Filip och Aayan från Malmö – de sista svenska IS-jihadisterna i kurdisk fångenskap

ISLAM & INVANDRING. I över fyra år har IS-jihadisterna Filip och Aayan från Malmö suttit i kurdisk fångenskap. Nu står Aayan och parets två barn på tur att skickas hem till Sverige – medan chansen för Filip att slippa ur fängelset är minimal. – Det känns hemskt. Jag är orolig för honom hela tiden, säger Filips mamma, skriver Olle Lönnaeus på Sydsvenskan, bakom betalvägg.

-Pettersson undrar om inte Olle Lönnaeus har missuppfattat som så ofta annars. IS-jihadisterna Filip och Aayan hör inte hemma i Sverige, de har själva valt och det är bättre att Filips mamma är orolig för honom än att tusentals svenskar ska vara oroliga för Filip och hans kollegor i Sverige.

Skrattet fastnar i halsen i Axess artikel ”Man kan på dagtid hugga huvudet av folk i Raqqa, och samma kväll logga in på Försäkringskassan med sitt svenska ­BankID och anmäla vab. ”glömt” att anmäla att man inte längre bor i Sverige så kommer barnbidraget till kontot!”

I Handbok för fifflare har Hanne Kjöller samlat alla tips och trick du behöver för att lura staten och hederliga skattebetalare på pengar. Vi får veta hur man maximerar bostadsbidrag, sjukförsäkring och pension, helst samtidigt. Hur länge man kan identifiera sig hos polisen med ett spärrat körkort, varför det är bra att skriva sig i en annan kommun än den man bor i och hur man på olika sätt gör det lönsamt att inte arbeta.

Handbok för fifflare är en på många sätt rolig och rent ut sagt dråplig bok. Den är skriven som en riktig handbok. Varje kapitel handlat om en specifik myndighet eller ett särskilt lurendrejeri, där Kjöller i detalj går igenom hur och varför det ska genomföras, samt vilka problem som kan uppstå på vägen.

Men någonstans under läsandets gång fastnar skrattet i halsen. Det är inte längre roligt när man inser att man själv är en av dem som blir lurad.

Sveriges lagar och byråkrati bygger till stor del på tillit. Man litar på att den som säger sig behöva hjälp faktiskt gör det. Att ingen sjukskriver sig av lättja, att alla vill arbeta och göra rätt för sig. Att männi­skor inte manipulerar och lurar till sig pengar de inte har rätt till.

Men Kjöller visar med skrämmande tydlighet att det finns ett system bakom fifflet. Informationen sprids mellan exempelvis nyanlända om att det lönar sig att flytta isär; då får man rätt till två stora lägenheter så att barnen kan bo veckovis hos vardera föräldern. Man kan alltså få bostadsbidrag för två lägenheter, men den ena kan man hyra ut svart och således dryga ut kassan ytterligare.

Just skenseparering reagerade myndigheterna i Södertälje på. Att människor från länder där det inte är socialt accepterat att skiljas, helt plötsligt skilde sig i parti och minut när de anlände till Sverige. Men vid närmare kontroll verkade båda makarnas och alla barnens tillhörigheter finnas på samma adress.

Än mer skrämmande blir det när man tittar på källhänvisningen. Det är inga brottslingar som intervjuats, inga visselblåsare från någon myndighet som har varnat. Nej, all information kommer från hemsidor och offentliga dokument. Vårt system är så fullt av hål att det är fullt möjligt för 45 individer att finansiera en terrorresa till Syrien med hjälp barnbidrag, flerbarnstillägg, bostadsbidrag och socialbidrag utan att myndigheterna reagerar. Man kan dagtid hugga huvudet av folk i Raqqa, och samma kväll logga in på Försäkringskassan med sitt svenska ­BankID och anmäla vab. Har man dessutom ”glömt” att anmäla att man inte längre bor i Sverige så kommer barnbidraget att fortsätta att ticka in på kontot.

De hånskrattar åt oss

”Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Våra politiker och många journalister verkar inte se att många av dem som har kommit till vårt land varken respekterar vår demokrati eller bryr sig om våra lagar och värderingar? Svenska politiker vill inte inse det, men många av dem som har släppts in i landet hånskrattar åt svensk humanitet som erbjuder sådana utmärkta möjligheter till exploatering.

De älskar svenskarnas pengar men de gillar inte oss eller våra värderingar och det kommer att bli dyrt, fruktansvärt dyrt för oss och för Sverige. Tyvärr kommer det inte att drabba den styrande eliten för de bor i de mest segregerade områdena, långt, långt från problemen och bränderna i förorterna.

Sverige är det land i Norden där det ställs allra lägst krav för att få medborgarskap. Det krävs en boendetid på bara 5 år. I Norge är kravet 7 år och i Danmark 9 år. I Sverige går det utmärkt att ha dubbla medborgarskap och därmed dubbla lojaliteter – eller snarare behålla lojaliteten med det gamla hemlandet men utnyttja de svenska förmånerna. Dubbla medborgarskap säger både Norge och Danmark nej till. Ett trohetslöfte mot det land man har sökt sig till är obligatoriskt i Norge och Danmark men inte i Sverige. Norge och Danmark kräver språkkunskaper och samhällskunskap. Danmark ställer dessutom krav på egenförsörjning. Inget av dessa krav ställs i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Filip och Aayan från Malmö – de sista svenska IS-jihadisterna i kurdisk fångenskap

 1. Var det sådana som in kvoterades på SÄPO ?
  Eller jobbar de på vårdcentralen?
  Några har väl (S)entern gjort politiker och nämndemän av?

 2. Muslimjävlarna ska inte integreras i Sverige. Dom hör hemma i Mellanöstern. Frukansvärt att dessa krigare och mördare får gå lösa i Sverige. Skicka hem dom.

  53
 3. Jag råkade av någon anledning få bland förslag på Youtube, ett klipp av Timbro, där Eli Göndör sammanfattar mycket koncist varför integrationen misslyckas i Sverige. Klippet är från 2016 och bara 3 min lång.

  19
 4. Betr. Sydsvenskans ”skribent” Lönnelus är han i särklass landets dummaste agitator !
  Om figuren sedan gör sig sååå dum,eller det är medfött fel får var och en,söka finna ut !!

  40

Kommentera