Syrien: Israelisk attack mot hamn

MELLANÖSTERN. Flera robotar har träffat hamnen i Latakia i Syrien, uppger statlig syriska nyhetsbyrån Sana. Enligt Sana ligger Israel bakom attacken, som orsakade betydande materiella skador och brand. Tv-bilder visar lågor och rök slå upp från en containerterminal.

Latakia, Syrien

En stod mängd gods som importeras till Syrien kommer in via Latakia, som är Syriens största hamnstad. Det är relativt ovanligt att den attackeras, men det är andra gången under december månad som Israel anklagats för att ha attackerat hamnen.

Israel har utfört mängder med attacker i Syrien under det tio år långa inbördeskriget, men det är sällan som Israel bekräftar eller kommenterar dem offentligt.

-Pettersson har noterat att provinsen Latakia är livsviktig både för den syriska regeringen och Ryssland, som har en flygbas där. Turkiet sköt för några år sedan ned ett ryskt stridsplan från basen i Latakia.

Den Israeliska försvarsmakten skriver inget om den påstådda attacken. De visar en bild på tre kvinnor i uniform, en muslim, en jude och kristen kvinna som tjänstgör IDF. Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Syrien: Israelisk attack mot hamn

 1. Klassikern, den kristne står längst fram och muslimen och juden gömmer sig bakom den kristne.

 2. För att plita ner något Stenbock funderat över,är namnbytet för 28 December för mig ett ?….
  Tidigare hette denna dag “De Menlösa Barnens Dag”. Såg nu på min almanack,att man döpt om den till “De Värnlösas Dag” !!
  Är detta namnbyte en form av tillmötesgående,för alla de olika exoter som har fyllt landet ?
  Eller vad är syftet med ett sådant nysvenskt ord ?

  • Värnlösa barns dag, eller menlösa barns dag som det hette förr, är en festdag i julveckan till minne av de barn Herodes lät mörda när han fick veta att Messias var född.

   Dagen har firats inom många kyrkor världen över ända sedan 300-talet, ofta med särskilda barnprocessioner. I Sverige avskaffades den som allmän helgdag 1772.

   I den svenska almanackan bytte ”menlösa barns dag” år 2000 namn till ”värnlösa barns dag” eftersom ”menlösa” ansågs ha en negativ klang.

   Detta enligt Google…

 3. Rädd:
  Akta så du inte hamnar i samma bur som en “Ali”,som besökte bloggen flitigt för 8-10 år sedan…
  Han var också sådan besserwisser,som slog ner på skit-bagateller !!
  Nog finns det väl viktigare saker att kommentera,än ett “m” mer eller mindre ? 😉

 4. Bilden är med för att jag tittade på IDF:s Twitter för att se om de skrev något om sitt eventuella anfall på Latakias hamn och då låg bilden överst i IDF:s flöde. Bara för att en statlig syrisk nyhetsbyrå påstår att attacken kom från Israel behöver det inte vara sant.

  Israel beskylls ofta för att vara en apartheidstat men det verkar inte stämma helt

  Undrar hur många judiska och kristna kvinnor som tjänstgör i de muslimska krigsmakterna?

  8
  1
 5. Vad har bilden med de 3 kvinnorna med ämnet att göra? Typ om folk med olika religionstillhörighet tjänstgör i Israelisk arme så får den göra vad dem vill?
  Eller?
  Ser tydligt hyckleri i sådan ” nyhetsrapporteringen”…sorry Pettersson…
  Hur skulle tonen bli om det handlade om Ukraina och Ryssland då?

  6
  10

Kommentera