Reaktor i Ringhals stoppad

ENERGI. Reaktor 3 på Ringhals kärnkraftverk har stoppats. – Vi felsöker enligt de instruktioner vi har att jobba med, säger Carina Netterlind, pressekreterare på Vattenfall.

Reaktorn stoppades klockan 18.15. Varför är oklart, enligt Vattenfall.

Hur länge avbrottet kommer att pågå är också okänt.

Det vi vet just nu är att reaktor 3 är snabbstoppad. Det här är meddelat till marknaden.

Ringhals 3 producerar för tillfället ingen el, efter att ett automatiskt reaktorsnabbstopp inträffat på onsdagskvällen. Vad som orsakat stoppet utreds. Alla säkerhetssystem har fungerat som de ska i samband med händelsen.

-Pettersson säger att det är en av sex reaktorer som står still…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Reaktor i Ringhals stoppad

  1. Om jag minns rätt, så är reaktorn inte ”stoppad”. Man har dragit ner produktionen till ca 35%. Ordet ”stoppad” är avsett av aktivister och media att bygga upp panik och knappast beställd av nya Psykförsvaret.

  2. 16,6% bortfall det blir jämfört med de intermittenta vindsnurrorna många, och priserna steg direkt endast Dumberg jublar.

  3. Jag undrar hur det sk tankeförbudet fortfarande påverkar de kvarvarande reaktorerna. I åratal fick reaktorerna inte förbättras, sedan under Reinfelt höjdes effektuttaget rejält på all reaktorer. Småfåglarna vet berätta att ritningar och annan dokumentation gått förlorade under tankeförbudet, de behövdes ju inte längre, så varför bevara ? Har förstått att reservdelar till vissa komponenter måste tillverkas utgående från befintliga komponenter i bruk som måste utgöra modeller för nya ritningar …
    Eller köper Sverige kunnande av finnarna som driver ( och hela tiden förbättrar) de svenskbyggda reaktorerna Olkiluoto 1 & 2 ?

    19

Kommentera