Danskarna är Blåsta

Tittar man på hur Danskarna har det med alla sina vindsnurror så inser man lätt att dom är blåsta!

Även en Miljöpartist , bör av diagrammet nedan, som är hämtat HÄR, kunna förstå att vindkraften levererar mycket lite när det inte blåser! Som sämst i morse vid sjutiden levererade vindkraften ca. 0,5% av Danmarks elbehov. Resterande 99,5% stod så kallad värmekraft, kol, olja,sopor, för. OBS att tidsskalan är 7 timmar fel, så 14.00 = 7.00 i Danmark.

Hur underbart bra det är (när det blåser) mad Danmarks mer än 4500 vindkraftverk kan man tex läsa HÄR.

7 thoughts on “Danskarna är Blåsta

 1. Visst kan ett land som Danmark bygga vindsnurror, trots,allt blåser det en del där ibland.
  Dock betyder det att dom måste ha reglerkraft vilket i Danmarks fall innebär kolkraft vilket dom också har.
  Våra egna miljömuppar begriper inte det sistnämnda, dom verkar tro att vi ska stänga ner landet vindstilla dagar.
  Bygger man vindkraft där det faktiskt blåser en del då har inte jag några problem med det men man måste då ha något som ersätter de dagar det inte blåser.

  8
  1
 2. De som lyssnar på Greta tror också på miljöbluffarna och att intermittent vindkraft är vår räddning, en chimär lika falsk som att tro på Tomten.

  10
 3. nja inte riktikt danmark äger i prinsip bara drunt vatten det enda dom finns är platfiskar? och vad kan man göra med ett grunt hav? förutom fånga platfisk? danskarna har förståt att det enda man kan göra förutom att fisja platfiskmså kan man fylla vattnet med vindsnuror?
  om man tittar på landets toppografi nga skogar ingen olja gas möjligen från Norge och landet är gör litet för kärnkraft..man har åtminstone en möjlighet att delvis produsera sin egen energi .?
  länder runt om är ju handlingsförlamade när det gäller energiproduktion usa har ju bestämt ett handlingsprogram som man rycker alla skall följa

  5
  1
 4. Vilket i grund och botten betyder att vindkraft helt och hållet måste backas upp med andra kraftslag och alltså aldrig kan ses som annat än ett komplement vilket i sin tur talar för att enbart en måttlig investering i kraftslaget är rimlig. Särskilt resurssnålt är det ju inte heller, med all infrastruktur, service och avfallsproblemet. Skall man lagra vindenergi drar det ännu mer resurser.

  Jag säger såhär, den markägare som vill ha lite snurror på sin mark för att tjäna en slant när det blåser skall absolut få ha det men staten/skattebetalarna skall inte subventionera detta alls, det är kontraproduktivt och kinesiska konglomerat som vill förstöra landskapet för att sälja energin till serverhallar eller Tyskland går fetbort.

  15
  1

Kommentera