Några tiotal blev 2000

INVANDRING. Igår flögs 280 personer ut ur Afghanistan och därmed sätter Sverige punkt för det storskaliga arbetet med evakueringar säger utrikesminister Ann Linde, enligt Sveriges Radio.

Sverige har nu evakuerat närmare 2000 personer från Afghanistan sedan i somras och UD beräknar att det finns ett 50-tal personers kvar i Afghanistan som man hade velat få ut. Det handlar främst om personer som arbetat för svenska försvarsmakten, samt deras familjer.

-Pettersson undrar hur detta gått till? När talibanerna intog Kabul i mitten på augusti talades det om några tiotal tolkar som arbetat åt Försvarsmakten och deras familjer, max 100 personer. Nu är vi uppe i 2000 och tydligen är den storskaliga evakueringen avslutat. Hur många ytterligare blir de med den småskaliga evakueringen?

Och de ljugande ”ensamkommande männen” utan asylskäl är fortfarande kvar i Sverige.

Det skulle inte förvåna mig om tolkar är kvar och vi har evakuerat folk som inte ska vara här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Några tiotal blev 2000

 1. Sverige hade alltså mer personal anställda i Afghanistan än antalet svenska soldater. Eller anställde man ny personal varje gång som en del av soldaterna åkte hem till Sverige efter sin tjänstgöring. Eller är det medräknat semesterfirare i antalet som flugits hem.

 2. Jag har svårt att tro att upptill 2000 afghaner tjänstgjort i svensk tjänst i Afghanistan.
  Jag tror mer på att Linde har passat på att ta hit alla kriminella som vi lyckats utvisa tillbaka till Afghanistan eftersom det är synd om dessa och Sverige behöver dem.

  Linde och UD ska tvingas redovisa för varje enskild individ som de tagit hit, på svenska skattebetalares bekostnad ska vi också komma ihåg, och varför just denna person valdes ut.
  Alla som inte uppfyller kravet som var ställt för att få komma hit (lokalanställd eller medlem i lokalanställds familj) ska Linde själv få stå för kostnaden att ta hit dem samt deras uppehälle i landet. Det ska inte belastas den svenska statskassan.

 3. De vanliga lögnerna för att kunna öppna dörrarna på vid gavel. Tack allah ni som möjliggör för analfabeter och lågutbildade att få en all-inclusiv tillvaro i Sverige på bekostnad av välfärden.

  Att dessa afghaner kommer att tillföra Sverige något positivt tror jag inte.

  NEJ TACK till import av dysfunktionella religiösa fanatiker.

  27
 4. Morgan Johansson varnade för tiotusentals. Han ville inte att man skulle ta hem tolkarna till Sverige.
  Det kommer väl att sluta med att Morgan får rätt för en gångs skull.
  SVT med flera har drivit kampanj i frågan. Som vanligt skulle jag säga.
  När väll proppen har gått ur tunnan så verkar det vara svårt att få in den igen.

  41

Kommentera