Återigen kaos i rättegång om gängmord – mordåtalad nedbrottad

BROTT & STRAFF. Idag blev det ett nytt kaos under rättegången om gängmordet på Årstabron i Stockholm. En av de misstänkta mördarna överföll den utpekade mordbeställaren med flera hårda slag inne i rättssalen. Flera häktesvakter agerade snabbt och fick ner den våldsamme mannen på golvet.

När förhandlingen avslutats för dagen och de mordåtalade skulle eskorteras tillbaka till häktet av vakter inträffade ett överfall. Det var mannen som pekats ut som lockfågel och en av mördarna på bron som gick till attack. Han var nära vän till mordoffret och misstänks ha använts för att lura honom i en fälla på bron.

Den mordmisstänkte mannen har varit ökänd för att tidigare ha varit våldsam i häktet och var före mordet markerad som ”farlig” i polisens register.

-Pettersson säger att det verkar spännande på rättegångar nu för tiden, märkligt att jag aldrigt upplevt något liknande trots att jag varit kallad åtskilliga gånger för mina skriverier på bloggen.

***

TIDIGARE 2021-12-14. Anhöriga till mördade Sascha Viklund i jätteslagsmål i tingsrätten

BROTT & STRAFF. När rättegången avslutats för dagen drabbade anhöriga till den gängmördade Sascha Viklund på Årstabron samman i fullt slagsmål. Polisen kallades till platsen. – Ingen ville anmäla utan vi fick anmäla på de uppgifter som man samlat ihop på platsen, säger Towe Hägg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Abdul Haleem är misstänkt för mordet på Sascha Wiklund. Foto: Polisen

Klockan 16.20 på tisdagen avslutades förhandlingsdagen i Södertörns tingsrätt om det uppmärksammade gängmordet på Årstabron i Stockholm. Fem minuter senare var det fullt slagsmål i salen.

Det rör sig om målsägare i rättegången, klanen runt den mördade Sascha Viklund som hamnade i knytnävsslagsmål och började dra i varandras hår. De bråkade om vem som drabbats hårdast av mordet.

-Pettersson säger att det verkar vara stabila människor…

***

TIDIGARE 2021-11-24. Rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani stoppades efter mordhot

BROTT & STRAFF. Idag inleddes rättegången mot Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani vid Södertörns tingsrätt, mål: B 18003-20, herrarna misstänks vara inblandade i ett mord som begicks på Årstabron den 17 september 2020.

När rättegången pågått ett par timmar avbröts den, polisen hade då fått uppgifter om ett planerat mord på en person kopplad till mordoffret. Flera personer har kontrollerats och polisen letar efter vapen. Åtta personer är gripna.

Det är avspärrningar runt tingsrätten och tågtrafiken stoppades.

***

TIDIGARE 2021-11-10. Tre män åtalas för mord på en man på Årstabron

VÅLDSVÅGEN. Åklagare vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm har i dag onsdag väckt åtal vid Södertörns tingsrätt mot tre män misstänkta för mord på en man på Årstabron i Stockholm den 17 september förra året.

Anom skapades av amerikanska FBI för att infiltrera och övervaka grov brottslighet och användes av kriminella som trodde sig ha att göra med en säker kommunikationstjänst. I själva verket kunde FBI ta del av varenda meddelande som skickades kriminella emellan.

Den 17 september 2020 sköts en ung man ihjäl med flera skott på Årstabron i Stockholm. Polis tillkallades till platsen efter att förbipasserande påträffat kroppen på bron. En del av åklagarens bevisning mot de tre männen som nu åtalas består av chattar från den krypterade tjänsten Anom. Enligt åklagaren är mordet på Årstabron begånget i en gängkriminell miljö.

Den här Anom-bevisningen blev känd i utredningen först i juni 2021 och gav oss viktig information om hur mordet planerats. Anom-bevisningen har varit en bidragande faktor till att jag nu kan väcka åtal mot tre personer istället för två för det här mordet. Som bevisning i målet finns också det beslagtagna mordvapnet, som ungefär en månad efter dödsskjutningen hittades av polis i ett bostadsområde söder om Stockholm, säger kammaråklagare Lisa dos Santos som lett förundersökningen.

Huvudförhandlingen i målet inleds den 24 november 2021 i Södertörns tingsrätt och förväntas i pågå under åtta dagar.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 18003-20.

-Pettersson säger att som vanligt har de misstänkta namn som verkar höra hemma i Långtbortistan, men de verkar av någon anledning vara svenska medborgare.

Ur åtalet: Abdul Haleem, Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani har den 17 september 2020
på Årstabron i Stockholm tillsammans och i samförstånd dödat Sascha Viklund
genom att skjuta honom med flera skott.

Abdul Haleem har själv eller i samförstånd med annan under sommaren/hösten
2020 beslutat att mörda Sascha Viklund. Han har därvid i syfte att verkställa
sitt beslut, under sommaren/hösten 2020 uppdragit åt annan att utföra olika
delar av brottsplanen. Utförarna, däribland Kevin Darwiche-Williams och Toj Kamrani,
har agerat efter de uppdrag som givits av och diskuterats fram med Abdul
Haleem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Återigen kaos i rättegång om gängmord – mordåtalad nedbrottad

 1. Att det skall vara så svårt att sätta ner foten på riktigt.

  När vänder Magdalena på den här stenen?? Troligen ALDRIG!

  15
 2. Anhållan direkt,indragit medborgarskap iväg med fanskapet med förbud att sätta sin fot i landet igen hade nog fått en del av dessa kaosfigurer att tänka till, men det mesiga
  Sossestyret bara snackar. Dom där Stenarna som det skulle vändas på ligger kvar orörda!

  31
 3. Blanda inte in Palme i det här. Det var CP som sköt, och det finns det förstahandsuppgifter på.

  4
  24
 4. Med Sossar som styrt upp rättsväsendet så ser det ut så här. De kunde inte ens få tag på Palmes mördare, betala skadestånd till en krake som de plockade in. Det är väl nivån på rättsväsendet i Sverige. Vi, etniska svenskar som har ett sunt rättstänkande ser med fasa på hur detta land faller som en gråsten på alla nivåer. Alla dessa fördummade kvinnor som väljer in de partier som ser till att deras barn är skyddslösa på dagis, skola, fritid. Rånade, kränkta, gruppvåldtagna. Tilliten till rättssamhället finns inte i Sverige endast dessa kvinnor som lyckats att förtränga sina egna barns rätt till en framtid i Sverige genom att välja bort det många generationer byggt upp och nu detta förfall.

  32
 5. Vardagens händelser i Sverige. Men, detta är väl inget problem om vi frågar de som styrt landet de senaste åren? Sverige är tryggt!

  29
 6. Dessa avskum skall avhysas från riket för att aldrig kunna återkomma. Ordna med fängelseplatser utrikes enligt Danmark modell.

  32
 7. Har sett bilder från rättegångar i Ryssland, där man sätter de åtalade i en egen bur under rättegången. Nu förstår jag varför….

  43

Kommentera