Två föräldrar åtalas för könstympning. De som integreras ”har till och med blivit smutsigare än svenskarna”

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två föräldrar står åtalade för medhjälp till könsstympning efter att två av deras döttrar könsstympats under resor till Egypten. Flickorna var då sex och åtta år. Utredningen tog sin början efter att en av flickorna berättat för skolsköterskan om vad hon utsatts för. De tre systrarna omhändertogs omedelbart och föräldrarna häktades, skriver Expressen.

Låt proffsen ta hand om sina egna…

I förvaltningsrätten medgav föräldrarna att flickorna hade könsstympats, men skyllde på släktingar i Egypten. Den förklaringen får ses som osannolik med tanke på att döttrarna utsattes under två olika resor. 

Socialtjänsten kom fram till att flickorna även i sin vardag lever i en hederskontext – trots att flickorna är mycket unga har de till exempel informerats att det ska komma en droppe blod första gången de har samlag.  

Men trots de allvarliga brottsmisstankarna avslog förvaltningsrätten upprörande nog socialnämndens ansökan om vård, vilket innebar att flickorna fick flytta hem igen. Paradoxalt nog fattades samtidigt beslut om utreseförbud för den yngsta dottern då rätten menade att det finns en risk att hon skulle föras utomlands för att könsstympas. 

Efter att föräldrarna släppts ur häktet fattades beslut om avlyssning då även polisen misstänkte att de förberedde ett nytt brott. Samtalen utgör en del av åklagarens bevisning men kan också betraktas som en studie i misslyckad integration. 

Föräldrarna talar om hur socialtjänsten aktivt vill komma åt och förstöra för muslimska familjer och att könsstympning är ”seder och traditioner”. En vän som ringer frågar varför flickorna berättat om könsstympningen och säger att han själv har tränat sin dotter i vad hon ska säga när känsliga ämnen kommer upp i skolan. 

”Han talar om svenskar som fähundar och klagar över syriska kvinnor som han säger har lämnat sina män och nu lever integrerade i det svenska samhället, – de har till och med blivit smutsigare än svenskarna”, hävdar han. 

Mamman utrycker i ett samtal oro för att hon kan förlora barnbidragen om omhändertagandet av flickorna skulle kvarstå. ”Må Allah, må Allah gör så att deras komplott besvaras med att skära halsen av dem”, säger hon. 

Åtalet i Skaraborg tingsrätt mål. nr B 2031-21 är närmast unikt. När rättegången inleds i januari är det första gången på 16 år som en svensk domstol behandlar ett mål om utförd könsstympning. Men det finns anledning att misstänka att ett betydande antal flickor i Sverige har förts utomlands för att könsstympas. 

Enligt en rapport från Socialstyrelsen har omkring tio könsstympade flickor under arton år och som är födda i Sverige sökt vård och fått diagnosen mellan 2012 och 2018.  Det är oklart om polisanmälningar har gjorts och i så fall i hur många. Men inte i ett enda av fallen har åtal väckts.  

Att varken vården, skola eller socialtjänsten polisanmäler misstankar om könsstympning i den utsträckning de borde är känt sedan tidigare. Det kan visserligen vara svårt att veta om stympningen är ett brott enligt svensk lag – flickan kan ha utsatts innan hon kom hit, vilket inte är straffbart. Men det är inte upp till någon annan än polisen att utreda om det rör sig om ett brott.

Därför är det aktuella åtalet viktigt. Ju mer ljus som sätts på den här barbariska sedvänjan, desto bättre blir möjligheterna att komma åt problemet.

Låt oss hoppas på att åtalet i Skövde följs av många fler. 

-Pettersson hoppas att föräldrarna, Heba Ahmed, mamman till barnen, född 1984 med tolkbehov på arabiska och pappan Ramadan Sayed Mohamed Abdelall, född 1971, verkar båda vara svenska medborgare. Ett lagom straff vore indraget medborgarskap, utvisning på livstid till Egypten/Syrien och kastrering så det inte blir några fler barn att stympa.

Lite av vad avlyssningen gav, det borde räcka till ”Hets mot folkgrupp”: ”Han talar om svenskar som fähundar och klagar över syriska kvinnor som han säger har lämnat sina män och nu lever integrerade i det svenska samhället, – de har till och med blivit smutsigare än svenskarna”, hävdar han. 

Mamman utrycker i ett samtal oro för att hon kan förlora barnbidragen om omhändertagandet av flickorna skulle kvarstå. ”Må Allah, må Allah gör så att deras komplott besvaras med att skära halsen av dem”, säger hon. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Två föräldrar åtalas för könstympning. De som integreras ”har till och med blivit smutsigare än svenskarna”

 1. Ja de religiösa tycker alltid att de är bättre än oss andra.
  Våld, hot om helvetet är deras metod att skrämma oss. Låt oss inte skrämmas av deras metoder.

  16
  1
 2. Nu blev julefriden förstörd, jag ser rött på riktigt nu. Detta ska följas upp. Jag har beställt målet från Skaraborgs tingsrätt, När jag fått fatt i lite mer fakta, i form av primärkällor gör jag en polisanmälan. Aldrig i livet jag kommer att acceptera att bli kallad fähund och smutsig, på jul, i mitt eget land. Blodet kokar i mig. NU räcker det. Jag kommer att intressera mig väldigt noggrant för detta mål.
  OJ

  36
  2
  • Helt rätt!

   Men de har inga problem med att låta ”Smutsiga Fähundar” att betala för deras leverne & tolkar.

   22
 3. Ska bli kul att höra om åklagaren tar med HMF i åtalspunkterna.
  Utvisning efter avtjänat straff är ett måste. Det blir upptill ungarna var de vill hamna.

  28
 4. I Sverige talar vi svenska, arbetar och betalar skatt. Om man inte förstår eller förmår detta, återstår deportering till utanför landets gränser. Könsstympning hör inte hemma i civiliserade länder.
  (Hur försörjer sig denna familj?)

  61
  • På samma sätt som c:a 100.000 inskrivna vid Arbetsförmedlingen,men så bakom att de inte är ens är lämpliga till simplaste arbete.
   M.a.o. lever dessa lyckosökare på bidrag från oss Skatteslavar, i landet med en av högsta skatterna på klotet !!

   29
 5. Hets, hot och hat är väl knappast något som är åtalbart om det riktas mot vanliga svenskar.

  57
 6. Tro inte att de någonsin haft en tanke på att bli svenskar, nej de är här för penningens skull.
  De är endast socialister och kommunister som har drömmar om att alla är lika och gör sitt bästa för samhället.

  64

Kommentera