Stor bluff bakom taxiföretag i Umeå – somalisk ägare hade sju olika identiteter

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En somalisk taxiföretagare i Umeå har dömts till fängelse efter att en stor bluff uppdagats. När polisen genomförde en husrannsakan i mannens bostad påträffats sju körkort med sju olika identiteter – men med taxiföretagarens bild på samtliga, skriver Västerbottens-Kuriren bakom betalvägg.

-Pettersson vet tyvärr inte mer än ovanstående men jag tycker att de som borde åtalas är de politiker och myndigheter som gör detta möjligt. Välfärdssystemen läcker som såll och regeringens svar är högre skatter.

Jag vet inte hur många gånger vi tagit upp detta med falska identiteter på bloggen och regeringen är naturligtvis inte omedveten om fusket, men verkar inte vilja göra något åt det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Stor bluff bakom taxiföretag i Umeå – somalisk ägare hade sju olika identiteter

 1. Varje gång han åkte hem till landet han “flytt” från passade han väl på att ordna för en ny asylansökan vid återkomst till Sverige. Eller något i den stilen. Helt otroligt att det är så lätt att det går sju gånger innan något händer.

  Men de skall ju avveckla 500 000 samordningsnummer. Undrar hur många bedrägerier som gömmer sig i den högen? Men det blir nog inte 500 000 utredningar inte. De flesta klarar sig.

  14
 2. En svensk skulle aldrig kunna göra detta. Varför är det LÄTTARE för en immigrant att bluffa kring identitet när det enda som krävs är fingeravtryck eller annan biometrisk data för att komma tillrätta med problemet? Det skulle dessutom underlätta internationellt brottspreventivt arbete. Enda förklaringen är att man vill ha brottslingar i landet.

  16
 3. I ett dysfunktionellt land med regering och Riksdag där politikerna tänker mer på partiets och sitt eget bästa än landets, blir detta vardag.
  Myndigheter ledda av en tillsatt kandidat med endast politiska meriter, utan kompetens för jobbet klarar ej att styra eller åtgärda brister.
  Med väljare som är mer intresserade av Eurovision schlagerfest än att välja rätt ledare så kan vi ej förvänta oss annat kaos.

  46
 4. Detta är med säkerhet bra mycket vanligare bland Beduinerna,än motsatsen bland dem !!
  Hade/har troligen även sju (7) olika bidragsadresser,och kanske uppemot 10-15 månatliga barnbidrag ?
  Visar än en gång att Knapptryckarna i Riksdagshuset,är medskyldiga….

  48
 5. Vem förvånas längre om vad som händer i Sverige??? Bovar och banditer har tagit över och regeringen pratar om att vända stenar som leder till ingenting. Rättssystemet är ett skämt och det vet migranterna. Varför hade de annars tagit sig hela vägen hit???

  Den som vågar rensa upp i Sverige får min röst i nästa val.

  60
 6. Sju identiteter = sju socialbidrag. Men vad värre är : Sju röster vid valet ! Som i USA där Bidén, i en delstat, fick fler röster än det fanns röstberättigade.

  68
  1
 7. Han har nog svarat alla rätt på frågor han fått från invandrarverket.
  Svaret är socialdemokraterna och värdegrunden .
  Sedan får man kryssa i hur många identiteter man vill ha .
  Och kryssar man i att man inte vill jobba får man en nål med en röd ros att sätta på kavajen , så är man fredad och skyddad .
  Och Veronica Palm som mentor som lär ut hur man får dagarna att löna sig utan att jobba .
  Notan tar vi skattebetalare hand om .

  80
 8. Här snackar vi schizofreni på hög nivå. 7 taxiutbildningar betalade av AF (ska vi tippa på att hans bror/kompis har trafikskola?), kan ta ut både starta eget bidrag, instegsjobbsbidrag, a-kassa och socialbidrag samtidigt

  73
 9. Avveckla Migrationsverket till 100%. Skapa Deportationsverket som arbetar på beting. Endast infödda nordbor får anställning. Endast INKOMPETENS gör det möjligt att uppbära 7 indentiteter. Hur är detta möjligt Magdalena Andersson?

  82
 10. Sagt det förr och säger det igen. Migrationsverket är världens största tillverkare av falska identiteter.

  85

Kommentera