Runar Sögaard varnas efter muslimuttalande

ISLAM. Runar Sögaard är en norsk ledarskapskonsult med ett förflutet som predikant. Sögaard är bland annat känd för att ha varit gift med artisten Carola, för att ha gett ut sin självbiografi “Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem”. 1995 blev Sögaard omskriven efter att ha skjutit ett rådjur från sitt sovrumsfönster. Hans vapenlicens drogs in, men överklagade beslutet till Regeringsrätten återfick licensen år 1999.

I ett tal 2004 ska Sögaard kommenterat den islamske profeten Muhammeds giftermål med Aisha, som var nio år då äktenskapet fullbordades. I talet kallade han Muhammed för en “förvirrad pedofil”. Flera islamiska förkunnare, utfärdade en fatwa om att mörda Sögaard.

2015 dömdes han av Svea hovrätt till två månaders fängelse för två fall av bokföringsbrott. Han har även 2012 fått villkorlig dom för bokföringsbrott.

Den 7 februari 2019 dömdes han av Nacka tingsrätt till fängelse i 1 år och 8 månader för skattebrott vid 20 tillfällen och grovt bokföringsbrott vid 3 tillfällen 2013–2016. Han dömdes även till näringsförbud. Domen överklagades till Svea hovrätt som den 11 juni 2021 fastställde straffet. Hovrätten har slagit fast att Sögaard avsiktligen låtit bli att redovisa moms och låtit bli att bokföra för att undvika att betala skatt.

Runar Sögaard, 54, började avtjäna sitt straff på Svartsjöanstalten den 17 november och tiden som inlåst har inte varit problemfri, skriver Aftonbladet.

Enligt Kriminalvårdens handlingar hade livsstilscoachen ”ett informativt samtal” med två ur personalen. 54-åringen tar då upp ”alla problem och förseningar” på anstalten och deras hantering av hans olika ärenden. I samband med att han pratar om kritiken nämner han ”att det i detta fall är ett intressant sammanträffande att chefen är muslim.” I dokumenten står att läsa: ”Vårdaren får uppfattningen att Sögaard syftade på kriminalvårdsinspektören och att hans religiösa tillhörighet var anledning till Sögaards problemfyllda vistelse på anstalten”.

Kriminalvården valde då att upprätta en rapport om olämpligt uppträdande då ”en intagen ska visa hänsyn och respekt till personal och medintagna”.

Nu riskerar Runar på grund av detta och andra fall av misskötsel att flyttas till en anstalt med högre säkerhetsklass.

-Pettersson har inge synpunkter på att Sögaard sitter inne för sina skattebrott, men om chefen på anstalten är muslim tycker jag han har rätt att ifrågasätta detta eftersom han är mordhotad för att ha ifrågasatt profeten Mohammed. Ingen bryr sig om att en fånge kritiserar en kristen chef.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Runar Sögaard varnas efter muslimuttalande

 1. Hur många svenska fängelsechefer finns i ett muslimskt land eller liknande?

  =,00000000000000019

  Får dom hålla på några år till så har vi en imam som kung, och en statsminister som konverterat……?

 2. Kanske på tiden att vi som är eller blivit uppfostrad i kristen regi reagerar på samma sätt som dom andra dårarna, varje gång någon uttalar sig illa om kristna, kristen religion eller dylikt så är det bara mordhota, elda bilar misshandla inte kristna mm. det är ju tydligen så det skall vara

  15
 3. “Och I skolen då förstå sanningen, och sanningen skall göra eder fria.” (Johannes 8:32)

  I denna post-1984-värld är det precis som i Orwells roman – tvärtom.

  21
 4. Där kan man se ett exempel på den smygande islamiseringen i Sverige idag . Andra exempel är hur muslimer blir åklagare och nämdemän.

  32
 5. Undrar hur många rasistiska (inkl. antikristna och antisemitiska) uttalanden det vanliga fångklientelet uttalar per dag. Det skulle väl inte göra annat än skriva rapporter om de hanterade dessa uttalanden på samma sätt som Sörgaards?

  34
 6. I Sverige blir man varnad när man säger nått om muslimer.
  Men statsministern och Bolund & Co kan stå i tv debatter och kalla sverigedemokraterna
  rasister etc.
  Är det ok ? Känns som nuvarande regering förtrycker 20 % av väljarna SD alltså.
  Sverige har blivit ett mycket konstigt land måste jag säga.

  44

Kommentera