putinfjäsk? Pttti fan.

  Tack och lov har avfallstippen Ryssland (och Kina, Nord-Korea mfl kommunistiska gangsterstater) sina raka motsatser runtom i världen. I Ryssland gäller inte mänskliga rättigheter, där gäller fra. mänskliga skyldigheter. Ryska staten mördar tom folk utanför Ryssland. Rena maffiametoderna. Bara fantasin sätter gränserna för vad en sådan gangsterjunta kan hitta på för att upprätthålla sitt förtryck mot oliktänkande och minoriteter.

  4
  7
 2. han ni hört talas om marknadskrafter . detta med tillgång och efterfrågan.. lähet är följande det börjar bil ont omgas och olja särskilt i dom arabiska sattelitstaterna till usa. iran får man ju bara skit av natuliga orsaker? och det är ju tillgång och efterfrågan som styr priset och det är ju putin som styr priset i detta läge . altså om putin vill kan gas priset hamna någon stans mellan 10 till1 dollar kublkfoten!?
  det gör ju att dessa gas fartyg som som kommer med full fart frågan är kommer dom för att tank gas och sälga till någon stat med beslut ångest ! eller om man vill göra en bra affär tanka och köpa gas för att sen sälja till högre pris som vanligt i den amerikanska olje katelen.?
  det är väl samma regler dom gäller här alla som betalar får köpa hur var det när Australien sa om sitt kol när greta grötskalle svamlade sitt
  skit alla som vill går köpa lite långt bort bara eller

 3. Att tillåta NS2 är det absolut värsta säkerhetspolitiska misstaget som går att göra. Att bli mer beroende av Rysslands gas är illa nog, men det hjälper dessutom till att finansiera deras terrorism och sabelskramlande mot alla oliktänkande länder. NS2 syftar enbart till att öka kapaciteten till EU så att man kan stänga av Vitryssland (”Belarus”) och Ukraina utan att förlora inkomster. Och stänga av dessa länder vill man för att kunna utpressa dem att inte bedriva sin egen säkerhetspolitik. Men man kan inte stänga av dessa länder utan NS2 för då kan man inte leverera till Europa och då får man inte några inkomster.

  1
  4
  • Undrar hur stor skuld Ukrainas har till ryssland för levererad gas, när den var som högst för 10 år sen så låg den på 3,2 miljarder dollar.
   Men enligt media så är allt rysslands fel, krävs två för att dansa tango, i detta fallet är det väst emot ryssland.
   Säger inte att ryssland är felfria men vi i väst är inte ett dugg bättre.

   13
   5
  • Stänger gasledningen genom Ukraina, vad har du fått det ifrån?
   Den ströps för några år sedan när de inte betalade och stal gas som skulle vidare.

 4. Pettersson gillar inte andras åsikter än vad gäller Ryssland och även Covid för den delen. När man inte kan övertyga med sina argument, kan man accepterar, lämna ämnet eller provocerar vilket Pettersson tydligen väljer. Vill man inte accepterar det, återstår att lämnar hans blogg…..tyvärr. Så jag lämnar med orden ”Högmod kommer före fall”.

  9
  3
 5. Pettersson vad exakt gjorde dig att tro att ” det fanns inte för några dagar sedan” ”stora och extra volymer att leverera” som finns nu?
  De har alltid funnits men Ryssland inte hade då några avtal om gasleveranser. Eller har du en källa på att Ryssland nekade till någon som var villig att köpa?
  När slutar du att hitta på och rentav ljuga och förvrida sanningen? Blir väldigt trött på din evige tjat

  10
  11
  • Hade du haft en trevligare ton och slutat tjata hade jag kunnat svara.

   När du sedan påstår att jag ljuger går du för långt. Tror du inte KGB-mannen ljuger för alla inklusive det ryska folket.

   12
   6
   • Är det verkligen jag som tjatar och inte du?
    Och ja, du ljuger att ”det inte fanns stora och extra volymer att leverera för några dagar sedan som finns nu”.
    Och självklart vägrar att svara på mina frågor eftersom du har inga vettiga svar.
    Ditt hat mot Putin förblindar dig. Jag ser verkligen att många av dina meningsmotståndare ang Putin och Ryssland ger redan upp att alls diskutera något med dig.
    Jag förstår att du inte tycker om att bli påkommen med lögn men tyvärr (100 ggr tyvärr) var det lögn. Motbevisa mig om du kan.
    Du får väl kasta ut mig härifrån också. Jag lämnar inte självmant.
    Och så tror du om du tror ( ursäkta tautologi) att ” Putin ljuger gör alla” ( absurd i sig) så du får göra samma mot dina läsare? Och du framstår som pinsam när du försöker framställa att du tycker synd om ryska folket. Vi valde själva vår president ocv kommer att göra det igen och igen får du veta.

    6
    6
  • Ja det är väl ingen konstig tanke att leveranserna via tankers från USA fått
   Gazprom att öppna kranarna, och det är bra , det ska inte gå att använda Energi
   som påtryckningsmedel. Och du som är en sådan beundrare av Putins Politik,
   Vad kan det bero på att du lever i Sverige?

   11
   5
   • På vilket sätt användes ” energi som påtryckningsmedel”?
    Och tror du på fullaste allvar att alla från Ryssland bosatta i Sverige ska per definition hata sitt hemland och dess president?

    4
    7
   • Ja givetvis genom att inte leverera i tillräcklig mängd. Nej varför skulle ni hata Ryssarna, dom är väl som andra människor, att dom sen har en ledare som kanske inte
    är det bästa för Ryssarna är en annan sak, men det har inte vi i Sverige heller.

    Sen att du ondgör dig över vad Pettersson skriver är inte så lite märkligt, du menar
    att han inte får skriva sin mening på bloggen , som ju är hans egen?? Det är ju givet
    att hans åsikter inte alltid stämmer med alla som skriver här.

    8
    1
 6. Vad jag har förstått så har ryssen varit villig att skicka gas genomn NS2 hela tiden.
  Man har ju byggt den för stora pengar och NS1 går mig veterligt för fullt.
  Det är genom dom gamla ledningarna som korsar Ukraina som man inte vill skicka gasen mer.

  11
  3

Kommentera