Morgan Johansson KU-anmäls av Moderaterna

INRIKES. Moderaterna KU-anmäler justitieminister Morgan Johansson (S) rapporterar Aftonbladet. Anledningen är ett uttalande från Johansson om hur många som hoppat av de kriminella gängen i Malmö.

Johan Forsell. Foto: Fredrik Wennerlund

Det var i oktober som Johansson – som numera är både justitie- och inrikesminister – i en intervju med Aftonbladet lyfte fram Malmö som ett framgångsrikt exempel på arbete mot gängkriminaliteten.

Förra året hade vi 80 avhopp från gängen (i Malmö), det högsta någonsin, sa Johansson (S) då.

Uppgiften stämmer inte, anser M:s rättspolitiska talesperson Johan Forssell, som nu alltså anmäler ministern till riksdagens konstitutionsutskott (KU).

Det är mot bakgrund av den här intervjun i Aftonbladet där han påstår saker som helt enkelt är osanna, säger Forssell till tidningen.

Forsell hänvisar till en rapport från Malmö stad, som visar att 75 avhopparärenden kom in under 2020, men att endast 32 beviljades.

Kritiken tillbakavisas från Johansson. Han beskriver skillnaden mellan inkomna och beviljade ärenden som ”hårklyverier”. – Det får KU granska i så fall. Men det här är väl ett sätt för oppositionen att hålla sig framme när det ser dåligt ut, säger han till tidningen.

M konstaterar i ett skriftligt uttalande att Johansson flera gånger tidigare kritiserats av KU.

-Pettersson säger att det är lite löjligt. Att anmäla Morgan Johansson varje gång han ljuger är en omöjlig uppgift…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Morgan Johansson KU-anmäls av Moderaterna

  1. Det är synd om lille Morgan. Inte ens intellektuellt når han upp till medel. Allt med denne lille man är ynkligt.

    20
    2
  2. Jag citerar:
    ”Pettersson säger att det är lite löjligt. Att anmäla Morgan Johansson varje gång han ljuger är en omöjlig uppgit”
    Så sant som det är sagt (skrivet) Han ljuger så grymt att kan kanske tror sig själv ibland. Förr så burade sossarna in notoriska lögnare och kallade det forskning. Lobotomi och elchocker var liksom legio när sossarna fick som de ville. Nu finns det lite mer etikprövning och godkännande från -ja säg det den somvet- så de kan inte fortsätta med sin vanliga agenda. Men innerst inne måste väl alla inse att herr Johansson har alla tecken på att han varit med i sossarnas program för lobotomi? Så inihelvete dum kan ingen vara om man inte är lobotomerad.

    25
    1
    • Det här är tramspolitik! Gör något själv i stället för att klaga på andra! Jag har röstat på en del av dom här, men dom är fullt upptagna med KU-anmälningar, som naturligtvis inte kommer att leda någon vart.

      Detta är inte det jag tycker. Jag vill att politikerna skall lägga fram vettiga förslag, och försöka få igenom dom, för sina väljare. Även om det inte är dom som jag har röstat på, så tycker jag att det är så det skall gå till.

      Personangrepp är bara dumt, fånigt, men tyvärr en realitet i Svensk politik.

      Till syvende och sist, så är det nog tyvärr så, att när en sosse har kommit upp sig, så är det bara pengarna som styr. Naturligtvis också alla möjliga sätt att behålla makten, så att lönen bibehålls. Dom kan ju kalla sig socialdemokrater, men dom är bara kapitalister. Nu är jag absolut inte kommunist, men dom här politikerna är bara avskyvärda och äckliga.

      16
      1
  3. Den värste av sossarna! Den som mest strävar efter diktatur, och att förtrycka oss i vår tankefrihet!!! Han bara MÅSTE bort från maktens sfär!!!

    50
    1

Kommentera