Köldrekord och snökaos

VÄDER. Det har varit kallt i Europa den senaste tiden med höga priser på el som följd. Enligt prognoserna blir det varmare de närmaste dagarna och priserna på energi väntas sjunka, dels på grund av vädret men även för att många gas-tankers är på väg.

Kartan ovan visar att det även är riktigt kallt i Ryssland, det har kommit mycket snö i och kyla i norra Japan, Kanada och på flera platser. I Nordafrika är det nollgradigt eller ett par plusgrader. I Sverige öppnade skidanläggningarna rekordtidigt.

USA:s västkust brottas med vädrets makter, där arktiska vindar ställer till med fortsatta bekymmer. Delar av Kalifornien är lamslaget av snökaos, medan kylan kopplat greppet om Oregon och Washington. I Seattle uppmättes -6,7 grader, en temperatur som inte setts till sedan 1948. Och i staden Bellington i Washington slogs köldrekordet med tre grader.

I delar av Oregon har nödläge utlysts, vid Donnerpasset i Kalifornien har University of Californias snölaboratorium uppmätt hela 4,9 meter snö i december, ett rekord för månaden som förväntas höjas än mer, i och med att mer snö väntas innan nyår. Även ökendelstaterna Nevada och Arizona har haft omfattande nederbörd. Flera vägar i Nevada har stängts, och i Arizona har flygplatsen rapporterat rekordnederbörd.

-Pettersson säger att det är vinter på norra halvklotet…

Miljoner har fått vinter i Kalifornien och andra stater

Snö orsakar kaos i Japan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Köldrekord och snökaos

 1. Och så är klimathysterikerna rädda för att temperaturen stiger! För mig får temperaturen gärna stiga många grader i Sverige. Som sagt, det går att göra kyla av värme, för den som tycker om kyla, men att göra värme av kyla har ingen kommit på än.

  10
  • Kan man stämma Greta hon som har lovat oss mer värme. Tillomed så varmt att vi skulle bli stekta i vårt eget fett.

 2. Just nu är MSM tysta om den “Globala Uppvärmningen”. Men vi kommer att få tillbaks den från juni nästa år.

  Hela komplexet med Grön Hållbarhet är helt onödigt att införa. OM NÅGOT SKALL ÄNDRAS SÅ SKALL GRUNDKRAVET VARA ATT GRÄSRÖTTERNA GES SÄNKTA PRISER/SKATTER (ÖKAT VÄLSTÅND)

  20
  • Jag gissar att det snart kommer komma “analyser” om varför snökaos och kyla beror på global uppvärmning. Antagligen kommer de använda omskrivningen “extremväder blir vanligare”. Några historiska tillbakablickar på äldre tiders extremväder kommer naturligtvis inte ges.

Kommentera