Bok pekar ut ledande socialdemokrater runt Palme som KGB-infiltratörer

KOMMUNISTSPIONER. F.d. ambassadör och professor Bo Theutenberg har nu gett ut din tredje bok i serien Dagbok från UD. I den pekas nu ett antal ledande socialdemokrater runt Olof Palme ut som KGB-infiltratörer. Tre ledande socialdemokrater namnges också för att varit rapportörer till den tjeckiska kommunistiska underrättelsetjänsten och en som KGB:s viktigaste källa i Sverige, skriver Lars Wilderäng på bloggen Cornucopia. Inlägget är från 2017 men jag tycker detta är för viktigt för att glömmas bort.

Olof Palme och Fidel Castro

Tidskriften Inblick har ett omfattande reportage om boken, som nog kommer intressera många.
KGB:s infiltration av Socialdemokraternas ledning och personerna runt Olof Palme var ett led i att kunna genomföra ett blixtsnabbt maktövertagande i Sverige i händelse av krig.

””Det gällde att vidta förberedelser för Sovjetunionen att på kort tid med våld kunna överta makten i landet genom att eliminera centrala funktioner och befattningshavare. Jag blockerade ett sådant förslag”, berättar den förre Säpochefen enligt boken. […] Säpo-mannen säger återigen: ”KGB överta makten. Eliminera motståndet! Eliminera nyckelpersonal. Påtvinga samarbete mellan Sverige och Sovjet. Som en sovjetstat.”
“Om ett sådant maktövertagande skall kunna äga rum med utsikt till framgång, måste det ske inom en kort tidsrymd. Mer tid finns inte! För då har motståndet hunnit organiseras. Det gäller att inom denna korta tid slå sönder/eliminera hela förband, nyckelpersoner, ledningsstaber och funktioner.””

Specifikt pekas två mycket kända socialdemokrater ut som drivande i samröret med KGB, varav en fortfarande öppet går diktaturen i Kremls ärenden i svensk försvars- och säkerhetspolitisk debatt. I boken och Inblicks artikel anges av avhopparen Oleg Gordievskij socialdemokraten som ”KGB:s viktigaste informationskälla i Sverige”. Det gör att man bör fundera på hur många fler gamla KGB-infiltratörer som fortfarande finns kvar inom socialdemokratins maktpositioner, eller hos företag och myndigheter, samt om dessa fortfarande går Kremls ärenden i det tysta även om KGB numera heter FSB, men nu sorterar under nya KGB, MSS?

Det framgår dock att det fanns fler än de tre namngivna och att ett stort antal av personerna runt Palme i själva verket var KGB-infiltratörer. Palmes försök att sträva emot anges som motiv till mordet på statsministern.

I sammanhanget ter det sig naturligt varför det sk Stasiarkivet hemligstämplades och förstördes. Kommunistdiktaturernas underrättelsetjänster samarbetade och det är sannolikt att flera av socialdemokratiska landsförrädare var namngivna i det förstörda arkivet. Man ska också komma ihåg att det fanns kvar personer i denna krets hos Socialdemokraterna när man Göran Perssons regering fattade beslut om att avskaffa svenskt försvar. Frågan blir också hur mycket inflytande de kan haft i den processen och hur mycket av det som kommit som idéer från Kreml?
Theutenberg avgick som ambassadör 1987 på grund av socialdemokraternas eftergiftspolitik till diktaturen i Sovjetunionen.

Bo Theutenbergs bok Dagbok från UD, volym 3 (1976 – 1980). Det har enligt uppgift varit stora problem med att ge ut boken, då av förklarliga skäl ingen vill ta i ämnet med tång. 

-Pettersson misstänker att Olof Palme inte hade något emot kommunister och umgicks flitigt med flera av dem…

***

TIDIGARE 2018-12-27. Åren går men det är fortfarande tyst om de 57 svenskar som spionerade för Stasi

KOMMUNISTSPIONER. I Lettland har arkiven från den kommunistiska Sovjettiden öppnats. Tiotusentals letter har registrerat sig för att ta del av KGB:s arkiv. Flera kända namn i Lettland uppges finnas i materialet.

Nyhetsbyrån AFP uppger att det bland de som sägs ha haft kopplingar till KGB i Lettland finns många högt uppsatta personer med kopplingar till politiken, affärs- och kulturlivet, domstolsväsendet och olika kyrkor.

Det lettiska nationalarkivets första publicering av KGB-materialet under veckan har föregåtts av mycket debatt och spekulationer. Det har funnits en oro för vad publicering kan innebära med tanke på de personer vars namn finns i materialet.

Omkring 25000 letter uppges ha värvats för att samarbeta eller varit agenter för KGB under åren 1953 till 1992.

-Pettersson konstaterar att i Sverige är kommunistsympatisörerna fortfarande fridlysta men de som inte gått i pension sitter väl på SVT, SR med flera och lär upp nya generationer…

***

TIDIGARE 2018-08-07. Åren går men det är fortfarande tyst om de 57 svenskar som spionerade för Stasi

KOMMUNISTSPIONER. Den Öst-Tyska underrättelsetjänsten Stasi, officiellt Ministeriet för statssäkerhet, aktivt 1950-1990, med 91.000 anställda och cirka 620 000 inofficiella medarbetare hade det kommunistiska partiets uppdrag att spåra upp, bevaka och gripa personer med fientlig eller ­negativ inställning.

Precis som alla andra europeiska länder förde den svenska säkerhetspolisen, Säpo, dokumentation över den östtyska underrättelsetjänsten, ­Ministeriet för statssäkerhet, mer känd som Stasi.

Anledningen till detta är att Stasi hade en ­tämligen aktiv verksamhet också i Sverige, bland annat vad gällde spionage mot industri och ­teknologi, den politiska sfären, skolor och universitet samt givetvis militärt spionage.

Men Stasis kontakter kartlade och informerade också om östtyska flyktingar, vilka med livet som insats flytt från den kommunistiska diktaturen. Övervakningen skulle fortgå oavsett om man bodde i landet eller inte.

Tack vare det öppna Stasiarkivet i Tyskland har tämligen uppseendeväckande avslöjanden kunnat göras, där inte minst den tidigare prästen i Burträsk, tillika teologiprofessorn, Aleksander Radler sticker ut. Enligt Stasis egen dokumentation var han verksam i underrättelsetjänstens tjänst till och med 1989 – det år muren och diktaturen föll. En tråd som sedan Växjö stift föredömligt har gått vidare med och anordnat ett forskningssymposium om Östtysklands under­rättelsearbete i Svenska kyrkan.

– Pettersson har noterat att medan Tyskland öppnat sina arkiv så går utvecklingen i Sverige åt motsatt håll. Läs tidigare inlägg nedan och på länken HÄR. 

Av någon anledning skyddas i Sverige personer som har varit verksamma och för egen vinnings skull har arbetat för en av det modernas Europas värsta regimer. Det är med andra ord svårt att se några förmildrande omständigheter som skulle göra att dessa personer skulle ha rätt att ta med sig sin hemlighet i graven.

Min personliga uppfattning är att dessa person skyddas för att de är eller har varit kollegor till dagens vänsteretablissemang. Socialdemokraterna, SVT med flera.

Jag har skrivit om detta flera gånger men dagens journalisterna föredra att jaga Ingvar Kamprad för det han gjorde som 17-åring 1943 och drottning Silvia för det som hennes pappa eventuellt gjorde under 1930 och 1940-talen. Att tvätta sin egen skitiga byk är tydligen fullständigt ointressant för vår journalistkår.

***

TIDIGARE 2011-02-02. Svenska journalister i Stasi-arkiven

Stasi − Den östtyska säkerhetstjänsten är väl känd av de flesta. Den höll den östtyska befolkningen i ett järngrepp med hjälp av informatörer över hela DDR. Dessa informatörer beräknas ha varit c:a 100 000, de flesta inom landet och i Västtyskland men det fanns även många i Sverige.

Journalister är ett konstigt släkte, de jagar kungen, Kamprad, politiker och Sverigedemokrater med blåslampa, de vänder på varje sten för att snoka fram en skandal hur gammal den en är, obetalda tv-licenser får dem nästan att pissa i byxorna men när det gäller kommunistspioner i de egna leden är det tyst, knäpptyst.

Professor Birgitta Almgren har forskat i Stasi-arkiven och funnit svenska poliser, politiker och säkerhetspoliser finns bland de namnen.

– Men de viktigaste namnen är journalister, säger Birgitta Almgren.

I somras beslutade regeringsrätten att professor Birgitta Almgren skulle få ut Säpohandlingar om de svenskar som samarbetade med Stasi. Det blev dock ett tillstånd med förbehåll. Birgitta Almgren fick nämligen ett hot om fängelse över sig – eftersom det finns hot om straffpåföljd – om hon röjer namnen på dem som samarbetade med Stasi. Sedan i augusti förra året har hon nu forskat i det hemligstämplade materialet.

Finns det politiker bland dem som samarbetade med Stasi? – Det är många namn på en rad områden från alla sektorer i samhället säger Birgitta Almgren. 

Finns det även poliser eller säkerhetspoliser? – Det finns sådana också, men man ska inte tro att Säpo är några duvungar, som Jan Guillou påstår. Och de viktigaste personerna för Stasi var inte politiker eller poliser. Det viktigaste för dem var att värva unga idealister, där många blev journalister. Detta har även en högt uppsatt Stasi-chef bekräftat för mig.

Många var alltså journalister? – Ja, men jag kan inte namnge någon. Hoppas att jag inte har sagt för mycket nu.

När kommer du att släppa mer information? – Jag kommer med en rapport i vår, och sedan en bok till hösten.

Men inga namn alltså? – Nej, det får jag ju inte släppa. Då hotas jag av fängelse.

− Pettersson undrar om det inte är dags för -68 vänstern att jaga sina egna på samma sätt som de jagar andra för journalisterna är väl opartiska och korrekta? Det kan vara bra att lägga på minnet när ni lyssnar på ”opartiska” valanalyser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Bok pekar ut ledande socialdemokrater runt Palme som KGB-infiltratörer

 1. Att statisarkiven förstördes är det starkaste ”beviset” som finns för att Sverige och främst sossarna men säkert även människor i näringslivet var djupt komprometterat i samröre med DDR/Sovjet.

  Bevis i citattecken eftersom förstörda bevis inte är bevis och vi får antagligen aldrig reda på exakta personer men de hade naturligtvis aldrig förstörts om de inte varit besvärliga för mäktiga personer.

 2. De dolda destruktiva politiska strömmarna då på 1970-1980-talen känns lite bekanta även idag. Det är nog mycket, som behöver grävas upp för att sedan läggas på bordet, med tanke på ”varenda sten ska vändas”. Sverige och dess befolkning bör förstås erbjudas den bästa nyttan av det hela om det görs på rätt sätt och slippa bli serverad politiska nitlotter dagarna i ända från en skadlig regering.

 3. ”Om det är några som tagit fighten mot kommunismen så är det socialdemokratin” säger Stefan Löfven. Jaså, – varför ser då Palme och kommunist-diktatorn Castro ut att ha det så mysigt tillsammans på bilderna som finns när Palme besökte Kuba. Jublande folkmassor mötte Palme då han som ”socialistisk hjälte” togs emot av Kubas diktator Fidel Castro. Palme säger dessutom i nedanstående video att han beundrar Castros vilja att bygga upp Kuba, – en kommunistisk enpartistat som beslagtagit och förstatligat företagen, förvandlat skolor till lärcenter för kommunistisk propaganda, fyllt fängelser med tiotusentals politiska fångar och avrättat de övriga. (Uttryckte sin beundran för Castro gjorde även UD:s f.d. kabinettsekreterare Pierre Schori som var med vid Kuba-besöket: ”en av de största i samtidshistorien”, tyckte Schori om diktatorn Castro i Sydsvenska Dagbladet 1986). ”Palme på Kuba”, video 3 min.
  https://youtu.be/DUpMspjc-ZY

  ”En myt att Palme var demokratins försvarare”
  (delar ur ett inlägg i tidningen Dagen):

  ”Värt att notera att Olof Palme enligt förre byråchefen vid Säpo, Olof Frånstedt, hade kontakter med en KGB-agent. Det går inte heller att finna några kritiska uttalanden av Olof Palme som berör den kommunistiska förtryckarstaten Kina med många miljoner offer.Olof Palme stödde den kommunistiska regimen i Nord-Vietnam vars politik lett till förtryck och fattigdom. Olof Palmes vänskap med Kubas kommunistiske diktator Fidel Castro är en skandal i sig. Inför en folkmassa i Havanna tillsammans med Fidel Castro uttryckte Olof Palme ”stor sympati och ömsesidig förståelse”. Inte ett ord sa han om demokrati och mänskliga rättigheter. Palme och Castro passade också på att uttrycka att ”de vietnamesiska och kambodjanska folken hade krönts med segrar”. Pol Pots folkmord hade då börjat. Ingen av de tjugo diktaturerna i arabvärlden fick någon kritik av Olof Palme. Tvärtom, om den iranska diktaturen sa han att Khomeini ”med pedantisk noggrannhet bygger de upp sina institutioner”. Statsministern i Libyen kallade Olof Palme ”min vän Jolloud”. Samtidigt haglade Olof Palmes kritik och förolämpningar mot den enda demokratin i Mellanöstern, Israel. Han tog avstånd från högerdiktaturer men inte mot kommunistiska och arabiska diktaturer. Att stödja kommunistregimer och kommunistiska rörelser är att svika demokratin.”

  https://www.dagen.se/debatt/2003/02/11/en-myt-att-palme-var-demokratins-forsvarare/

 4. …ingen större skillnad idag mot igår, tom -44 va många Svenskar FÖR nazi-
  ideologiska tankar, efter -45 emot…va som skiljer är att före -44 HYMLADES
  det betydligt mindre bland beslutsfattarna…neutralitetens pris, kan man säga

 5. Palme är död.
  Om folk vill ha Reda på sannigen om Palme, covid och klimatet.
  Så läs och se på Swebbteve, där finns sanningen, alla andra bara ljuger.
  Judar, Globalister, Orban, Putin, Maya1, kineser muslimer, kristna, buddhister och med flera bara ljuger.
  Sossar, KD, SD osv de ljuger så kolla var ert egna intresse ligger, rösta sen efter. Det. Det är min åsikt.

  4
  10

Kommentera