Idag för 42 år sedan

24/12 1979 anföll- invaderade Sovjetunionen Afghanistan. Under förevändning att upprätthålla det sovjetisk-afghanska vänskapsavtalet från 1978. Länk

Eder Fjärranösternrapportör tror inte det finns något ”vänskapsavtal” med Ukraina! Så vad tänker Putin dra till med för ”förklaring” när-om han invaderar Ukraina ??

6 thoughts on “Idag för 42 år sedan

 1. ”Och var hamnar ”Kol- och stålunionen”, ”Romfördraget”, ”Schengen” och alla andra som federalisterna och marxisterna i Bryssel hittat på?”

  Dom är inte bilaterala utan multilaterala avtal, folkrättsligt bindande efter vissa förutsättningar, dom är mycket svårare att dölja än bilaterala avtal. Dom ligger ju också öppet på nätet, att läsa för den som önskar ta del av dom. Bilaterala avtal kan ej sällan vara efterhandskonstruktioner av hittepå-karaktär för att rättfärdiga infallandet i andra länder tex. Kan såklart inte motbevisa ryssarnas påstående om ett sådant avtal med Kabulregimen, men det går å andra sidan inte att objektivt fastställa existensen av ett sådant bilateralt heller.

 2. Å för trettio år sedan försökte USA samma sak som ryssarna gått bet på. Ett invasionskrig är ALDRIG framgångsrikt.
  Ryssarna verkar ha lärt sig läxan ,men hur är det med USA/Nato.
  Men min stora fundering är Tyskland. De har stått får det mesta av oro inom Europa de senaste två seklerna och hur är det nu??
  Är återupprättandet av storTyskland i början på 90-talet bara en början på de imperialistiska tankarna tyska makthavare haft. Ligger Polen, ett av världens äldsta länder, på tur för en ny invasion??
  Jag bara undrar?

  13
  • Nja det är knappast troligt med en andra kvinna i modern tid,som högsta militärbefälhavare.
   Denna nya har dessutom tillsatts p.g.a. av sin röda färg.
   Dessutom har Polen och andra grannländer lärt av förflutna. Senast för någon månad sedan erbjöd sig Merkel o Co hjälpa,vid ’Vit-Ryska/Polska gränsen.
   Svaret blev kort från polsk sida. Tackade nej till nytt tyskt stöveltramp….vilket stötte styret i Berlin.

 3. Vänskapsavtalet som nämns är det som normalt kallas nonaggressionspakt. Sådana avtal brukar vara bilaterala, utan större folkrättslig insyn. Ju mindre insyn, desto mer spektakulära är dom. Dom är perfekta för tex en Moskvatrogen regim att garantera sin fortsatta maktbesittning, och rubbas den på minsta sätt eller kanske rentav bara risken finns att den rubbas, så gör sig Sovjetarmén redo för en liten sällskapsresa till landet down there. Det blev en lång sällskapsresa för den ryske fascisten, 11-12 år, innan dom lämnade pga kommunismens efterlängtade fall.

  5
  4
  • Och var hamnar ”Kol- och stålunionen”, ”Romfördraget”, ”Schengen” och alla andra som federalisterna och marxisterna i Bryssel hittat på?

Kommentera